Over Joep

Op 25 november 2002 werd Joep opgenomen in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en werd er een tumor in zijn buik ontdekt. Joep was toen 3,5 jaar oud en de middelste van 3 kinderen (inmiddels de 2e van 6 kinderen); een 2 jaar oudere zus Donna en een 2 jaar jonger broertje Wessel. Een vreselijke nachtmerrie kwam uit! Het bleek te gaan om een neuroblastoom tumor in stadium 4 van het type N-myc. Dit bleek een uiterst zeldzame vorm te zijn. In Nederland krijgen ca. 25 kindjes per jaar een neuroblastoom van dit type. Joeps overlevingskansen werden geschat op 20%; schrikbarend en frustrerend laag! Wij voelden ons met de rug tegen de muur gezet; ongeloof, machteloosheid en woede!Er volgde een heel zwaar jaar, afwisselend vreselijk, maar ook vol hoop op een goede afloop.

Er werd gestart met de zogenaamde Cojec chemokuur bestaande uit 10 chemokuren en tussendoor naar huis. Hierna volgden een stamcel-transplantatie, een zware buikoperatie, een hoge dosis-chemo kuur en een stamcelteruggave. Op 15 mei 2003 was Joep "schoon" en mocht naar huis. Een onzeker plekje werd voor de zekerheid nog bestraald. Binnen enkele weken was hij weer zo goed als de oude en zijn we 2 weken op vakantie gegaan naar Zuid-Frankrijk. Dit waren heerlijke en onvergetelijke weken. Tot ons grote verdriet werden er op 26 september 2003 weer uitzaaiingen ontdekt en is onze lieverd op 21 oktober 2003 toch overleden, 4,5 jaar oud.

Joep heeft gevochten voor zijn leven en alle afschuwelijke behandelingen moedig doorstaan. Helaas mocht het niet baten. Daarom hebben wij Joep beloofd het gevecht tegen deze ziekte voort te zetten.Vlak voor het overlijden van Joep kwamen we toen op het idee om Villa Joep op te richten. Het gevecht van Joep voortzetten en veel geld ophalen voor onderzoek, want dat is hard nodig! Dus steun Villa Joep, zodat de genezingkansen van toekomstige patiëntjes met neuroblastoom vergroot zullen worden. Dus steun ons en wordt nu donateur

Rowald en Leontine Steijn