Nieuwsarchief 2011

28 december 2011

Dikke cheque van Basisschool de Bolleberg

Vlak voor kerst mochten wij van Basisschool de Bolleberg uit Baarlo een dikke cheque in ontvangst nemen. Met daarop een prachtig bedrag van 400 euro! Eerder die week werd er op de Bolleberg een kerstavond georganiseerd. Daar kon worden geknutseld, Gluhwein worden gedronken en werden er mooie kerstliedjes gezongen. En dat allemaal voor het goede doel! Wij zijn erg blij met de opbrengst van 400 euro die voor 100% wordt besteed aan onderzoek naar neuroblastoom.

28 december 2011

Coverband door Dik en Dun: 600 euro!

De coverband Door Dik en Dun steunt Villa Joep. Tijdens hun optredens vragen ze het publiek om een donatie en ook op hun website wordt veel aandacht besteed aan onze stichting. Hier zijn wij natuurlijk heel erg blij mee. Op kerstavond bereikte ons een prachtige donatie namens Door Dik en Dun van maar liefst 600,00 euro. Als dat geen mooie kerstgedachte is!

23 december 2011

Mieke Docter steunt ons wederom

Kunstenares Mieke Docter heeft met de verkoop van haar engelen en vogeltjes weer een mooi bedrag voor Villa Joep bij een gebracht. Mieke heeft een bedrag van maar liefst 5.000 euro overgemaakt. Daar zijn we echt even stil van... Mieke liet ons weten dat het haar heel veel voldoening geeft om op haar eigen creatieve wijze een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen neuroblastoom. Marijke Maasdam heeft ook een aantal beelden gemaakt die voor Villa Joep verkocht zijn. Wij zijn Mieke en Marijke heel erg dankbaar!

23 december 2011

Actie van Julia brengt 635 euro op!

Samen met haar vriendinnen en klasgenootjes heeft Julia een geweldige actie voor Villa Joep georganiseerd. Maar liefst 41 olifantjes heeft Julia op  de Montessorischool de Kosmos in Hoogland verkocht en daarnaast nog zelfgebakken koekjes en bekertjes chocolademelk. Wauw! Dat leverde 635 euro op voor onze Stichting!

20 december 2011

Villa Joep organiseert overleg met patiŽnt-stichtingen

De mogelijkheid van na-behandeling voor een deel van de neuroblastoompatiŽnten in de Verenigde Staten heeft het landschap in Nederland flink veranderd. Vandaar dat Villa Joep het initiatief nam om van gedachten te wisselen met de verschillende stichtingen die zijn opgericht om reis en verblijf van patiŽntjes in de VS te financieren. Ook directeur Marianne Naafs van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) was erbij.

Besturen stappen met de beste intenties in een avontuur waarvan zij de omvang veelal niet overzien, bleek tijdens de bijeenkomst. In de achtbaan waarin ze terecht komen blijkt inzamelen van geld in het algemeen makkelijker dan verwacht. Keuzes maken wanneer de reis nadert is juist veel moeilijker. Ga je met het hele gezin of reist een ouder met het patiŽntje naar Philadelphia? Gaan de kinderen in de VS naar school? Hoe regel je huisvesting en mobiliteit? En: hoeveel geld is genoeg voor een verblijf daar? Begeleiding en informatie is maar mondjesmaat voorhanden in Nederland.

Echte beslissingen namen Villa Joep en de acht aanwezige stichtingen niet. Wel spraken ze af om elkaar vaker te treffen om informatie uit te wisselen en elkaar waar mogelijk te helpen. Gezamenlijk belang is natuurlijk om de behandeling in de VS zo snel mogelijk naar Nederland te halen. Villa Joep blijft geld inzamelen voor en besteden aan onderzoek dat de oorzaken van neuroblastoom in beeld brengt en daar uiteindelijk geneesmiddelen voor vindt. De stichtingen steunen logischerwijs de behandeling van 'hun' patiŽntje. Elk extra procent kans op genezing is er immers ťťn.

Nederlandse patiŽnten met hoog-risico neuroblastoom die in een Nederlands ziekenhuis de standaard-behandeling tegen neuroblastoom succesvol hebben doorlopen, kunnen sinds anderhalf jaar aansluitend deelnemen aan een immuunbehandeling in Philadelphia. Die behandeling verhoogt de overlevingskans voor deze kinderen met 20% (van 50% naar 60%). Zo'n stijging is de afgelopen dertig jaar niet vertoond. Omdat dit nog een studie is met schaarse en nog niet erkende medicijnen is de komst van de therapie naar Nederland nog niet in zicht. Nederlandse verzekeraars vergoeden de behandeling, maar niet de reis en het verblijf van Nederlandse patiŽnten en hun families. Vandaar dat veel patiŽnten die de behandeling in het vooruitzicht hebben, zelf aan de slag gaan met fondsenweving.
14 december 2011

Sportzeskamp Hoogvliet doneert 500 euro!

Wij zijn zeer vereerd met een brief van de Stichting Sportzeskamp Hoogvliet. Daarin deelde zij ons mee dat zij hebben besloten om 500,00 euro aan Villa Joep te doneren uit hun Goed Doel Steppersfonds! Naar aanleiding van een oproep in de krant heeft Marjan Blok uit Hellevoetsluis Villa Joep voorgedragen. Daarom Marjan en de Stichting Sportzeskamp, heel hartelijk bedankt!

8 december 2011

Jubilerend Merwestreek overhandigt cheque van 5.000 euro

De Merwestreek Groep, een gespecialiseerd bedrijf in woning- en utiliteitsbouw, lijm- en metselwerken en projectontwikkeling, bestond dit voorjaar  vijftig jaar. Tijdens de viering van deze vijftigste verjaardag stond De Merwestreek stil bij kinderen met neuroblastoom kinderkanker. De heer B.A. de Ruijter, directeur van de firma uit Hardinxveld-Giessendam, overhandigde met zijn vrouw een cheque van 5.000 euro aan Robbert van de Geer, ambassadeur van Villa Joep!

In 1961 richtten de broers Aart en Adriaan de Ruijter het Timmer- en Metselbedrijf fa. Gebr. De Ruijter op. Na het overlijden van Aart de Ruijter in 1988 werd het bedrijf in 1990 overgenomen door de huidige directeur de heer B.A. de Ruijter. In de daarop volgende jaren breidden de activiteiten zich uit en groeide de onderneming gestaag. Inmiddels is het in Hardinxveld-Giessendam gevestigde Merwestreek Groep uitgegroeid tot een begrip.

8 december 2011

Ton 33 jaar in de ton!

Ton Brekelmans, in Udenhout en omgeving wereldberoemd als Tonpraoter, vierde onlangs zijn 33-jarig jubileum (3 x 11!)  in de ton. Tijdens twee tonpraotavonden kwam de complete Nederlandse tonpraoters top optreden. Rien Bekkers, Rob van Elst, Hans Eikenmans, Frans Bevers, Harry Hens, Andy Marcelissen, Maikel van de Berg, René van Boxtel, Jan Strik, Robbert van Lemoen, Rob Scheepers en Berry Knapen. Op verzoek van Ton dit keer voor het goede doel. De opbrengst van de kaartverkoop is geschonken aan 2 goede doelen, waar  VILLA JOEP er een van is.Ton en CV de Zandhoazen overhandigde aan onze  ambassadrice Manon van Hoof een cheque met een opbrengst van maar liefst 1.310,00 euro! Wij wensen Ton nog jaren plezier in de ton! 

6 december 2011

Marcel's Corner Soest steunt Villa Joep

Marcel's Corner, dé videotheek in Soest, gaat Villa Joep steunen. Onze collectebus krijgt een permanente plaats op de toonbank van Marcel. Deze maand besteedt Marcel door wat extra publiciteit veel aandacht aan Villa Joep. Naast videoverhuur wordt er ook Lego verkocht in Marcel's Corner: per verkochte set gaat een deel naar onze stichting.

Bovendien wordt de Studio 100 Kerst CD ook nog verkocht en hiervan gaat de gehele opbrengst naar Villa Joep. We wensen Marcel een hele goeie decembermaand toe!
6 december 2011

Rommelmarkt Leidschendam

De Parochie Sint Maarten Trinitas uit Leidsendam heeft een rommelmarkt gehouden. Het organisatiecommité, zie foto, besloot om 200,00 euro van de opbrengst te doneren aan Villa Joep. Dat is helemaal super!
6 december 2011

Akzo Sinterklaas pakt groot uit

Sinterklaas heeft dit jaar flink uitgepakt bij Akzo Nobel Functional Chemicals BV. Het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor medewerkers en kinderen stond in het teken van Villa Joep. Dit leverde voor onze stichting een donatie van 625,00 euro op. Maar dat is nog niet alles, voor 3 verschillende vestigingen bestelde de Sint zo'n 300 Villa Joep Olifantjes! "Sinterklaasje dank u wel!"

2 december 2011

Lionsclub Leudal gaat olifant verkopen

Lion meets olifant...! Leden van de Midden-Limburgse Lionsclub Leudal, gaan onze olifant verkopen! In de dorpen Heythuysen, Baexem en ook in Roermond komt de olifant op de balie of toonbank te staan. Voor de exacte verkoopadressen kijk snel op onze Olifantenpagina. Wij wensen de Lions heel veel succes met de verkoop!

1 december 2011

Racoon opbrengsten naar neuroblastoomonderzoek!

Kippenvel kregen we toen we Racoon gisteren Live bij Giel Beelen op 3FM , het nummer Don't give up the fight hoorden spelen. Racoon heeft dit nummer speciaal geschreven voor onze zusterstiching Stichting Jayden, die net als wij geld inzamelen voor onderzoek naar neuroblastoom. De Stichting Jayden is een van onze partners in de strijd tegen deze vreselijke vorm van kinderkanker en zij hebben reeds 80.000 euro aan Villa Joep onderzoeken bijgedragen. 

Racoon schreef het nummer  voor Jayden die net als Joep en vele andere kinderen aan de gevolgen neuroblastoom is overleden. Racoon steunt de strijd tegen neuroblastoom door de opbrengst van dit nummer aan de Stichting Jayden te doneren. Net als Giel Beelen worden wij hier echt even stil van... Download het nummer daarom vandaag nog!!

29 november 2011

Open Tuinen-dag in Wassenaar geslaagd!

De Open Tuinen-Dag in Wassenaar is al weer even geleden. Maar de opbrengst van deze zeer geslaagde dag werd ons onlangs tijdens een heerlijke lunch overhandigd. 

De belangstelling voor de open tuinen, op zondag 26 juni jl., was overweldigend. Maar liefst 200 bezoekers kwamen op de vier opengestelde tuinen af! Van de organisatie hebben wij vernomen dat de openstelling vooral bedoeld was om geld in te zamelen voor onze stichting.  Een hardverwarmend initiatief. Inmiddels hebben wij een cheque mogen ontvangen met het prachtige bedrag van 1.277,00 euro!

29 november 2011

Super verkoop olifantjes door Gertrude's Hairstyling

Links is Petra, rechts is Gertrude


Gertrude Lassche heeft samen met haar zusje een kapsalon: Gertrude's Hairstyling in Sint-Jansklooster. Vanuit de kapsalon verkoopt zij Villa Joep Olifantjes. Alleen al door Gertrude zijn er in november 2011 ruim 300 olifantjes verkocht! Benieuwd naar haar verhaal en betrokkenheid met Villa Joep, spraken wij met haar.

Waarom verkoop je Villa Joep Olifantjes?
“Vorig jaar is mijn nichtje Lenthe, de dochter van mijn broertje Jan en zijn vrouw Petra Boxum, op bijna 2-jarige leeftijd overleden aan neuroblastoom. Ik wilde Villa Joep graag helpen met het mogelijk maken van onderzoek naar deze ziekte en bedacht dat ik vanuit de kapsalon goed olifantjes zou kunnen verkopen.”

Heb je nog bijzondere dingen meegemaakt in je kapsalon als verkoopster van de Villa Joep Olifant ?
“Onlangs vertelde ik aan een vaste klant dat ik samen met mijn schoonzus Petra een gratis advertentie had geplaatst in het regionale krantje “De Nieuwsbode”. Zij vond het zo’n leuk initiatief en ze was zo onder de indruk van het verhaal van Lenthe dat zij iemand op het werk van haar man heeft benaderd met de vraag of zij Villa Joep wilden steunen. Met als gevolg dat het beftreffende bedrijf uit Zwolle nu al ruim 300 olifantjes heeft gekocht als kerstgeschenk voor álle relaties!”

Hoe kwam je op het idee om een advertentie te plaatsen?
“De markt voor de olifantjes raakt in een klein dorp als dit op een gegeven moment verzadigd en ik was op zoek naar andere mogelijkheden om de olifant aan de man te brengen. Toen kwamen Petra en ik op het idee om een advertentie te plaatsen waarin we mensen oproepen om een Villa Joep Olifant in het kerstpakket te stoppen. Het is ons toen gelukt om deze advertentie gratis geplaatst te krijgen in “De Nieuwsbode”. Ik ben nog bezig om de advertentie voor de kerst in 2 andere krantjes te krijgen.”

Heb je nog tips voor andere verkopers?
“Binnenkort sta ik op de kerstmarkt van de school van mijn zonen om olifantjes te verkopen. De helft van de opbrengst van deze markt gaat trouwens ook naar Villa Joep.”

Super, Gertrude! Wat een inspiratie voor andere verkooppunten van onze olifant! Petra en Gertrude zijn dagelijks te vinden in hun salon Gertrude's Hairstyling Kloosterweg 39 in Sint-Jansklooster. 

21 november 2011

Heldenactie van Julia en Puck

Tijdens de afgelopen kinderboekenweek, die in het teken stond van HELDEN, hebben Julia en Puck  uit groep 7b van de Haagse  Paschalischool een mooie actie voor onze stichting gehouden. Tijdens een tweedehands kinderboekenmarkt verkochten zij boeken maar dat niet alleen. Wie maar wilde kon voor een kleine bijdrage met de HELD van Villa Joep op de foto: onze reuze Villa Joep Olifant!. 

Alles bij elkaar opgeteld heeft de actie van de dames het super mooie bedrag van 167,26 euro opgeleverd. Julia en Puck,  jullie zijn ónze helden!

15 november 2011

Aandacht voor Villa Joep tijdens dienst

Predikant én Opa Haye uit Dordrecht heeft tijdens zijn afscheidsdienst stil gestaan bij Villa Joep. Het thema van de dienst was waakzaamheid en geborgenheid. Dit sloot symbolisch heel mooi aan bij onze olifant. En daar maakte Opa Haye goed gebruik van. Na aloop van de dienst zijn er maar liefst 60 olifantjes verkocht!

Opa Haye is behalve predikant ook de opa van Hannah. Hannah heeft neuroblastoom gehad. Dat is inmiddels al 9 jaar geleden en wij weten dat het heel goed met haar gaat.

11 november 2011

3000 nieuwe folders!

Wij zijn ontzettend blij met de 3000 nieuwe folders van Villa Joep die geheel belangeloos zijn gedrukt door Drukkerij Kuypers uit Weert. Er ligt nu weer een goeie voorraad waarmee we onze naamsbekendheid kunnen vergroten en acties kunnen onsteunen. Studio Keyzer leverde de digitale bestanden aan en Drukkerij Kuypers heeft deze tot 3000 vermenigvuldigd en gevouwen. Is dat niet super?

7 november 2011

Burgemeester reikt cheque uit

Oranjevereniging Juliana Genderen heeft tijdens het Zomerfeest Genderen (22-27 aug.) geld ingezameld voor  Villa Joep. Tijdens een officiële overhandiging heeft de burgemeester van de gemeente Aalburg, Dhr. Naterop, een cheque uitgereikt aan de ambassadrice van onze stichting Manon van Hoof. Het uiteindelijke eindbedrag kwam uit op 3.140,27 euro. Dit bedrag werd mede opgehaald dankzij steun van sponsoren, de gemeente Aalburg en de Aalburgse Alliantie. Wat een mooi bedrag!

3 november 2011

Holbox is top!

De verkoop van onze lieve knuffel gaat goed! En dat hebben we mede te danken aan het professionele displaymateriaal dat ons belangeloos wordt aangeboden door Holbox uit het Limburgse Echt. Wij hebben weer 10 TOPkaarten ontvangen. Dit zijn echte blikvangers op een toonbank of balie. Zo kun je niet om onze Villa Joep Olifant heen. Holbox, jullie zijn helemaal top!

28 oktober 2011

Villa Joep pleit voor steun VS-families bij Hart van Nederland

Hart van Nederland (SBS 6) schonk op 28 oktober aandacht aan de behandeling van neuroblastoompatiëntjes in de Verenigde Staten. Leontine Steijn en Ann Huijbregts van Villa Joep zijn voor deze uitzending geïnterviewd. Zij spraken vooral over de noodzaak van begeleiding en ondersteuning voor gezinnen die naar de VS gaan voor de behandeling die alleen daar is te ondergaan. De behandeling zelf wordt vergoed door ziektekostenverzekeraars, de organisatie eromheen is niet centraal geregeld. Villa Joep pleit voor een organisatie die deze begeleiding kan aanpakken.

26 oktober 2011

Ligfietser Wilfred Ketelaar overhandigt 1.700,00 euro!

Met enige regelmaat hebben wij bericht over Wilfred Ketelaar. Hij fietste de afgelopen zomer met een ligfiets 5.000 kilometer dwars door de Verenigde Staten. Een prestatie van wereldformaat! Niet alleen op sportief vlak maar ook met een groot hart voor Villa Joep. Wilfred heeft zich laten sponsoren en bereikte daarmee het fantastische bedrag van 1.700,00 euro voor onze stichting. Inmiddels heeft hij ons officieel een cheque overhandigd met dit prachtige bedrag. Wilfred ontzettend bedankt! Tijdens zijn tocht heeft onze ligfietser een weblog bijgehouden en vele foto's gemaakt. Benieuwd? Kijk dan hier.

19 oktober 2011

3 x 1.000 = 3.000!

De Joepgroep heeft ons laten weten dat zij dit jaar voor de derde keer duizend euro hebben gestort! En meteen wordt er weer doorgeborduurd, geplakt en geknipt voor hun volgende verkoop. Naast hun eigen spulletjes verkoopt de Joepgroep ook olifantjes. Dames wederom heel hartelijk bedankt!

15 oktober 2011

NKOC komt in Utrecht

Het Nationaal Kinderoncologisch Centrum (NKOC) wordt gevestigd bij het UMC Utrecht en niet - zoals eerder gepland - bij het Nederlands Kankerinstituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam. Het NKI-AVL voldoet aan alle vestigingscriteria van het NKOC , maar de noodzakelijke ondersteuning op het gebied van kindergeneeskundige zorg die het AVL niet in huis heeft, kon niet gerealiseerd worden. Dat leidde tot een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen het NKOC en het UMC Utrecht, waarbij er wordt samengewerkt met het NKI-AVL.

Klik hier voor het volledige persbericht: http://www.nkoc.nl/

8 oktober 2011

Vierde Villa Joep dag een warme en interessante bijeenkomst

Op zaterdag 8 oktober werd de 4de Villa Joep Familiedag georganiseerd. Ruim 95 mensen waren aanwezig bij de zeer interessante en vooral fijne bijeenkomst in Hotel Van der Valk in Vianen. Familieleden, vrienden, ouders, lotgenoten en artsen, allemaal op een bepaalde manier betrokken bij neuroblastoom kwamen samen op deze zaterdag. Een zeer waardevolle dag, met een lach en een traan. Het is bijzonder te zien hoe wij toch een beetje bij elkaar horen met wat wij meemaken of mee gemaakt hebben.

Beloftevolle vooruitzichten en prachtig nieuws
Leontine en Rowald Steijn heetten iedereen welkom en vertelden over de noodzaak om door te gaan met de strijd tegen neuroblastoom. ďDoor alle inspanningen van Villa Joep in de afgelopen 8 jaar staat neuroblastoom nu stevig op de agenda van alle betrokken onderzoekscentra in NederlandĒ aldus Leontine. Met trots kon Rowald mededelen dat de grens van 4 miljoen euro totaal opbrengst voor onderzoek binnenkort bereikt zal worden en dat er daarmee tot nu toe 7 innovatieve toponderzoeken (mede) gefinancierd zijn. Hij stipte verder nog even de hoofdlijnen van de ambitieuze toekomstplannen aan. Waaronder de wens om een Villa Joep-laboratorium binnen het NKOC (Nationaal Kinder Oncologisch Centrum) te "adopteren". En "om dit te kunnen bereiken is het onze eerste opgave om de inkomsten te doen doorgroeien van 800.000 euro tot een continue stroom van 1,5 miljoen euro per jaar in 2015"!
Ook kon Rowald het fantastische nieuws melden dat Villa Joep voor de 6e keer door VES (Vereniging Exclusieve Sportscholen) is gekozen tot het goede doel voor hun Spin for Life evenement in maart 2012. Wij zijn hier uiteraard bijzonder blij mee!

Veelbelovend onderzoek
Dr. Max van Noesel van het Erasmus MC uit Rotterdam vertelde welke stappen er genomen moeten worden om van een (mogelijk) werkzame stof in het laboratorium te komen tot een medicijn en therapie voor patiŽnten. Hij legde daarbij uit wat fase 1, 2 en 3 studies precies betekenen en ging in op de huidige stand van het klinisch onderzoek naar neuroblastoom. (link naar complete notulen)
Jos Huijbregts belichtte het proces en de onderzoeken die Villa Joep steunt. †Nieuw is hierbij dat wij het recent gestarte DNA sequencing onderzoek (t.w.v. 1.2 miljoen euro) financieren samen met Kika! (link naar filmpje). Een mooi voorbeeld van hoe wij de handen ineen slaan en hoe Villa Joep neuroblastoom onder de aandacht brengt.
Jan Molenaar, onderzoeker aan het kinderoncologisch lab van het AMC te Amsterdam, schetste op zeer enthousiaste en heldere wijze het toekomstbeeld waarbij neuroblastoom genezen zou kunnen worden door persoonsgebonden therapie. Het nu lopende onderzoek in Amsterdam, waarbij het DNA van neuroblastomen volledig in kaart wordt gebracht, is hierop gericht en hij deelde enkele resultaten Ďheet van de naaldĒ met ons. Het ontwikkelen van medicijnen voor de behandeling van verschillende lokale stichtingen die rond deze families actief zijn om ervaringen uit te wisselen en samenwerking te stimuleren (NB: deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, zie voor een kort verslag elders op de site).

Ruimte voor verdriet
Voor de 2de keer verzorgde de VOKK een bijeenkomst voor ouders die een kindje verloren zijn aan neuroblastoom. Mieke Spaink van de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker tekende voor dit programma onderdeel. Lotgenoten konden stilstaan bij hun gemis en ervaringen delen.
Ook de kinderen waren dit jaar weer van de partij. †Er werd geknutseld en gelachen, maar ook gepraat over een broertje dat overleden was en een kindje dat nog leefde.

De dag werd gekenmerkt door een gevoel van saamhorigheid, het gevoel dat je iets met elkaar deelt. Wij merken dat het fijn en goed is om samen te zijn, omdat je in hetzelfde schuitje zit. Dit feit geeft dat men zichzelf kan zijn, de ander weet hoe het werkt. Na afloop van het officiŽle gedeelte werd dan ook nog lang nagepraat en Ėgeborreld.

Onze speciale dank gaat uit naar Van der Valk Hotel in Vianen, dat †ons opnieuw zeer gastvrij ontving.
5 oktober 2011

Mooie opbrengst chip wedstrijd tijdens golftoernooiTijdens het Pon Fit Golftoernooi in Biddinghuizen werd een chip wedstrijd gehouden voor onze stichting. Onder de stralende zon, op zondag 2 oktober, werden er heel wat ballen afgeslagen. Opbrengst: 525,00 euro voor Villa Joep. Helemaal te gek!!
3 oktober 2011

Olifant voelt zich thuis bij van der Valk

Wie een hotel of restaurant van Van der Valk bezoekt, kan er niet omheen: de Villa Joep Olifant op de balie. Initiatiefnemer is Alice van der Valk van De Gouden Leeuw in Voorschoten. "Villa Joep en Van der Valk passen goed bij elkaar."

Waarom staan de Villa Joep Olifanten op de balie?
"Ik ken Villa Joep van dichtbij: onze kinderen zitten op dezelfde school als die van Leontine en Rowald Steijn van Villa Joep. Ik heb Joep dus zelf ook gekend. Bovendien vind ik Villa Joep een enorm goed initiatief. Waarom? Omdat het zich inzet voor kinderen. Dat sluit dus ook mooi aan bij Van der Valk: van huis uit zijn wij een plaats waar veel gezinnen met kinderen komen."

Jullie bezoekers zijn vaak een avondje uit. Vinden ze het niet vreemd geconfronteerd te worden met kinderkanker?
"Nee hoor. Bovendien zijn het vooral bezoekers aan het hotel die aan de balie komen. Zakenmensen bijvoorbeeld. Die kopen vaak een olifant of geven een donatie aan Villa Joep."

Ben je ook op andere manieren betrokken bij Villa Joep?
"Zeker. Ik volg jullie, onder meer door de nieuwsbrief. En waar ik kan, promoot ik Villa Joep. Zo leek het me een goed idee wielrenster Leontien van Moorsel - die ik privé ken - aan Villa Joep te koppelen. En natuurlijk heb ik ook zelf een olifant gekocht. Ik heb immers zelf ook vijf kinderen."
1 oktober 2011

Vijf weekends in Landalpark cadeau

“We gaan ook weekends weggeven aan goede doelen. Iemand suggesties?”, twitterde directeur Bas Hoogland van Landal Greenparks eind september.

Een aantal tweeps (twitteraars) tipte Villa Joep. En Hoogland besloot Villa Joep te verrassen met vijf weekends in een Landal-park, samen met de stichting Kinderen Vinders en Spieren voor spieren. Landal deelde de cadeautjes uit omdat het bedrijf in de race was om het Meest Klantvriendelijke Bedrijf van Nederland 2011 te worden. Uiteindelijk werd Landal tweede, maar besloot toch de weekends weg te geven.

27 september 2011

Olifant te koop in webwinkel

Onze eigen olifant is vanaf nu ook te koop in de webwinkel www.aankleedpopje-kinderkleding.nl In deze originele webwinkel tref je naast onze olifant een uitgebreide collectie tweedehands kinderkleding aan en accessoires. Surf er gerust eens rond. Bovendien doneert deze webshop 0,50 cent aan Villa Joep per verkocht artikel!

27 september 2011

Anne en haar sieraden

Samen met haar beste vriendin maakt Anne de leukste sieraden van fimoklei en zilverdraad. De afgelopen tijd hebben de dames een groot deel van hun collectie verkocht en schenken 50 euro van de opbrengst aan Villa Joep. Hoe lief is dat!

25 september 2011

SVS'65 C1 uit Spijk steunt Villa Joep

De C1 pupillen van voetbalvereniging SVS'65 uit Spijk gaan dit competitieseizoen gehuld in shirts met ons logo. Daarmee brengen ze Villa Joep bij een grote groep mensen onder de aandacht en daar zijn wij erg blij mee. En nu nog scoren natuurlijk!

23 september 2011

Vierde plaats ANBO MAX Goede Doelenprijs 2011!

Heel veel mensen hebben hun stem aan Villa Joep gegeven voor de ANBO MAX Goede Doelenprijs 2011. Meer dan 4.000 mensen hebben op Villa Joep gestemd! Helaas bleek dit toch net niet voldoende om door te gaan naar de laatste ronde. Maar evengoed hebben we hiermee de vierde plaats gehaald. Wat ons betreft een resultaat waar we trots op mogen zijn. Zeker gezien de grote namen van doelen in de top 3!
De verkiezing heeft ons veel gebracht, op de eerste plaats een flinke vergroting van onze naamsbekendheid die ons zal ondersteunen in onze fondsenwerving.
Alle mensen die hun stem hebben uitgebracht en hun contacten in hun netwerken hebben gemobiliseerd om ook een stem uit te brengen, willen wij dan ook heel, heel hartelijk danken! 

Tot 14 november kan er nog gestemd worden voor de top 3 van de genomineerde goede doelen (Reumafonds, Nierstichting en Leprafonds). Op 15 november wordt uiteindelijk bekend wie van hen de Award gewonnen heeft. Natuurlijk blijven wij dit volgen!

19 september 2011

4000 euro voor Villa Joep tijdens Par Tee van Joost Luiten

Joost Luiten had weinig rust na zijn zesde plaats op het KLM Open. De maandag na het golftoernooi moest hij alweer aantreden op eenr elatiedag van zijn sponsor Pin High Golfwear. Er was een modeshow, golfwedstrijd en een veiling voor Villa Joep die 4.005,00 euro opbracht.

De Par Tee met Joost Luiten, zoals Pin High Golfwear de dag toepasselijk had genoemd, gaf allerlei relaties van het golfkledingmerk de gelegenheid met Luiten te praten en tijdens een wedstrijd die in storm en regen werd gespeeld, kwam de beste golfer van Nederland ook nog langs om zo hier en daar wat golfadviezen te geven. Ook werd die dag de winter- en voorjaarscollectie van Pin High Golfwear tijdens een illusionistische show voor het voetlicht gebracht. Deze show eindigde met een goocheltruc waarbij Joost Luiten uit een box getoverd werd.

Na afloop van de dag konden deelnemers een alternatieve hole-in-one slaan. Het geld dat werd opgehaald met de verkoop van de balletjes kwam ten goede aan Villa Joep waarvan Joost Luiten ambassadeur is.

’s Avonds werd voor Villa Joep een veiling gehouden van golfartikelen en enkele door Joost Luiten gedragen en gesigneerde shirts. Totale opbrengt van de veiling was 4.005,00 euro. Dit bedrag komt volledig ten goede aan Villa Joep.
16 september 2011

Ligfietser Wilfred Ketelaar terug in het land!

Onze ligfietser Wilfred Ketelaar is terug in het land. Hij volbracht een 5000 kilometer lange fietstocht dwars door de Verenigde Staten! Wat een super prestatie! Hij liet zich per kilometer sponsoren en dat heeft voor Villa Joep een prachtig bedrag opgebracht. Onze eigen olifant ging met Wilfred mee op reis. Spontaan heeft Wilfred de olifant omgedoopt tot Ellie de olifant en maakte deze bijzondere foto bij het Witte Huis! Benieuwd naar de avonturen van Wilfred en onze olifant? Kijk dan snel op zijn blog.

13 september 2011

Nog meer vierdaagse nieuws!

Eerder in deze nieuwsrubriek berichtten wij al over diverse wandelaars die de Nijmeegse vierdaagse hebben gelopen voor Villa Joep.  Zo ook Bibian en Jan Gasse en Marieke Zegers. Hun sponorsopbrengst is enorm! Deze drie kanjers liepen samen 7.000 euro bij elkaar! Bibian en Jan verwoorden hun motivatie om deze prestatie te leveren als volgt:

 "Na de vreselijke gebeurtenissen rondom het korte leven van onze kleindochter en nichtje Saar bleef bij ons de vraag leven wat we nog zouden kunnen doen om deze gebeurtenis een plekje te geven; daarbij kwam ook Villa Joep naar voren. Na het nodige wikken en wegen kreeg het idee vorm om de 4-daagse van 2011, waarvoor wij ons hadden ingeschreven, in het teken van Saar, maar ook in het teken van de strijd tegen het neuroblastoom, te gaan lopen. Een sponsorloop dus. Hierbij kregen we actieve hulp van Marieke, die als onderwijzeres ook van zeer nabij de verschrikkingen van het neuroblastoom bij een leerling heeft meegemaakt. We hebben versteld gestaan van de positieve reacties en gulle giften van de vele sponsoren.

Natuurlijk moesten wij de 4-daagse uitlopen, en dat is bij ons alle 3 gelukt, waarbij we terug kunnen kijken op een fantastisch evenement waarop op de website www.LieveSaar.nl nog eens kan worden teruggekeken.

Een evenement dat nog feestelijker werd toen Ilona ( de moeder van Saar ) op maandag voor de 4-daagse beviel van een gezonde dochter Kaat!
Wij hebben het graag gedaan, vooral om de activiteiten van Villa Joep te kunnen ondersteunen."

13 september 2011

Sponsorfietstocht PyreneeŽn: 4.698,25 euro!

Wauw daar zijn we stil van, wat een topprestatie. Sander Visschers en Willy Berentsen fietsten samen dwars door de Pyreneeën deze zomer en dat deden zij niet voor niets!. De tocht liep van St. Jean de Pied de port vrijwel aan de Golf van Biskaye naar Saint Girons. Een tocht van ruim 900 kilometer waarbij ruim 22.000 hoogtemeters zijn overwonnen. Door zich te laten sponsoren fietsten deze mannen het schitterende bedrag van 4.698,25 euro bij elkaar!

29 augustus 2011

Yolanda en Sharon lopen 1.430 euro bij elkaar!

Tijdens de 95e editie van de Vierdaagse van Nijmegen hebben er diverse wandelaars voor Villa Joep gelopen. Waar onder Yolanda en Sharon. Zij liepen samen alle vier de dagen zonder problemen uit en lieten zich sponsoren. Dat leverde het schitterende bedrag van 1.430,00 euro op voor onze stichting. Wij willen Yolanda en Sharon en al hun sponsors dan ook heel hartelijk bedanken!

29 augustus 2011

'Tour de Terre' gestart

De 'Tour de Terre' is van start gegaan. Onze eigen Leontine Steijn zwaaide de eerste fietser uit. 'Tour de Terre' is een  werkelijk heel bijzonder initiatief. I.T. Works, marktleider op het gebied van software voor milieu- en bodemonderzoek in de Benelux, heeft Villa Joep als goed doel geadopteerd. Onlangs tijdens jaarlijkse ICT Mileucongres mochten wij al een cheque van 10.000 euro in ontangst nemen van I.T. Works! 

En daar blijft het niet bij!  I.T. Works zal haar klanten en relaties in het komende jaar tot aan het congres in 2012 zoveel mogelijk per fiets gaan bezoeken. Hiervoor is speciaal een route uitgestippeld van ruim 1500 kilometer. Deze kilometers zullen gesponsord gaan worden en er wordt gefietst in een Villa Joep fietstrui. Leontien van Moorsel is gevraagd op het congres in 2012, dat dan geheel in het teken staat van de Tour, als gastspreker aan wezig te zijn. 

De eerste klanten zijn inmiddels per fiets bezocht. Wij wensen I.T. Works heel veel succes met deze geweldige actie!

22 augustus 2011

Tweede duizend van de Joepgroep

De Joepgroep heeft ons laten weten dat zij de tweede duizend euro dit jaar gestort hebben. En meteen wordt er weer doorgeborduurd, geplakt en geknipt voor hun volgende verkoop. Naast hun eigen spulletjes verkoopt de Joepgroep ook olifantjes. Dames wederom heel hartelijk bedankt!

17 augustus 2011

Wilfred Ketelaar is over de helft!

Wilfred Ketelaar fietst in zijn ligfiets 5000 km dwars door de Verenigde Staten en hoopt zo geld bij elkaar de krijgen voor Villa Joep. Wilfred geeft zichzelf hier 30 dagen voor en hij zit vandaag op dag 17. In zijn blog lezen we dat het pittig is en dat hij echt moet doorzetten maar hij houdt natuurlijk vol! We zijn supertrots op onze ligfietser die inmiddels 1.585,00 euro op de sponsorteller heeft staan. Volg ook zijn blog! Wilfred nog veel succes!

17 augustus 2011

Knipoog van opa

De opa van Xander Verhoeven (en de vader van onze eigen Villa Joep ambassadrice in Limburg Carla Verhoeven-Verlaan) is onlangs 75 jaar geworden. Een paar jaar geleden is Xander aan neuroblastoom overleden. Tijdens het feest voor zijn 75e verjaardag heeft opa alle gasten om een bijdrage voor Villa Joep gevraagd. Dat resulteerde in het mooie bedrag van 300,00 euro. Een knipoog van opa naar Xander, zoals hij dat zelf aan ons schreef.

17 augustus 2011

Huwelijk in ItaliŽ

Onder de stralende Italiaanse zon vierden Rob en Brigitte elkaar deze zomer hun 5-jarig huwelijk. In het bijzijn van hun kinderen, familie en dierbare vrienden. Tijdens een geweldig feest mocht onze vrijwilliger Hans van den Ende een prachtige cheque van 400,00 euro in ontvangst nemen voor Villa Joep. Daarvoor reisde hij natuurlijk graag af naar Italië! Wij wensen Rob en Brigitte nog veel geluk samen.

16 augustus 2011

Actie groep 8 Regenboogschool

Groep 8 van de Regenboogschool uit Voorschoten, de basisschool van Joep, heeft het afgelopen schooljaar geld ingezameld voor Villa Joep. De klas van Joep heeft dit jaar de school verlaten en dat vond men een mooie aanleiding om onze stichting te ondersteunen. Wat een bijzonder initiatief vinden wij. De opbrengst was ruim 3.000 euro! Wij willen alle kinderen en de werkgroep onder leiding van Joep's juf Wilma ontzettend bedanken.

1 augustus 2011

Open Tuinendag Wassenaar trekt 200 bezoekers

Dankzij organisator Marianne van Putten konden er 4 mooie tuinen van dorpsgenoten worden bezichtigd. De belangstelling vanaf 10.30 uur was overweldigend. In de vier opengestelde tuinen zijn meer dan 200 bezoekers geweest. De openstelling van de tuinen was voornamelijk geinitieerd om een bijdrage te kunnen leveren - hoe klein ook - aan stichting Villa Joep voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Mede door de medewerking van een aantal winkels en de bibliotheek waar ze het postermateriaal mochten ophangen en door Auberge De Kieviet, die met gereduceerde prijzen meedeed, is er een prachtige dag tot stand gekomen. Binnenkort wordt het mooie bedrag van 1.277,00 euro overhandigd aan stichting Villa Joep.
29 juli 2011

Valerie

Ons bereikte het droevige bericht dat Valerie Versloot aan neuroblastoom is overleden. Valerie was vier jaar oud. Vorig jaar kerst werd neuroblastoom bij Valerie ontdekt. Ook zij heeft helaas de strijd niet mogen winnen.

Valerie's moeder schreef het volgende gedichtje;
De kindjes waarmee jij nu speelt
wonen in een luchtkasteel
het is heel hoog
en heel ver
tussen zon en avondster
nog verder dan de regenboog
en een wolkenlift bracht jou omhoog
Op deze aarde was je klaar
geniet dan nu maar daar

We wensen Valerie's ouders en familie heel veel sterkte toe.
Ook namens Valerie zullen wij nu het gevecht tegen neuroblastoom voortzetten.
19 juli 2011

Hoogerland schenkt houten paal aan Stichting Jayden

Wielrenner Johnny Hoogerland schenkt niet alleen zijn bolletjestrui aan stichting Jayden. Ook de paal die zijn val brak tijdens een Tour- etappe wordt geveild voor het goede doel. Dat heeft vader Cees Hoogerland verteld. Stichting Jayden werd in 2009 opgericht na het overlijden van Jayden Faase uit Goes aan neuroblastoom kinderkanker. Stichting Jayden en Villa Joep werken samen aan het inzamelen van geld voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Johnny Hoogerland is ambassadeur van Stichting Jayden.

Hoogerland kwam tijdens de negende etappe van de Tour de France ten val. Hij belandde in het prikkeldraad en kwam tot stilstand door een houten paal. Vader Cees kreeg die paal overhandigd tijdens het tv- programma Tour du jour. Hij vertelde: "Er zijn vast een hoop mensen die hem willen hebben. Maar aangezien Johnny ambassadeur is van de stichting Jayden, gaan we die paal voor dat goede doel veilen."
18 juli 2011

Go Johnny!

Johnny Hoogerland is Nederlands beroemdste wielrenner sinds zijn val in het prikkeldraad tijdens de negende etappe van de Tour de France. Ondanks dat ongeval behield Hoogerland de bolletjestrui (voor de beste klimmer). En die trui gaat naar een bijzonder goed doel. Hoogerland is ambassadeur van Stichting Jayden. Deze stichting werd in 2009 opgericht na het overlijden van Jayden Faase uit Goes aan neuroblastoom kinderkanker. Stichting Jayden en Villa Joep werken samen aan het inzamelen van geld voor onderzoek naar neuroblastoom. De wielrenner zal de bolletjestrui niet ingelijst in zijn slaapkamer hangen, vertelde Hoogerland aan een verslaggever van de NOS: "Ik vind de trui heel mooi. Maar als je de trui aan zo'n goed doel kunt geven dat daarmee veel geld kan binnen brengen, dan haal ik daar veel meer voldoening uit."
11 juli 2011

Fietsvierdaagse Moordrecht dit jaar voor Villa Joep

In de afgelopen week heeft de fietsvierdaagse van Moordrecht (klein dorpje aan de Hollandse IJssel) plaatsgevonden. Het totaal aantal deelnemers was ruim 75. Elk jaar wordt hier een goed doel aan verbonden door de organisatoren van dit evenement Arie Reijm en Trudy Bos. Dit goede doel wordt overigens tijdens het evenement bedacht. Niet geheel toevallig namen vier leden van het SOS team deel aan dit kleinschalige evenement. Vier avonden van ruim 25 km per avond op de fiets! Uiteraard hadden deze renners hun Le Tour d' Assistance kleding aangetrokken en dat viel op! En dat werd  meteen een aanknopingspunt om te vertellen dat SOS International met de Tour d'assistance met nog een kleine 300 collega fietsers in 2011 voor Villa Joep aan het fietsen zijn. Dit viel bij de organisatoren in goede aarde en het goede doel voor 2011 was meteen gevonden. Op de slotavond werd onder het genot van een kopje koffie een verloting georganiseerd waarbij er ook een Villa Joep olifant onder de hamer ging. Ad van Hattum heeft uitgelegd wat het doel is van Le Tour d' Assistance en het doel van Villa Joep. De opbrengst van de loterij was uiteindelijk  200,00 euro. 

11 juli 2011

4-daagse nieuws

Zoals we al eerder berichtten komt de start van de Nijmeegse 4-daagse nu echt dichtbij. Wij zijn verrast met een aantal lopers die voor Villa Joep gaan meelopen. Op www.devierdaagsesponsorloop.nl lazen wij een bericht van Yolanda Legierse uit Texel die voor Villa Joep gaat lopen. Haar sponsorteller staat al op 1.220,00 euro! Wat een fantastisch initiatief! Wij wensen Yolanda heel veel succes!

7 juli 2011

Maak de mooiste foto van onze olifant tijdens je vakantie!

Wie maakt deze zomer de mooiste, leukste, grappigste of liefste foto van onze eigen Villa Joep-olifant? Villa Joep organiseert 'De Villa Joep-olifant gaat op reis - fotowedstrijd'. Stop onze lieve knuffel in je koffer, rugzak of leg hem alvast op de achterbank van de auto. De spannendste, gekste of beste foto's plaatsen wij op onze website. Foto's kun je aanleveren tot half september via olifant@villajoep.nl. Heb je een twitteraccount, publiceer de foto dan meteen met vermelding @villajoep of #villajoep op twitter. Wij kunnen nu al niet wachten op al die te gekke plaatjes van de olifant op het strand, in de Eiffeltoren of in een rondvaartboot!

Heb je nog geen super zachte Villa Joep-olifant? Kijk dan snel op www.villajoep.nl voor een verkooppunt bij jou in de buurt!
6 juli 2011

Vael Ouwe: nat pak en zesduizend euroBijna 2000 fietsers reden zaterdag 25 juni de Vael Ouwe-fietsprestatietocht op de Veluwe. Zij en sponsors SOS International, fietsenproducent Gazelle en fietstourclub RTC De Veluwerijders brachten het prachtbedrag van €6.000 in het laatje voor Villa Joep.

Er was moed voor nodig om op de fiets de stappen. Er viel die dag maar één regenbui. Jammer, zo was de hele dag in het peloton te horen, dat deze bui lang voor de start begon en duurde tot na de finish van de toertocht die 50, 100 of 160 kilometer over de Veluwe voerde.

Deze keer bracht Villa Joep zelf ook een zestien koppen tellend team op de been. Het team was prachtig in de shirts gestoken door weer een andere sponsor: Robitex. Het team nam zelf waar dat de schitterende 35ste editie van de Vael Ouwe een prachtige fietstocht combineerde met een puike opbrengst. Voor beide veel dank.

5 juli 2011

Eindejaarsfeest Piet Mondriaan school

Op 24 juni sloot de Openbare Basisschool Piet Mondriaan uit Abcoude het schooljaar af met een traditioneel eindejaarsfeest.  Dit jaar was Villa Joep het goede doel van het feest. Luca uit groep 6A had het initiatief genomen voor deze actie, ter nagedachtenis aan zijn zusje Giulia. De kinderen en ouders van de obs Piet Mondriaan hebben hem ontzettend goed geholpen om geld voor Villa Joep in te zamelen. In het hele dorp werden statiegeldflessen gespaard, deuren werden plat gebeld door kinderen met zelf gemaakte spullen of een heitje -voor -een- karweitje. Alle kinderen van de school hebben de sponsorloop gelopen en ontzettend veel geld opgehaald. 

En vrijdag 24 juni was het zover, het was mooi weer en de sfeer zat er goed in. Verschillende activiteiten georganiseerd door de leerkrachten werden geveild. Zo betaalden ouders veel geld voor een voetbaltraining van meester Jaap en verzorgen Juf Yvette en juf Kiki een brunch bij kinderen thuis. Ook de kunstwerken werden goed verkocht. Als climax van de avond werd er door Luca en meester Jaap een cheque van 8.000,00 euro overhandigd aan onze  Leontine Steijn. De school maar ook wij van Villa Joep zijn heel erg trots op dit mooie resultaat. Alle ouders bedankt voor de grote opkomst en gulle giften.

5 juli 2011

Nijmeegse 4-daagse komt in zicht!

Nog een kleine twee weken en dan is het zo ver: de start van de 4-daagse in Nijmegen. Jan (63 jaar) en Bibian (27 jaar) lopen dit jaar samen de 4-daagse voor Villa Joep. Dat doen zij uit naam van hun kleindochter en nichtje Saar, die helaas aan neuroblastoom is overleden. Het is niet de eerste keer dat Jan en Bibian meelopen. Jan loopt zelfs al voor de 17e keer mee en heeft dus al heel wat kilometers in zijn benen. Bibian  liep in 2006 de 90e editie van dit geweldige wandelevenement. Dit jaar dus voor onze stichting en daarom wensen wij deze twee kanjers heel veel succes! 

Op de vraag wat hun favourite wandeldag is kregen we de volgende reacties: Jan: ‘Ik vond altijd op dag 4 de doortocht door Linden waanzinnig mooi. De bewoners versieren het hele dorp, en elk jaar in een ander thema. Helaas is dit dorp alleen in de 40 km opgenomen, dus zal ik hem ook dit jaar weer moeten missen.’ Bibian: ‘In 2006 heb ik de vierdaagse gelopen, helaas duurde deze maar 1 dag! Dus dit jaar wordt dag 2, ondanks de heftige verhalen, mijn favoriete dag. Ik ben namelijk al blij als die er komt. Bovendien loopt deze door mijn geboorteplaats Beuningen!
30 juni 2011

Er waren eens twee Friezen...

Er waren eens twee Friezen... Douwe Henk de Jong en Dennis Dijkstra. Ze droomden van een Elfstedentocht en toch ook dit jaar kwam die er niet. Dan maar langs de 11 steden op de fiets, op een tandem zelfs! Na 13 uur trappen kwamen onze helden over de finish. Maar niet zonder een fantastische buit. Alle kilometers werden gesponsord en zo leverde dit avontuur 1.537,56 euro op voor Villa Joep. Douwe Henk en Dennis helemaal top!

29 juni 2011

Villa Joep familiedag op 8 oktober 2011

Op zaterdag 8 oktober 2011 organiseren wij onze jaarlijkse Villa Joep Familiedag. Een keer per jaar ontmoeten steeds meer lotgenoten elkaar op de Villa Joep Familiedag. Het is dé gelegenheid voor ouders en naasten van (ex-)neuroblastoompatiëntjes om in een geborgen sfeer de laatste ontwikkelingen door te nemen en uit te wisselen.

Ontmoeten
Door het jaar hebben Villa Joep-vrijwilligers geregeld contact met de directe omgeving van patiëntjes. Ouders zoeken informatie, grootouders, naaste familie en vrienden willen in actie komen en weten Villa Joep vaak te vinden. De Villa Joep Familiedag is bedoeld om elkaar minstens een keer per jaar allemaal ‘in levenden lijve’ te ontmoeten. Het spreekt voor zich dat we ook heel graag de neuroblastoomfamilies uitnodigen met wie we niet eerder contact hadden. 

Familiepagina
Voor meer informatie en aanmelden verwijzen wij naar onze speciale familiepagina. Deze pagina is speciaal voor ouders en andere direct betrokkenen. Naast informatie over de familiedag treft u hier ook relevante nieuwsitems aan. Kijk snel op onze familiepagina en lees meer.

27 juni 2011

Vlijmense actie Ďloop met Liseí brengt 12.500 euro op

Vier avonden lang liepen kinderen mee in de AvondvierDaagse van Vlijmen en Haarsteeg. Zij werden tijdens de 3, 5, 10 of 15 kilometer, gesponsord door familie, buren, vrienden en kennissen en verzamelden hiermee geld Villa Joep. Ook winkeliers hielpen een handje mee middels collectebussen en verkoop van de Villa Joep olifant. Een initiatief van de 6-jarige Lise de Boer die onlangs zelf genezen is van deze bijzondere vorm van kinderkanker.

Op de slotavond, vrijdag 24 juni jl., heeft Lise samen met een aantal van haar vrienden een cheque van maar liefst 12.500 euro overhandigd aan Evelien Huising, ambassadrice van Villa Joep. “Wij maken meer acties mee en met ieder initiatief zijn wij natuurlijk ontzettend blij bij te kunnen dragen aan een betere genezingskans van kinderen met neuroblastoom kinderkanker. Maar deze sponsorloop van Lise is voor ons wel heel bijzonder, omdat zij de ziekte heeft overleefd. En dat maken wij helaas niet vaak mee. De ultieme behandeling voor ieder kind met neuroblastoom moet er nog komen. Wanneer je over 5-10 jaar in de krant leest dat de ziekte is overwonnen, weet dan dat jij daar een bijdrage aan hebt geleverd! Dank je wel voor dit geweldige initiatief,” aldus Evelien Huising.

Deze sponsorloopactie van het bijzonder jonge meisje Lise verspreidt zich als een olievlek. Zo heeft namelijk de organisatie van de zomerfeesten in Genderen haar initiatief geadopteerd en zijn er nog meer ideeën op andere plaatsen in Brabant in ontwikkeling. Geweldig toch !

25 juni 2011

Villa Joep centraal tijdens ICT Milieu Congres 2011

Op donderdag 23 juni 2011 vond op kasteel Staverden het jaarlijkse  ICT & Millieu Congres plaats. Dit evenement werd georganiseerd door I.T. Works, marktleider op het gebied van software voor milieu- en bodemonderzoek in de Benelux. De oprichter van dit bedrijf, Herry Bruins, zelf vader van jonge kinderen, draagt Villa Joep een bijzonder warm hart toe. Voor hem was het een logische keuze om Villa Joep als goed doel te adopteren. 

Bedrijvenmarkt
Tijdens het congres, waar meer dan honderd relaties van I.T. Works aanwezig waren, stond Villa Joep dan ook in het middelpunt van de belangstelling. Zo stonden wij met een eigen kraampje op de bedrijvenmarkt en hebben daar heel veel olifantjes verkocht. Daarnaast waren er allerlei sportieve activiteiten waar tegen betaling aan deel genomen kon worden om geld in te zamelen voor Villa Joep. 

Veiling
Hoogtepunt aan het eind van de dag was een veiling waarvoor door diverse klanten van I.T. Works fantastische items waren geschonken en die voor forse bedragen werden geveild. Ook onze grote olifant heeft een nieuw huis gevonden. Tennisser Paul Haarhuis was een van de gastsprekers op het congres en ook hij bracht een paar mooie items mee voor de veiling: een tennisshirt waarin hij ooit heeft gewonnen en een Wimbeldon handdoek. 

De opbrengst van de veiling was ruim 10.000 euro! 

Tour de Terre
Als afsluiter werd er een filmpje getoond waarop onze ambassadrice, Leontien van Moorsel, nogmaals het belang onderstreepte van Villa Joep en waar zij het startschot gaf voor de 'Tour de Terre'. Dit is werkelijk een heel bijzonder initiatief. I.T. Works zal haar klanten en relaties in het komende jaar tot aan het congres in 2012 zoveel mogelijk per fiets gaan bezoeken. Hiervoor is speciaal een route uitgestippeld van ruim 1500 kilometer. Deze kilometers zullen gesponsord gaan worden en er wordt gefietst in een Villa Joep fietstrui. Leontien van Moorsel is gevraagd op het congres in 2012, dat dan geheel in het teken staat van de Tour, als gastspreker aan wezig te zijn. Wij zijn echt onder de indruk van al deze aandacht en initiatieven van I.T Works. Via onze nieuwsrubriek houden wij u over het verloop op de hoogte.

25 juni 2011

Hennie neemt afscheid met 40 olifantjes!

Tja, en dan ga je met pensioen. Van je werkgever, de Gemeente Delft, krijg je een afscheidsreceptie aangeboden, maar je wilt iets anders. Je hart gaat uit naar een goed doel en dat is Villa Joep. Afscheid nemen van haar collega's was heel belangrijk voor haar maar Hennie wilde het anders doen. Dat is haar gelukt. Uit haar naam bestelde de Gemeente Delft zo'n 40 olifantjes. Samen met een folder en brief heeft Hennie onze knuffels uitgedeeld aan al haar collegas's. Hiermee heeft ze onze stichting bij een groot aantal mensen onder de aandacht gebracht. Hennie, enorm bedankt! En geniet vanaf nu maar lekker van je vrije tijd. 

23 juni 2011

Effatha Zoetermeer spint Ä1300 bij elkaar

De leerlingen van Effatha Zoetermeer spinden dit voorjaar €1300 bij elkaar voor Villa Joep. De leerlingen en leerkrachten van de school overhandigden dat bedrag op 17 juni symbolisch tijdens de jaarlijkse theateravond. Ze schonken ook nog eens 200 dvd’s die Villa Joep goed kan gebruiken voor pr-doeleinden.

Op eigen initiatief namens de leerlingen van Effatha deel aan het Spin for Life-weekeinde in maart. De kinderen, die allemaal een auditieve beperking hebben, lieten het niet bij die ene actie. Tijdens de theateravond die het schooljaar symbolisch afsloot kwam liet de hele school zich nog een keer van zijn beste kant zien. Ze verkochten onder veel meer de Villa Joep-olifant, zelfgemaakte houten schommelstoeltje, pins en taartjes. En de 200 dvd’s die Effatha schonk kunnen we ook heel goed gebruiken. Heel veel dank aan deze superschool!
20 juni 2011

Flessenactie Gido en Jordy

De Coverband Door Dik en Dun steunt Villa Joep. Hierover berichtten wij al eerder in deze nieuwsrubriek. Actie voeren voor onze stichting is vaak aanstekelijk, dat zien we gelukkig heel vaak. Ook nu weer! De zoontjes van de geluidsdame van Door Dik en Dun wilden ook iets doen. Zij verzamelen lege statiegeldflessen en dat gaat goed. Een eerste lading leverde al 22 euro op. Wat super jongens!!

7 juni 2011

Spinningmarathon Stichting Jayden: 23.000,00 euro!

De Stichting Jayden wil precies hetzelfde als Villa Joep: geld inzamelen voor onderzoek naar neuroblastoom. Daarom steunen wij elkaar! Het afgelopen weekend organiseerde de Stichting Jayden een spinningmarathon 'Bike for Bikkel' in Goes. Het werd een fantastische happening!! En het ingezamelde bedrag is duizelingwekkend: 23.000,00 euro. Kijk voor foto's en meer berichten op www.stichtingjayden.nl

7 juni 2011

STEK steunt Villa Joep

STEK is dé meubellijn voor kinderen die ook aantrekkelijk is voor volwassenen. Vormen zonder poespas die kinderen prikkelen om op te zitten en lekker mee te spelen, zoals zij dat graag willen. Een simpel ontwerp dat past in elk interieur, waarbij kinderlijke vormen en kleuren zijn vermeden. Robuuste handgemaakte stoere houten kindermeubels die een leven of langer meegaan, zoals een stoel, schommelstoel, tafel of kruk met bergruimte, of een bank. STEK steunt Villa Joep door 2,50 euro per verkocht meubelstuk aan ons te doneren. Benieuwd naar deze stoere kindermeubellijn? Kijk op STEK!

1 juni 2011

Sponsorloop Montfoort 24.000 euro!

Dat de sponsorloop in Montfoort zo veel geld voor Villa Joep zou opbrengen, had de 10-jarige initiatiefnemer Diego Konincks zelf ook niet verwacht. In het gezelschap van zijn vriendje Tom overhandigde hij aan onze eigen Leontine vol trots een cheque van € 24.000. Ook Leontine was verrast. Ondanks dat ze tijdens de loop zelf zo’n 400 kinderen bijna 10.000 rondjes zag rennen, kwam het hoge bedrag ook voor haar als een verrassing.

Met de Montfoortse spinningmarathon nog in het achterhoofd, wist ze Diego te vertellen dat hij zijn doel ruimschoots gehaald heeft.

Na de overhandiging kreeg Diego een persoonlijke brief. Daarin bedankte Leontine hem, de organisatie, de sponsors en vooral de kinderen voor het enorme enthousiasme dat ze in Montfoort heeft ervaren. Vervolgens vertelde ze dat al het geld 100% bestemd is voor het onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Door de geweldige opbrengst van de sponsorloop kunnen dokters en ziekenhuizen verder medicijnen ontwikkelen om zieke kinderen beter te genezen.
1 juni 2010

Donatie Volker Stevin Materieel

Aan ons de eer om deze week een schitterende cheque van 5.000 euro in ontvangst te nemen. De gulle gave is afkomstig van Volker Stevin Materieel uit Dordrecht. Wat een enorm bedrag. Wij zijn hier heel blij mee!

30 mei 2011

2.000 euro van Studio Anneloes

Studio Anneloes, een oerhollands damesmodemerk, bestaat 5 jaar. Dat is gevierd met o.a. een speciale actie voor Villa Joep. Tijdens de lustrumviering ging er per verkocht item 1 euro naar onze stichting. De verkoop liep bijzonder goed want inmiddels weten wij dat wij 2.000 euro mogen ontvangen van Studio Anneloes!

25 mei 2011

HiPP Schoenen & Zo verkoopt onze olifant!

HiPP Schoenen & Zo uit Maasbracht gaat onze Villa Joep olifant verkopen. Deze hippe schoenenzaak voor kinderen en hippe moeders trekt veel klanten uit de Midden-Limburgse regio. Een hele mooie locatie dus om onze knuffel onder de aandacht te brengen. Wij wensen Yvonne van Berlo, eigenaresse van HiPP, veel succes met de verkoop! Dat kunnen we gerust aan haar overlaten!

25 mei 2011

Joepgroep blijft actief!

De Bordurende Joepgroep, een vaste groep dames die al jaren borduurt voor Villa Joep, is ook in 2011 weer actief. Telkens als zij 1.000 euro voor onze stichting hebben verdiend storten zij dit op onze rekening. En het was weer zover: de eerste 1.000 euro zijn bijgeboekt! Dames heel hartelijk bedankt!!

23 mei 2011

LinkedIn rally verreden: 2.750,00 voor Villa Joep!

Ruim 60 deelnemers telde de LinkedIn Rally 2011. Schitterende Old-timers en een enkele moderne cabrio reden een prachtige route, volgens 'pijltje-bolletje-systeem' door een bloeiende Betuwe. Onderweg een stop voor een heerlijke lunch en daarna navigeerden de deelnemers naar de eindstreep. En die werd gehaald! Onze ambassadeur Geerhard Huising reed ook mee en vertelde na de finish over Villa Joep en neuroblastoom. Een mooie dag in de lente van 2011 die voor onze Sichting het prachtige bedrag van 2.750,00 euro opleverde!

23 mei 2011

Stephan de Jong voetbaltoernooi groot succes!

'En de winnaar is geworden? Iedereen!' Deze uitspraak zou van toepassing kunnen zijn op het ASWH/Stephan de Jongtoernooi dat op de ASWH-velden is gehouden. Maar liefst 3000,00 euro brachten sponsors en deelnemers bijeen voor Villa Joep. Het is geweldig om te horen dat de F6 en F4 pupillenteams van ASWH van het totaalbedrag maar liefst 1.000,00 euro bij elkaar hebben opgehaald, dit zijn teams om trots op te zijn.

Er werd uiteraard ook gevoetbald. De E- en F-pupillen van ASWH, Overmaas, Sliedrecht, Barendrecht en Alexandria '66 speelden vol overgave hun wedstrijdjes. De poulewinnaars kregen allemaal een beker uitgereikt en alle deelnemers konden rekenen op de certificaat met teamfoto.

Het was een prima toernooi waarvoor zich heel veel mensen hebben ingespannen. Iedereen die zijn bijdrage aan dit succes heeft geleverd wordt  zeer bedankt!

En is nog meer goed nieuws! Het Stephan de Jong toernooi zal ook volgend jaar in het teken staan van Villa Joep!

19 mei 2011

Coverband 'Door Dik en Dun' steunt Villa Joep

De coverband 'Door Dik en Dun' steunt Villa Joep. Niet alleen door aandacht voor onze stichting te vragen tijdens een van hun vele optredens, maar ook op hun eigen website! Onze olifant is inmiddels hun mascotte! Wat een spontaan initiatief waar wij heel blij mee zijn. Daar waar 'Door Dik en Dun' het podium betreedt zal een collectebus voor Villa Joep staan. Helemaal te gek!

19 mei 2011

Fiets mee met de Vael Ouwe op 25 juni!

Fiets mee voor Villa Joep op zaterdag 25 juni met de Vael Ouwe fietstocht op de Veluwe! Deze fantastische tocht staat al grotendeels in het teken van Villa Joep en wij willen daar graag nog 
een schepje bovenop doen met ons eigen Villa Joep – team!

Onze partner SOS international fietst in 2011 weer een heel jaar  lang voor Villa Joep met de Vael Ouwe als hoogtepunt! Kijk voor meer  informatie over dit initiatief op www.fietsenvooreengoeddoel.nl
Daarnaast steunt dit jaar ook de organisatie van de Vael Ouwe ons door  een donatie van 1 euro per deelnemer. Fantastisch dat deze organisaties ons steunen bij onze strijd tegen neuroblastoom!

Maar jij kan ook een bijdrage leveren aan dit sportieve evenement! Laat je sponsoren en fiets deze 50 km mee! Er zijn drie routes over de  Veluwe die variëren van 50 tot 160 km en ons plan is om met één groep de 50 km en met één groep de 100 km te rijden. De tocht start tussen 9.00  en 11.00 uur bij de Koninklijke Gazelle in Dieren en de unieke finish gaat  door de montagehal van de Gazelle fabriek.

De kosten voor deelname zijn 6,00 euro per deelnemer en er wordt op de eigen fiets gereden. Na inschrijving zullen we zorgen voor tips over hoe je het beste sponsors kunt werven – we streven naar een bedrag met  minimaal 3 nullen!!!

Doe dus mee! Stuur nu een mail naar Saskia Kenselaar via saskia@villajoep.nl 
o.v.v. naam, adres en je telefoonnummer of bel haar voor meer  informatie op 06- 14942982. Of kijk voor meer informatie op www.vaelouwe.nl.

17 mei 2011

Studio Keijzer sponsort folders!

Studio Keijzer, grafische communicatie uit Berkel en Rodenrijs heeft geheel belangeloos 12.000 nieuwe Villa Joep folders geproduceerd! Wij zijn ontzettend blij met deze sponsoring. En kunnen nu weer even vooruit met deze heerlijke voorraad. Studio Keijzer bedankt!

17 mei 2011

Villa Joep en de Haagsche secretaresses

In navolging op de succesvolle eerste editie, organiseerde Slabbers De Lange Office Support voor de tweede keer de Haagsche Secretaresseborrel bij Strandclub Doen! Voor het tweede jaar achtereen werden office professionals die ingeschreven staan bij dit Haagse arbeidsbemiddelingsbureau in het zonnetje gezet. En zij niet alleen. Ook Villa Joep kreeg tijdens deze happening volop de aandacht. Wij kregen de gelegendheid om onze stichting te presenteren met een eigen stand. De secretaresseborrel werd door zo'n 200 secretaresses bezocht! Daarom nogmaals dank aan Slabbers De Lange Office Support!
6 mei 2011

Succes in Goede Doelenstraat!

De Doelenstraat in Delft werd dit jaar tijdens Koninginnedag omgetoverd tot 'Goede Doelenstraat'. Een straat vol oranje initiatieven met eigenlijk maar één doel: geld inzamelen voor Villa Joep. 

Een van de kinderen in deze straat heeft neuroblastoom. De betrokkenheid van de buurtbewoners is erg groot en zij wilden zo ontzettend graag iets doen. Dat werd dus een actie op Koninginnedag! Het werd een mooie stralende dag en de opbrengst liegt er niet om! We weten nu al dat het minstens 2.500,00 euro is. 

Leontine Steijn zal binnenkort een cheque in ontvangst gaan nemen. Leuk detail is dat zij vroeger met Koninginnedag ook altijd te vinden was in de (Goede) Doelenstraat in Delft!

6 mei 2011

Fundraising door Auberge de Kieviet Wassenaar

Tijdens de jaarlijkse ondernemersborrel ter gelegenheid van het openstellen van het terras van Auberge de Kieviet in Wassenaar, is dit jaar een fundraising georganiseerd voor Villa Joep. Leontine Steijn was zelf aanwezig samen met een aantal andere vrijwilligers van Villa Joep.

Auberge de Kieviet is onderdeel van de Fletcher-hotel-groep. Titus Heijnen van Fletcher, was gastheer en hij maakte ons zeer duidelijk dat hij Villa Joep een warm hart toedraagt. De fundraising bestond uit een veiling onder leiding van veilingmeester Junior Zegger en met assistentie van Joke Bruijs!

De meer dan 120 gasten boden enthousiast en zo leverde deze fantastische avond een bedrag van 6.050,00 euro op voor onze stichting.

6 mei 2011

Villa Joep tulp geboren!

Wij hebben bijzonder nieuws te vertellen: de Villa Joep tulp is geboren! Een paar weken geleden zijn we al eventjes op kraamvisite geweest en maakten bijgaande foto. De tulpen op de foto zijn nog tulpen op teelt maar zo zal de tulp er uiteindelijk uit gaan zien. Volgend voorjaar, in 2012 , krijgt de tulp, als alles goed gaat, officieel de naam Villa Joep. Wij zijn natuurlijk zeer vereerd en volgen de groei en teelt nauwgezet. Dit nieuws wilden we nu al met u delen! Via deze site houden we u op de hoogte.

2 mei 2011

Basischool Stokkum uit Markelo onderneemt voor Villa Joep

Leerlingen van de openbare basisschool Stokkum uit Markelo zijn wel heel ondernemend! Dit schooljaar maakten zij een ondernemersplan en verkochten eigengemaakte producten. De opbrengst ging naar een door de leerlingen gekozen doel: Villa Joep! Deze actie leverde het mooie bedrag van 245,60 euro op. De schoolleiding heeft inmiddels besloten om Villa Joep het hele jaar door te gaan steunen met diverse acties. Wordt dus nog vervolgd.

Een van onze ambassadeurs heeft een presentatie over Villa Joep op de school gehouden.

2 mei 2011

Door naar volgende ronde ANBO MAX Goede Doelenprijs 2011!

Villa Joep is door naar de volgende ronde van de ANBO MAX Goede Doelenprijs 2011! Ja inderdaad wij zijn dit jaar dus genomineerd en daar zijn we enorm trots op! Helemaal nu blijkt dat we al door zijn naar de volgende ronde. Grote dank aan onze achterban die massaal op Villa Joep gestemd heeft.

De ‘ANBO MAX Goede Doelen Prijs’ is een gezamenlijk initiatief van ANBO en de publieke omroep MAX. Het is een verkiezing voor het ‘Goede Doel van het Jaar’. De prijs is een jaarlijks terugkerend initiatief en ondertussen een prestigieuze prijs. De ANBO MAX Goede Doelen Prijs is in het leven geroepen om aandacht te genereren voor het goede werk dat door de genomineerde Goede Doelen wordt verricht.

Stem vanaf 1 juni weer op Villa Joep!
Vanaf 1 juni t/m 14 november 2011 wordt via stemmen bepaald welk goed doel van de in totaal acht deelnemende goede doelorganisaties hét goede doel van 2011 wordt. Vanaf die datum vindt u op deze site een directe link om op Villa Joep te stemmen. Meer informatie over de prijs vindt u op www.anbomaxgoededoelenprijs.nl 

Op maandag 14 november 2011 maakt TV Omroep MAX in het televisieprogramma ‘Tijd voor Max’ op Nederland 2 de winnaar bekend. Het winnende doel krijgt veel exposure op de mediakanalen die omroep MAX tot haar beschikking heeft. Bovendien ontvangt de winnaar een award en mag het een jaar lang de titel en bijbehorend logo ‘het Goede Doel van het Jaar’ dragen. 

Een overzicht van alle genomineerden:
1. Villa Joep
2. Revalidatiefonds
3. Lepra Stichting
4. Orange Babies
5. Nierstichting
6. CliniClowns
7. Reumafonds
8. Hersenstichting 

Houd onze site in de gaten en stem ons straks naar de eindstreep!

27 april 2011

Bijzondere vrijwilligersavond

Een keer per jaar organiseert Villa Joep een activiteit of avond voor alle vrijwilligers. Afgelopen donderdag 14 april zijn we samen te gast geweest bij Koppert Cress in Monster. Een ontzettend leuke avond! De locatie was echt interessant, niet een waar je dagelijks komt, en we werden heel gastvrij ontvangen door Rob Baan.
Bovendien waren de sprekers helemaal top. Jan Molenaar die heel overtuigend vertelde over zijn mooie onderzoek en de passie  voor zijn werk. En dat doet ons natuurlijk goed. Lieve Yvonne van de VES bracht haar grote bewondering en waardering voor alle Villa Joep vrijwilligers heel mooi over. Wat een geweldige partner is de VES toch! 

Maar we werden werden wel heel erg verwend door de aanwezige koks en eigenaren van restaurant Floris V uit Voorschoten. Kosten noch moeite waren gespaard om ons een mooie avond te bezorgen. Echt fantastisch. Maar niet alleen dank aan Floris V ook aan Koppert Cress en Ropeni voor de heerlijke wijn! 

21 april 2011

Geslaagde Fancy Fair Werkendam

Iedere maand wordt er in Werkendam door de gereformeerde kerk een Fancy Fair georganiseerd. Deze gezellige en goedbezochte markt staat iedere maand tevens in het teken van een goed doel. In maart werd Villa Joep gekozen. Een mooie actie! Wij hebben inmiddels een bedrag van 463,20 euro uit Werkendam ontvangen!

Op de foto staan de dames die zich iedere maand voor een geslaagde Fancy Fair inzetten.

15 april 2011

Idee van Diego Konincks uit MontfoortDe 10-jarige Diego Konincks uit Montfoort had een idee… Een sponsorloop organiseren voor Villa Joep. Hij wilde met zoveel mogelijk kinderen rondjes rennen en daarmee geld inzamelen voor het onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Dat is gelukt!

op 8 april kwamen er 385 kinderen naar het voetbalterrein van MSV in Montfoort en liepen met z’n allen zo’n 9000 rondjes! Als je wilt weten hoe het er aan toe ging, kijk dan maar eens op: Woerden TV | Rennen voor Villa Joep
en
Sponsor loop van Diego!

Dan zie je ook hoe Diego’s grote voetbalheld, Ricky van Wolfswinkel van FC Utrecht, een sportieve en promotionele rol vervulde. 

Diego, wat een prestatie! Villa Joep is enorm trots op jou en al die andere 385 kanjers!
O ja, de voorlopige opbrengst van de sponsorloop is inmiddels bekend gemaakt. De teller staat nu op 17.000 euro’s… Allemaal voor Villa Joep!

15 april 2011

Studenten maatschappelijk betrokken

Een groep studenten van de Hogeschool Rotterdam die in het kader van hun studie een bedrijf hebben opgericht, zijn bovendien maatschappelijk aan het ondernemen! Naast hun commerciële doelstellingen die zij hopen te behalen met de verkoop van een presentatiepen, hebben zij Villa Joep gekozen als goed doel. De studenten zullen een deel van de winst overdragen aan onze stichting! Nu maar hopen dat de studenten goede zaken doen! Zie ook www.presspen.nl

11 april 2011

Spin for Life 2011: Ä 424.000,44 voor Villa Joep!

Precies 424.000 euro en 44 cent is dit jaar bij elkaar gespind voor Villa Joep. Duizenden sportievelingen spinden zich in meer dan vijftig sportcentra in heel Nederland in het zweet. Dat is de balans na de negende Spin for Life-actie. Bestuurslid Tino Hoogendijk van de organiserende Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) overhandigde het bedrag zaterdag 9 april aan Leontine en Rowald Steijn, de ouders van Joep.

Bestuur en directie VES en Villa Joep zeer verheugd met mega cheque voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Foto: Jan Stads - Pix4Profs - www.pix4profs.nl


Leontien van Moorsel
Uit de laatste vijf edities blijkt dat steeds meer sportcentra aan Spin for Life deelnemen en dat het evenement aan populariteit wint. Oud-wielerkampioene Leontien van Moorsel instrueerde dit keer als vanouds een sporthal vol spinners in Vlaardingen, waar ouders, familieleden en bekenden van neuroblastoompatiënten in actie kwamen. Zij spinden zij aan zij met top-kinderoncologen en onderzoekers uit het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en het AMC in Amsterdam. Schaatsers Simon Kuipers en Jan Blokhuijsen waren eveneens van de partij.

Later op de dag spinde van Moorsel in Voorschoten een paar uur samen met schaatsers Kjeld Nuis en Laurine van Riessen. Honderd fietsen bezetten voor het tweede achtereenvolgende jaar de Markt in Barneveld, waardoor geen enkele winkelende Barnevelder Spin for Life ontging. Voormalig gele truidrager Teun van Vliet opende Spin for Life in Tilburg.

Groot en intiem
Rowald Steijn, oprichter van Villa Joep, geniet nog steeds na: “We hebben hele grote feesten gezien, maar ook prachtige, intieme gezelschappen. We zijn heel blij dat we met ambassadeurs van Villa Joep bij dertig sportcentra als spreker te gast mochten zijn. Sommige ambassadeurs spraken daar voor het eerst in het openbaar over het verlies van hun kind. Zij gaven de ziekte een gezicht en brachten het doel van Villa Joep zo een moment heel dichtbij.”

Grootste in Nederland
In de afgelopen acht jaar groeide Spin for Life uit van een kleinschalig evenement tot de grootste spinningactie voor een goed doel bij sport- en fitnesscentra in Nederland. Deze keer deden opnieuw meer centra mee dan de afgelopen jaren. De organiserende Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) mikte op een recordbedrag van 500.000 euro. Dat werd bijna gehaald. Het partnerschap tussen VES en Villa Joep duurt inmiddels vijf jaar.

Zweten in beeld: overzicht van Spin for Life in foto en film
Op vele plaatsen is vorig weekeinde gefotografeerd en gefilmd.
Bekijk hier een selectie foto's van Spin for Life 2011 »
Klik hier om alle foto's te bekijken »
11 april 2011

NAPMA doneert 1.074,60 euro

NAPMA staat voor NATO Airborne Early Warning & Control Programme & Management Agency. Deze organisatie zit in Brunssum. Naar aanleiding van de Spinningmarathon van de Stichting Spine, kwam NAPMA ook op het idee om geld in te zamelen voor Villa Joep. Er is een bedrag van 165 euro opgehaald door het NAPMA Charity fund en daarnaast heeft de NAPMA Ladies Club door een diner te organiseren nog eens 909,60 euro bij elkaar gebracht. Zo kwam het dat wij een schitterende cheque van 1.074,60 in ontvangst mochten nemen! NAPMA, many many thanks!!! 

11 april 2011

Spnningactie Stichting Spine: 3.000 euro!

De Spinnningmarthon in Kerkrade, georganiseerd door de Stichting Spine, heeft een prachtig bedrag opgeleverd. Onze ambassadeur in het Zuiden van het land mocht een cheque van maar liefst 3.000 euro in ontvangst nemen! Wij willen de organisatie, de  sporters en sponsoren dan ook heel hartelijk bedanken. Chapeau!

27 maart 2011

Ondernemers & deelnemers Spin for Life: bedankt!

Als eerste reactie op weer een overweldigende Spin for Life bedankten Leontine en Rowald Steijn met deze brief alvast de ondernemers van de VES-centra en alle deelnemers aan Spin for Life.


"Beste ondernemers en deelnemers,

Langzaam keren wij weer in de realiteit terug. Maar het overweldigende gevoel van dankbaarheid is nog altijd dominant aanwezig.

Het is ongelofelijk wat er allemaal weer gebeurd is de afgelopen weekends.

Duidelijk is weer geworden dat de strijd tegen neuroblastoom heel breed gedragen wordt bij alle deelnemers aan Spin for Life, door het hele land!

“Spinnen voor leven” ; ouders van overleden kinderen, ex-neuroblastoompatiëntjes, kinderen die momenteel behandeld worden, oncologen en onderzoekers hebben de diverse sportcentra weer bezocht om hun dankbaarheid te tonen. Omdat zij het heel belangrijk vinden dat kinderen in de toekomst niet langer aan hun ziekte zullen overlijden.

We zijn heel blij dat we deze verzoeken (van 30 centra) om een Villa Joep-ambassadeur weer hebben kunnen honoreren. Sommigen ambassadeurs praatten voor het eerst in het openbaar over het verlies van hun kind. Zij gaven de ziekte een gezicht en brachten het doel van Villa Joep even heel dichtbij.. 

Dit hebben de deelnemers weer erg gewaardeerd en het heeft ook deze ambassadeurs zelf heel erg goed gedaan.

Wij willen jullie heel graag bedanken voor alle inspanningen die jullie verricht hebben. De speciale t-shirts, de aankleding van de club, de verkoop van de olifantjes en natuurlijk het feit dat vooral júllie de deelnemers de mogelijkheid hebben geboden om een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen neuroblastoom. We hebben van jullie zelf gehoord dat dit ook van grote toegevoegde waarde is geweest voor de centra zelf.

Volg Villa Joep op Twitter en hou onze nieuwsbrief en website in de gaten! Hierin kunnen jullie lezen dat we stappen zullen blijven zetten, soms kleine soms grotere maar altijd recht op ons doel af. De enorme gedrevenheid van de vrijwilligers en de achterban van Villa Joep zullen er voor zorgen dat we ons doel zullen bereiken, samen met jullie die momenteel voor het grootste deel van onze financiële middelen zorgen.

Wij hopen en vertrouwen op een blijvende betrokkenheid omdat dit nu eenmaal een voorwaarde is voor het succes van Villa Joep.


Heel erg bedankt, namens ons allemaal!

Met vriendelijke groet,


Rowald en Leontine Steijn

30 maart 2011

Gulle gasten Gouden Leeuw

De gasten van het Van der Valk hotel De Gouden Leeuw in Voorschoten hebben weer royaal gedoneerd. Onze geldbox staat daar prominent op de balie en wordt eens in de zoveel tijd geleegd. De laatste telling leverde een bedrag van†481,78 euro op! Wij zijn Van der Valk en al haar gasten zeer dankbaar.

14 maart 2011

Spinningactie Megafit 3.500,00 euro!

Het afgelopen weekend is er in sportschool Megafit in Winschoten ruim 16 uur gefietst voor Villa Joep. En het  resultaat mag er zijn! Aan het einde van de dag werd het totaalbedrag van 3.500,00 euro bekend gemaakt. Jody Bernal motiveerde  met zijn optreden alle deelnemers nog eens extra. Wat een happening! Hij fietste zelfs nog heel even mee.

14 maart 2011

Donaties relaties lopen op tot 2.125,00 euro!

Net als vorig jaar kwamen de firma's Rubber Design en Biezepol Metaalbewerking voor ons in actie. Stopten zij in 2009 nog onze olifantjes in alle kerstpaketten, zo vroegen zij dit jaar al hun relaties om een donatie voor Villa Joep. De giften stroomden binnen en het totaalbedrag liep al snel op naar 2.125,00 euro! Wederom een hele mooie actie!

14 maart 2011

Firma Techama doneert 2.500 euro

Het bedrijf Techama uit Kamerik heeft ons een prachtige cheque overhandigd van maar liefst 2.500,00 euro! Eind vorig jaar besloten zij om voor een goed doel te kiezen in plaats van relatiegeschenken. Het goede nieuws is dat wij dat goede doel zijn!

9 maart 2011

Langen Packaging Group schenkt 4.000 euro

Verpakkingsspecialist Langen Packaging Group schonk Villa Joep Ä4.000. Een deel daarvan brachten de medewerkers van de groep op die hun kerstbon aan Villa Joep schonken. De rest paste het bedrijf bij. Super!

8 maart 2011

Matilo Leiden: Kledingbeurs met missie

Op de foto staat Nicole Donkel (donker gekleed) naast Rowald Steijn, die de cheque met het prachtige bedrag omhoog houdt.


'Gun een kind en uw kleding een tweede kans'. Dat is de slogan van de kledingbeurs die Nicole Donkel organiseert in Leiderdorp. Villa Joep was al voor de zevende keer het centrale goede doel en mocht afgelopen weekeinde 4532 euro ontvangen! Nicole: "Villa Joep zorgt ervoor dat er wat wordt gedaan aan neuroblastoom kinderkanker."

Hoe is de kledingbeurs ontstaan?

"Toen in 2004 Azië getroffen werd door een tsunami wilde ik iets organiseren voor de slachtoffers. Binnen een maand had we een kledingbeurs georganiseerd. Na die eerste beurs hoorde ik Joeps verhaal. Ik heb toen besloten tijdens de volgende kledingbeurs geld in te zamelen voor Villa Joep. Daarnaast hebben we nog twee doelen: mooie kleren doneren we aan de organisatie Mensen In Nood, kleren die overblijven worden vervoerd naar Wit Rusland en Afrika. Niets blijft aan de strijkstok hangen. Dus los van onze activiteiten voor Villa Joep steunen we door onze nevenopbrengsten gelijksoortige andere organisaties."

De beurs is flink gegroeid, hè?
"Ja zeker. We begonnen klein in de aula van een school. Inmiddels is de kledingbeurs in buurthuis Matilo in Leiderdorp. De eerste zaterdag van maart zal tussen 11 en 4 uur kleren te koop zijn voor kleine prijsjes: maximaal 15 euro per kledingstuk. Een team van twintig vrijwilligers die al zes jaar zich ten volle inzetten en zich verbonden voelen met het doel. Een deel daarvan helpt met de voorbereidingen. En ze hebben allemaal 200 % inzet.
De beurs is laagdrempelig, voor een groot publiek toegankelijk. De afgelopen jaren zijn we echt een begrip geworden in en rondom Leiden. De laatste jaren worden we bovendien benaderd door leerlingen die hun maatschappelijke stage bij ons willen komen lopen. Op deze manier kunnen we jongen mensen kennis laten maken met goede doelen in het algemeen en Villa Joep in het bijzonder. Dat vind ik altijd erg leuk."

Waarom sprak het verhaal van Joep je zo aan?
"Ik kende de ouders van Joep. Maar wat ook meetelt is dat het een klein goed doel is. Een organisatie die bovendien ervoor zorgt dat er wél onderzoek wordt gedaan naar neuroblastoom kinderkanker. Dat verhaal vertel ik zo veel mogelijk door aan medewerkers en bezoekers van de kledingbeurs. Ik wil ze duidelijk maken waarom Villa Joep zo'n goed doel is."

Hoe veel geld zamel je zo in voor Villa Joep?
"De totale omzet van de kledingbeurs gaat naar Villa Joep. Daarnaast is er ieder half uur kindertheater van Goof en Inge van Grootduimple: zij treden gratis op, de inkomsten uit de toegangskaarten zijn ook voor Villa Joep. Op die manier zamelen we jaarlijks enkele duizenden euro's in en dit jaar dus 4532 euro. Ik vind het fijn dat we zo kunnen bijdragen aan meer onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker."

7 maart 2011

450 deelnemers bij ontroerende ĎLoop Es MeeíMeer dan 450 mensen liepen op zondag 6 maart mee met de sponsorloop “Loop Es Mee” in Zuidland. De ontroerende loop had plaats ter nagedachtenis aan Esmee van de Geer, die in de eerste week van dit jaar overleed aan neuroblastoom. Ouders Yvonne en Robbert besloten geld in te zamelen voor Villa Joep.

Actie voor verblijf VS
In september vorig jaar werd bij Esmee neuroblastoom ontdekt. Aanvankelijk leken de chemokuren aan te slaan en kwam (na)behandeling in Philadelphia in beeld. Daarop besloten ouders Yvonne en Robbert van de Geer actie te voeren om een verblijf in de Verenigde Staten mogelijk te maken. Tot groot verdriet van alle betrokkenen ging het vanaf kerst 2010 snel slechter met Esmee. Zo slecht, dat ze op 3 januari overleed. 

52.000 euro
De wandeling van afgelopen zondag was al voor haar overlijden gepland. De familie Van de Geer besloot de sponsorloop door te laten gaan, en al het ingezamelde geld aan Villa Joep te schenken. Aan het eind van de dag hebben Yvonne en Robbert van de Geer zondag een totaalcheque overhandigd met het fantastische bedrag van 52.000 euro. Yvonne en Robbert willen met deze gift uit naam van Esmee andere kinderen en hun ouders besparen wat hen zelf is overkomen. 

Esmee op SBS
SBS 6-programma Hart van Nederland maakte in december al opnamen bij Esmee thuis voor programma Hart van Nederland. Zondag filmde de omroep de sponsorloop. Het item haalde de late uitzending van Hart van Nederland. De uitzending is terug te zien via deze link:
http://www.hartvannederland.nl/nederland/2011/sponsorloop-voor-villa-joep/

Een ontroerde Leontine Steijn nam zondag de cheques in ontvangst van Yvonne en Robbert.
8 maart 2011

Heropening Albert Heijn in teken Villa Joep

De officiële heropening van de Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht stond in het teken  van Villa Joep. Op 8 maart opende deze supermarkt haar deuren na een grondige verbouwing. Tijdens de feestelijke openingsreceptie werd aan de genodigden een bijdrage voor Villa Joep gevraagd in plaats van bloemen of andere geschenken. Er stond een fraaie collectebus en er werden flyers uitgedeeld. Met onze naamsbekendheid zit het daar in Utrecht nu wel goed! Inmiddels kunnen wij melden dat er een bedrag van 2.300,00 euro is opgehaald!

Natuurlijk werd er ook al even aandacht gevraagd voor de sponsorloop die op 8 april wordt gehouden door Diego, de zoon van deze gulle Albert Heijn franchisenemers. Zie ook onze agenda!

1 maart 2011

20.000,00 euro van Stichting Jayden

De Stichting Jayden, heeft een van de onderzoeken die Villa Joep financiert gedeeltelijk geadopteerd. Het betreft een onderzoek van het Radboudziekenhuis in Nijmegen naar het stimuleren van het immuunsysteem. De totale kosten van dit onderzoek bedragen 60.000 euro. De Stichting Jayden sponsort het onderzoek voor 20.000,00 euro. Onlangs vond er een ontmoeting plaats tussen de Stichting Jayden en Villa Joep en werd deze 20.000,00 euro symbolisch overhandigd. De Stichting Jayden gaat dit jaar nóg een onderzoek meefinancieren en hiervoor staat de teller nu al op 40.000,00 euro!

1 maart 2011

Trainen voor Spin for Life!

De voorbereiding voor het komende Spin for Life weekend, 18,19 en 20 maart, zijn in volle gang. Zo ook in Breda bij Sportschool Enjoy. Om de actie hier extra aandacht te geven en deelnemers te trekken zijn Nicole en John, die 5 jaar geleden hun zoon Dennis aan neuroblastoom verloren, al volop aan het trainen! Om in een extra goede conditie aan de start te verschijnen kregen zij van Enjoy een voucher om tot Spin for Life gratis te trainen. Dat doen Nicole en John nu vol overgave. Gehuld in Villa Joep T-shirts sporten zij nu een paar keer per week. En niet zonder resultaat! De conditie neemt toe en het aantal aanmedeldingen voor Spin for Life ook! Met een artikel in de lokale pers hopen ze nog meer deelnemers te werven voor de landelijke spinningmarathon. Helemaal te gek, wij worden hier enthousiast van!

1 maart 2011

De vlag mag uit!

Wij ontvingen een bijzonder bericht van de familie Pennings. 25 jaar geleden is dit gezin hun zoon verloren aan neuroblastoom. Binnenkort zou hij 30 jaar geworden zijn. Voor de familie Pennings aanleiding om iets uit naam van hun zoon voor Villa Joep te doen. Dit werd een donatie om 20 Villa Joep vlaggen aan te schaffen. Wat een fantastisch gebaar! De vlaggen zijn inmiddels geproduceerd en hangen al op hun eerste bestemming: diverse sportscholen waar op 18, 19 en 20 maart Spin for life gaat plaatsvinden!

1 maart 2011

Donatie Docdata Payments

Docdata Payments, specialist in betaaloplossingen, heeft een donatie gedaan van 1.500,00 euro. Geen relatiegeschenken dit jaar maar een prachtige gift aan Villa Joep. In een speciale nieuwsbrief heeft Docdata Payments bovendien onze stichting bij alle relaties onder de aandacht gebracht.

2 februari 2011

Mountainbiker Frank Beemer wordt Villa Joep ambassadeur!

Met trots kondigen wij aan dat Frank Beemer ambassadeur is geworden voor Villa Joep. Frank is professioneel mountainbiker en timmert zowel nationaal als internationaal behoorlijk aan de weg! Zo won hij al diverse titels en heeft hij grote ambities. Hij fietst voor het Storck Mountainbiketeam en is voornemens overal waar hij komt zoveel mogelijk aandacht te vragen voor Villa Joep. Wij zullen op onze site regelmatig berichten over zijn prestaties!

Tijdens Spin For Life klimt Frank Beemer, net als vorig jaar, op een spinningbike in Barneveld bij Sport en Squashclub do-it! Wij zijn ontzettend blij met Frank als ambassadeur en wensen hem heel veel succes het komende fietsseizoen!

31 januari 2011

Veilingactie brengt 562,50 euro op

Project 21 is een online veiling en veilt hoofdzakelijk bijzondere sportartikelen, zoals gesigneerde voetbalshirts en wedstrijdballen. Negentig procent van de opbrengst is voor een aantal geselecteerde goede doelen. Villa Joep is er daar één van. Idee achter Project 21 (een stichting zonder winstoogmerk) is dat bekende sporters artikelen aanbieden voor een zelfgekozen goed doel. De veiling is inmiddels gesloten en wij kunnen melden dat hiermee het mooie bedrag van 562,50 euro is opgehaald voor onze stichting.

19 januari 2011

Week van het pinnen

De 'Week van het pinnen' is inmiddels voorbij maar had een leuk staartje voor Villa Joep! Deze actieweek, bedoeld om het pinnen van de consument te stimuleren, bracht The Livingroom Home Decoration uit Werkendam op een idee! Zij doneerden alle transactiekosten van die hele week pinnen aan Villa Joep! Daarnaast werd de winkel vol gezet met extra met olifantjes, keycords en onze folders. Een mooie actie! Wie weet volgen nog meer ondernemers tijdens de week van het pinnen om 2011.

18 januari 2011

Bart Wientjes ambassadeur Villa Joep!

Bart Wientjes, zanger van de band Neerlands Peil, is ambassadeur geworden van Villa Joep! Bart ondersteunt Villa Joep van harte en levert†graag zijn bijdrage aan de naamsbekendheid van onze stichting om ons†daarmee te helpen ons doel te bereiken. Met zijn band heeft hij diverse keren tijdens hun†optredens aandacht gevraagd voor Villa Joep.

Op 20 februari as. zal Bart dit†weer doen. Neerlands Peil zal dan optreden in De Tuin in Rotterdam. Diverse vrijwilligers van Villa Joep zullen hier ook bij aanwezig zijn.

Meer informatie over dit optreden vind je op www.neerlandspeil.com

7 januari 2011

Piazza Sports gunt prijs aan Villa Joep!

Piazza Sports uit Houten heeft de landelijke VES Rowing Challenge gewonnen, dé indoorroeicompetitie van Nederland! En dat deden zij al voor de tweede keer in rij! De hoofdprijs is een roei-apparaat ter waarde van 1850 euro en is gratis ter beschikking gesteld door Concept 2 roeiers. Piazza Sports heeft besloten het roeiapparaat te gaan veilen en de opbrengst gaat vervolgens naar Villa Joep! wat een waanzinnig gebaar!

Allereerst feliciteren wij Piazza Sports met hun overwinning en de roem dat zij zich een jaar lang het fitste sportcentrum van Nederland mogen noemen. Ten tweede natuurlijk ontzettend bedankt voor hun gulle gebaar aan onze stichting.

4 januari 2011

Nog meer kerstmarkten!

Tijdens de afgelopen decembermaand was Villa Joep op meerdere kerstmarkten goed vertegenwoordigd. Zo ook in Werkendam en Nieuwendijk. De sfeer was goed en de belangstelling groot. De opbrengst van beide markten was 516,45 euro!

4 januari 2011

Fantastische opbrengst kerstmarkt Varendonck College

Eerste en tweedejaars leerlingen van het Varendonck College in Asten en Someren kijken terug op een zeer geslaagde kerstmarkt. Op 15 december jl. verkochten zij zelfgemaakte en verzamelde spulletjes voor onze stiching. Het eindresultaat liegt er niet om: wij hebben een cheque van 4.500,00 euro in ontvangst mogen nemen! De betrokkenheid bij Villa Joep was bijzonder groot. Een van de docenten heeft zelf haar  dochtertje Sophie in mei 2010 aan neuroblastoom verloren. Wij zullen nu ook namens Sophie onze strijd voortzetten!

3 januari 2011

Holbox sponsort promotiemateriaal

De firma Holbox uit Echt heeft voor ons belangeloos nieuw promotiemateriaal voor onze olifant ontwikkeld. Deze topkaarten kunnen gebruikt worden om de olifant nog eens extra onder de aandacht te brengen! Holbox maakte eerder al de schitterende displays voor onze knuffel.

3 januari 2011

Kapsalon Ilona uit Haelen verkoopt olifant

Kapsalon Ilona, in het Midden-Limburgse Haelen verkoopt vanaf nu ook de Villa Joep olifant! Hiermee is het aantal verkooppunten van onze superlieve knuffel wederom uitgebreid.

3 januari 2011

Onze olifant in kerstpakket

Jawel, onze olifant dook tijdens de feestdagen regelmatig op in een kerstpakket! Zo ook in de 548 paketten die BCD Travel aan al haar medewerkers verstuurde!

3 januari 2011

Sponsorloop Stanislascollege Delft

In het afgelopen najaar organiseerde het Stanislascollege uit Delft een sponsorloop. Dit werd een daverend succes! Daarom melden wij nog graag dat de opbrengst maar liefst 8.500,00 euro bedroeg. Dat is niet mis! Wij willen alle leerlingen en docenten en hun sponsoren heel hartelijk bedanken!

3 januari 2011

Kinderkerstvieringen Maassluis

De opbrengst van de collectes tijdens de kinderkerstvieringen in Maassluis is maar liefst 335,00 euro. Bovendien zijn er na afloop van de vieringen nog 20 olifantjes en speciale beeldjes verkocht. Wat een mooie kerstgedachte vinden wij!

3 januari 2011

Kerstmarkt bij Unilever

Tijdens de kersmarkt van Unilever zijn er babyrompertjes  en mutsjes verkocht voor Villa Joep. In ruim twee uur bedroeg de opbrengst al 669,00 euro! Het ziet er ook wel heel schattig uit!

3 januari 2011

Basischool Toermalijn haalt 780 euro op!

Leerlingen en leerkrachten van Basisschool Toermalijn uit Zwijndrecht hebben samen het prachtige bedrag van 780,00 euro verdiend voor Villa Joep. Dat deden ze door zelfgemaakte armbandjes te verkopen en door de collecteren. Wat een super actie weer!

3 januari 2011

Olifant bij mondhygiŽniste

Nanette Meertens stuurde ons een vrolijke mail. Haar 2-jarige zoontje is dol op zijn eigen Villa Joep olifantje. Nanette werd geraakt door ons verhaal en besloot vervolgens een hele doos olifantjes bij ons te bestellen. Haar plan is deze te verkopen in haar eigen mondhygiënistenpraktijk, Schoongebit, in Voorschoten.

3 januari 2011

Donatie KWH

Op de valreep van 2010 ontvingen wij een donatie van 250,00 euro van het KWH (Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector). De moeder van Janet, een oud klasgenootje van Joep, werkt bij het KWH. Janet denkt altijd nog veel aan Joep. Met deze donatie willen zij graag een positieve bijdrage leveren aan Villa Joep. Janet en het KWH, hartstikke bedankt!