Nieuwsarchief 2013

30 december 2013

Bij "The Livingroom Home Decoration" in Werkendam heeft de collectebus van Villa Joep een poosje op de toonbank mogen staan. Deze spontane aktie van Esther van Wijk (eigenaresse) heeft tot nu toe € 39,34 euro opgebracht! The Livingroom Home Decorations heeft al vaker aktie gevoerd voor Villa Joep. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Neem dan contact op met...
30 december 2013

Markt in aktie voor Villa Joep

Op de Krea-Markt in Werkendam en op de Goede Doelen-Markt in Nieuwendijk is door onze vrijwilligers een bedrag van € 467,38 opgehaald voor Villa Joep. Bedankt!
24 december 2013

Maak een Zeldzame Nieuwjaarsduik voor Villa Joep

Het Zeldzame Ziekten Fonds organiseert op 1 januari 2014 voor de tweede keer de Zeldzame Nieuwjaarsduik. Villa Joep heeft zich aangesloten bij dit evenement. Ben je een echte bikkel en wil je geld inzamelen voor Villa Joep? Laat je dan sponsoren, duik mee en zorg persoonlijk voor de eerste inkomsten van het jaar 2014! Via www.zeldzamenieuwjaarsduik.nl kun je je eigen actiepagina aanmaken. Laat iedereen weten dat je meedoet om zo veel mogelijk sponsors te werven!

Blijf je liever aan de kant maar wil je wel doneren? Ga dan naar https://justgiving.nl/nieuwjaarsduik-voor-villa-joep en doneer voor de duikers van Villa Joep.
22 december 2013

Kerstcollecte KBO Rijswijk voor Villa Joep

De collecte tijdens de Kerstdienst van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Rijswijk was voor het tweede achtereenvolgende jaar voor Villa Joep. De bezoekers van de dienst in de Benedictus- en Bernadettekerk brachten het mooie bedrag van € 310,- bij elkaar. Hartelijk dank!
17 december 2013

Kerstgedachte van Achmea-medewerkers

De medewerkers van Achmea mogen elk jaar (de waarde van) hun kerstpakket schenken aan een goed doel. Veel Achmea-medewerkers dragen Villa Joep een warm hart toe en daarom schenken zij samen een bedrag van € 1198,50. Dank jullie wel!
9 december 2013

Paarden, ruiters, lopers en fietsers in actie

Manege Snorrewind in Markelo organiseert op zondag 15 december een Hippolon voor Villa Joep! Bij een Hippolon bestaat elk team uit een springruiter, een fietser en een loper. Er wordt te paard een springparcours afgelegd, er wordt per mountainbike een parcours afgelegd en er wordt hardgelopen. Een gezellige en sportieve activiteit waarmee ons doel gesteund wordt! Iedereen is welkom om de teams te komen aanmoedigen!

Naast dit leuke evenement, is er ook al veel geld ingezameld door o.a. het wassen van auto’s, knutselavonden en door de verkoop van oliebollen en appelbeignets. De bollen en beignets worden gebakken op 15, 29 en 31 december. Bestellingen zijn vooraf te plaatsen bij Manege Snorrewind aan de Borkeldweg 1 te Markelo.
2 november

Door de modder voor Villa Joep

Een groep sportieve vrienden / familieleden die ook actief is tijdens Spin for life, heeft onlangs een ander sportief evenement georganiseerd: De Mudrun in Broekpolder. Een heel leuk en heel modderig evenement dat het mooie bedrag van € 360,- heeft opgeleverd voor Villa Joep! Bedankt organisatoren en deelnemers!
2 december 2013

Forescate jongens C1 in actie

De hockeyers van Forescate C1 uit Voorschoten voeren tot aan de komende Spin for Life in maart actie voor Villa Joep. ‘Natuurlijk om geld in te zamelen, maar ook om onze jongens te laten beseffen hoe bijzonder het is dat ze gezond zijn’, zegt teammanager Rick Smit. Leontine Steijn en Gonjo Beuken van Villa Joep kwamen op de club vertellen over Villa Joep en neuroblastoom. Dat maakte indruk. Het logo van Villa Joep siert dit jaar het wedstrijdshirt van Forescate jongens C1.
29 november 2013

Villa Joep Olifant in kerstsfeer

Binnenkort heeft Villa Joep er weer een Olifantjes-verkooppunt bij. Op 12 december opent Villa Joep-vriendin Yvonne van de Geer haar “Ambtshuys”. Om te starten wordt het pand helemaal omgetoverd tot kerstwinkel. Later gaat Yvonne er naast olifantjes verkopen, ook fairs en workshops gegeven. We wensen Yvonne veel succes en alvast een sfeervolle kerst.
29 november 2013

Verpleegkundigen in opleiding zetten zich in

Vijf dames uit het derde jaar van de opleiding verpleegkunde zamelen samen geld in, in het kader van hun vak "0 tot 18 jarigen". Ze hebben op televisie het Villa Joep #GEEFLEVEN-filmpje gezien en waren hierdoor zeer aangegrepen. Daarna hebben ze op de site gezien wat Villa Joep allemaal doet en zijn ze tot het besluit gekomen zich ook in te zetten tegen neuroblastoom. Voor hun project hebben sponsoring geregeld door warme bakker Slomp uit Westerhaar Vriezenveensewijk. Deze bijzonder warme bakker levert de projectgroep Roomboter Amandel Kerststaven en Weinachtstollen ruim onder de winkelwaarde zodat er bij de verkoop door de dames gemiddeld 2 euro per verkocht artikel overblijft voor Villa Joep. Lieve Daniëlle, Lisanne, Marloes, Felicia en Katinka, heel veel succes met jullie actie!
23 november 2013

Vrijwilligers te gast in AMC

Alle vrijwilligers van Villa Joep waren op 22 november te gast in het Oncogenomics-lab van Rogier Versteeg in het AMC in Amsterdam. De medewerkers van het lab organiseerden speciaal voor ons een rondleiding waarin we een actueel onderzoek stapsgewijs volgden. Indrukwekkend, fantastisch was het. We wisten het al, maar het was nog een keer prachtig om de 'drive' van de mensen in het lab te zien. 'Tien jaar geleden wisten we nog niets van neuroblastoom', zei Rogier Versteeg. 'En moet je nu kijken. Het is een fantastische tijd om hier te werken, want we snappen steeds beter wat we moeten doen om neuroblastoom aan te pakken.'
23 november 2013

Hartverwarmende gift van Mara's ouders

Dappere kleine Mara verloor haar strijd tegen haar neuroblastoom op 8 oktober 2013. Haar ouders besloten tijdens Mara's afscheid een donatie voor Villa Joep te vragen, en zo brachten ze ook nog eens €700 bij elkaar. Wij willen hen daar graag hartelijk voor bedanken. Mara is te zien in een van de versies van de campagne commercial van Villa Joep. Ook is zij gefotografeerd voor de abri's die in deze campagne worden gebruikt.
20 november 2013

Evelien en Marjo in de bocht

Villa Joep was het goede doel van de stamppotrally van de Lions in Coevorden. Vriendinnen Evelien en Marjo reden mee met als doel: Geld inzamelen voor Villa Joep, veel plezier hebben, de originaliteitsprijs winnen en niet als laatste eindigen. Drie van de vier doelen zijn gehaald, de originaliteitsprijs ging dit jaar helaas aan hun neus voorbij. Aan de dames heeft dat niet gelegen want hun auto was volgeplakt met promotiemateriaal van Villa Joep en een heleboel olifantjes. Dames bedankt voor de steun aan Villa Joep!
18 november 2013

Een warm gebaar van de Enfa Groep uit Venlo

Voor onder andere het versturen van ons mooie magazine, kon Villa Joep onlangs weer een beroep doen op de Enfa Groep uit Venlo. Zij hebben meegedacht over het soort enveloppen en daarna een groot aantal enveloppen gedoneerd. Met 1 telefoontje was alles geregeld! Bovendien hebben ze de toezegging gedaan dat ze ook in de toekomst voor Villa Joep willen klaarstaan. Hartelijk dank voor de donatie en jullie mooie gebaar.
18 november 2013

Mooie opbrengst uit Bavel

Het fietsevenement Bavel Fietst Om dat op zondag 29 september werd gehouden, was een groot succes! Ruim 1100 mountainbikers namen deel aan de veldtoertocht en de familietocht telde meer dan 100 enthousiaste deelnemers. Een van de goede doelen van het evenement was Villa Joep. Inmiddels is een mooie cheque uitgereikt van maar liefst € 3500,-! Hartelijk dank aan alle deelnemers en organisatoren!
15 november 2013

Toppers van OBS de Feniks

De goede berichten over de 4 Mijl van Groningen komen nog steeds binnen. Deze toppers van OBS de Feniks hebben zich 2 keer ingespannen: de 4 Mijl gelopen en geld ingezameld voor Villa Joep! Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee! We willen jullie heel hartelijk bedanken voor jullie bijdrage voor Villa Joep!
4 november 2013

Nog een mooi 4 Mijl bericht

Na de afgelopen zomervakantie zijn de kinderen van de jeugdloopgroep van ATC ’75 begonnen met hun voorbereiding voor de 4 Mijl van Groningen. De jeugdloopgroep bestaat uit kinderen tussen de 8 en de 17 jaar die twee keer in de week trainen.

Het goede doel van dit jaar sprak de trainers en lopers van de jeugdloopgroep aan. Hiervoor wilden zij zich graag inzetten. De jeugdlopers vroegen hun ouders, familie, buren en kennissen om hen te sponsoren.

Op 13 oktober hebben de kinderen van de jeugdloopgroep van ATC’75 de 4 Mijl gelopen. Het trainen voor de 4 Mijl wierp zijn vruchten af. Alle debutanten liepen de 4 Mijl uit en veel andere kinderen liepen een persoonlijk record. Er waren veel blije gezichten én er was ook nog een ander mooi resultaat: € 441,05 voor Villa Joep!

Wij zijn trots op deze jonge, sportieve lopers!
30 oktober 2013

Bestel soep voor Villa Joep!

Het Goudse restaurant Buiten Eten + Drinken organiseert in de november en december 2013 een ludieke actie: Soep voor Villa Joep! Restaurantbezoekers kunnen aanvullend op hun à la carte bestelling of keuzemenu een kopje soep kopen waarvan de opbrengst volledig naar Villa Joep gaat! Ondernemer André Hemerik en zijn medewerkers zullen iedereen gastvrij ontvangen en aan elke tafel uitleg geven over het belang van het werk van Villa Joep. In 2011 hoorden zij voor het eerst van neuroblastoom en Villa Joep toen er een Gouds patiëntje overleed aan de gevolgen van deze ziekte. Op dit moment is er een nieuw Gouds patiëntje (Thomas) aan het strijden tegen neuroblastoom, waarvoor veel actualiteit is vanwege de benodigde behandeling in de USA. Dat maakt dat de betrokkenheid van het Goudse restaurant groot is en zij willen graag hun steentje bijdragen voor onderzoek! Reserveren is aanbevolen: http://www.buitenetenendrinken.nl.
22 oktober 2013

Hans Korving doneert postuum

Hans Korving overleed eind september aan de gevolgen van kanker. Aan het eind van zijn leven was hij zo aangedaan door het verhaal van een neuroblastoompatiëntje, dat hij besloot dat hij bij zijn crematie geen bloemen wilde, maar een gift voor Villa Joep. Bij zo’n hartverwarmend gebaar is het bedrag dat het oplevert van ondergeschikt belang, maar we zijn toch dankbaar voor de €350 die dochter Carola overmaakte. Lieve Carola en andere naasten: heel veel dank voor jullie inzet en sterkte met het verlies aan jullie (en onze) kanjer Hans.

18 oktober 2013

Bossers & Cnossen zamelen ook in bij 4 mijl

Tijdens de 4 Mijl van Groningen liepen Jeroen Bos en Marten van Vliet, directeuren van het Groningse bedrijf Bossers & Cnossen, mee in het Charity Team voor Villa Joep. Beide heren kwamen binnen de 37 minuten over de finish. Hierna overhandigden ze het fantastische bedrag van € 4.127 aan Rowald Steijn. Groningse helden Jacques d'Ancona (links met collectebus) en Theo Driessen zamelden met hun collectebussen geld in voor Villa Joep. 
18 oktober 2013

Testloop 4 mijl Centrum Jeugd en Gezin: 200 euro

Het Centrum voor Jeugd en Gezin uit Haren organiseerde in samenwerking met de Atletiekvereniging een testloop voor de 4mijl van Groningen. 
Zeventig kinderen deden mee. Het was een mooie en geslaagde loop. De kinderen en de ouders deden erg hun best en er was een gezellige sfeer. Ze haalden er ook nog eens 200 euro mee op voor Villa Joep. Op de foto staat een lager bedrag, later kwamen er nog een paar tientjes bij.

14 oktober 2013

Eric en Jessica schenken Villa Joep onwaarschijnlijk bedrag

Op de foto: Tristen en Bibi in betere tijden

Jessica en Eric overkwam het ondenkbare: in twee jaar verloren zij én hun zoon Tristen én hun dochter Bibi Boers aan neuroblastoom. Ze zamelden met een stichting voor Bibi veel geld in voor een reis naar Philadelphia. Bibi kwam niet in aanmerking voor de nabehandeling, ze overleed eind april 2012. Haar ouders schonken het voor Bibi ingezamelde bedrag tijdens de Familiedag op 5 oktober aan Villa Joep.

In talloze acties verzamelt de stichting Trib4Bibi geld in de wijde omgeving van Enschede. De acties voor Bibi halen vaak de landelijke en regionale pers, bijvoorbeeld als supporters van FC Twente actie voeren in het stadion. Als neuroblastoom in een gezin één kindje treft, trekt dat al veel aandacht van de omgeving en de media, laat staan wanneer dat twee kinderen in een gezin overkomt. En dat is precies wat gebeurde bij Jessica, Eric, Tristen en Bibi. 

Geen nabehandeling
Trib4Bibi haalt in korte tijd ruim 400.000 euro op, bestemd om met Bibi naar Philadelphia te kunnen gaan. Ze komt echter niet in aanmerking voor de nabehandeling in Amerika. Een korte behandeling in het Duitse Greifswald mag niet baten. Bibi overlijdt op 29 april 2012, nog geen twee jaar na haar broertje. Het ingezamelde bedrag is niet meer te besteden aan het doel waarvoor het bij elkaar was gebracht. 

Nalatenschap naar onderzoek
Anderhalf jaar na haar overlijden brengen Jessica en Eric de moed op om naar de Villa Joep Familiedag te komen, te midden van ruim honderd lotgenoten. Eric maakt geëmotioneerd bekend dat ze de ‘nalatenschap’ van Trib4Bibi willen besteden aan onderzoek om neuroblastoom in de toekomst te kunnen genezen. Daarom schenken ze het overgebleven bedrag van maar liefst 350.000 euro aan Villa Joep.
TriB4Bibi heeft ook twee andere patiëntstichtingen geholpen: stichting Jurrestrijd en Elifsu4life. Als die stichtingen van deze steun geld overhouden, wordt dat ook geschonken aan Villa Joep. 

Dubbel gevoel
“Zulke donaties roepen een dubbel gevoel op”, zegt Rowald Steijn van Villa Joep. “We hadden het liefst gewild dat het geld had geholpen Bibi beter te maken. Nu dat niet kan, zijn we tegelijk ongelooflijk blij met deze significante bijdrage. We zullen deze enorme donatie zo goed en snel mogelijk inzetten, in overleg met Jessica en Eric.”

14 oktober 2013

Megabedrag van de ZZF Rally

Meer dan 100 bijzondere auto's reden mee de ZZF Rally voor het goede doel, dit jaar Villa Joep. Een prachtige rit leidde de deelnemers van Wassenaar, via Rotterdam naar Amsterdam. Deze zeer geslaagde dag had ook een meer dan geslaagde opbrengst: Maar liefst € 86.149,-! We willen iedereen die zich heeft ingezet voor de evenement heel hartelijk bedanken!
14 oktober 2013

Sponsorloop basisschool Karrepad

Vrijdag 11 oktober organiseerde Openbare Basisschool Karrepad in Groningen een sponsorloop als verlengde actie van de De 4 Mijl van Groningen. De opbrengst was bedoeld voor hetzelfde goede doel, namelijk Villa Joep! Tijdens de 'alternatieve 4 Mijl' , de zgn. 4Mijl4You is de cheque met daar op het geweldige resultaat van € 9.413,- uitgereikt. Vrijwilligster ter plaatse, Jeanine Vosselman, nam de cheque trots in ontvangst. Allen die zich voor deze actie hebben ingezet: Héél erg bedankt!
14 oktober 2013

Superopbrengst 4 Mijl van Groningen

Het loopevenement de 4 Mijl van Groningen had dit jaar Villa Joep als goede doel. Dat heeft het geweldige, enorme en fantastische bedrag van € 72.500,- opgeleverd. Hulde aan de organisatie, lopers, vrijwilligers en toeschouwers!
13 oktober 2013

Benefietgala Shanty- en Gezelligheidskoor Ermeluiden

Het Shanty- en Gezelligheidskoor Ermeluiden vierde op 12 oktober haar 10-jarig bestaan met een benefietgala voor Villa Joep. Een keur van koren en artiesten maakten hun opwachting. Het is dan ook een fantastisch evenement geworden, natuurlijk ook dankzij de inzet van vrijwilligers en sponsors. Het heeft voor Villa Joep het prachtige bedrag van € 25.312,- opgeleverd. We willen daarom iedereen heel, heel hartelijk bedanken!
8 oktober 2013

Symbolisch plantje

Vanwege het 10-jarig bestaan wilde de Villa Joep-vrienden van Intratuin in Roermond iets extra’s doen voor de familiedag van 5 oktober jl. Vanwege de symboliek hebben ze gekozen om plantjes te doneren met de naam “kindje op moeders schoot”. Ieder deelnemend gezin kreeg een plantje mee. Heel hartelijk bedankt voor deze mooie en lieve bijdrage.
8 oktober 2013

Een leuke loterij uit Leiden

Projectgroep 5 van klas CE1D van Hogeschool Leiden is een sympathieke actie gestart: een loterij ten bate van Villa Joep onder het motto “Een kans op een prijs is gelijk aan een kans op genezing.” Kijk op deze facebookpagina voor meer informatie.
7 oktober 2013

Vinke Display 50 jaar Goede Doelen actie

Omdat het bedrijf Vinke Display 50 jaar bestaat hebben ze aan verschillende goede doelen een bedrag geschonken. Linda van der Luit had Villa Joep voorgedragen en Vinke Display schenkt Villa Joep daarom een bedrag van € 1.000,-. Bedankt Linda en Vinke Display!
6 oktober 2013

De Joep-groep doet het weer!

Voor de derde keer dit jaar is het de dames van de Joep-groep gelukt om een bijdrage van maar liefst € 1000,- bij elkaar te brengen voor Villa Joep. Wat een prestatie! Dames, heel heel heel hartelijk bedankt voor jullie voortdurende inzet!
5 oktober 2013

Een knallende "pijlstart"

Met een knallend feest is op de Pijlstaartschool uit Vinkeveen het nieuwe schooljaar ingeluid. Tijdens het feest dat het thema “Jungle” had, konden de kinderen ook Villa Joep olifantjes kopen. Het feest was een groot succes en de kinderen gaan met een goed gevoel het nieuwe schooljaar in. De Pijlstaart zal het hele schooljaar lang de olifantjes blijven verkopen.
4 oktober 2013

Combat marathon bij sportschool Newstyl

Op vrijdag 27 september hadden de twee kanjers Marjanne en Mariska een combat marathon georganiseerd voor Villa Joep. Het motto was: “Vechten doe je samen!”. De dames hebben er een prachtig evenement van gemaakt, met een hele enthousiaste sfeer, uiteraard heel veel combat inzet maar ook gepaste aandacht voor de kleine helden waarvoor iedereen streed en ruimte voor de bijbehorend emoties.

De marathon heeft het prachtige bedrag van maar liefst € 5.382,12 opgebracht. Organisatoren, combatters en ondersteunende sponsoren, allemaal hartelijk bedankt voor jullie inzet en bijdragen. Met zulke vechters gaan we de strijd winnen!
3 oktober 2013

Magazine vertelt het verhaal van 10 jaar Villa Joep

Een langgekoesterde wens ging op 29 september in vervulling. Tijdens de ‘Dag tegen neuroblastoom’ is het Villa Joep Magazine gepresenteerd. Een magazine dat het verhaal van Villa Joep vertelt. Vanaf de start tien jaar geleden, tot waar we nu staan. Villa Joep is veel meer dan het verhaal van Rowald en Leontine Steijn, de oprichters en ouders van Joep. Het is het verhaal van iedereen die met neuroblastoom te maken krijgt. Patiëntjes, ouders, vrijwilligers, artsen, onderzoekers en ambassadeurs.

Ruim aandacht is er voor de belangrijke wetenschappelijke doorbraken die de afgelopen periode zijn behaald. En er wordt vooruit geblikt. Door de onderzoeken die Villa Joep financiert, maakt de wetenschap grote en belangrijke stappen. Deze inzichten brengen goede behandeling en genezing van patiëntjes steeds dichterbij.

Het magazine informeert, motiveert en inspireert
De verhalen in het magazine laten zien dat iedereen kan bijdragen aan de missie van Villa Joep. Het magazine is tot stand gekomen dankzij de belangeloze bijdrage van talloze professionals. En het resultaat mag er zijn. Het magazine is een prachtig overzicht geworden van 10 jaar Villa Joep. Een overzicht dat informeert, maar zeker ook inspireert en motiveert om ook bij te dragen aan het doel van Villa Joep.
2 oktober 2013

Sponsor oproep Scancoverytrail 2014

In januari 2014 wordt weer de Scancoverytrail verreden; een barre tocht van ruim 7000 kilometer die in zeven dagen door Scandinavië gaat. Dit jaar doen er twee teams mee voor Villa Joep. Dit zijn team 51: Siteworkers (Wouter Eerkens en Jeroen de Looze) en team 58 Grazie alla vita (Christian Gaasbeek en Ad Keijzer). Beide teams zijn nog op zoek naar sponsors. De sponsors krijgen uiteraard een mooie plek op de auto. RTL 7 zal het evenement van begin tot eind volgen. Meer dan genoeg landelijke aandacht dus! Wil jij of jouw bedrijf deze bikkels én Villa Joep steunen? Word dan sponsor. Neem contact op via de site van Team Villa Joep of Team Siteworkers.
1 oktober 2013

Mooie resultaten op eerste Dag tegen neuroblastoom

Neuroblastoompatiëntje en covermodel Puck de Vries krijgt op de Dag tegen neuroblastoom een prachtige olifantentaart cadeau. foto Jonna Fotografie

De eerste Dag tegen Neuroblastoom pakte zonnig uit op 29 september in Dierenpark Emmen. Uit het hele land kwamen 'actievoerders' naar het dierenpark dat Villa Joep gastvrij ontving. Ze presenteerden er de resultaten van hun acties in de vorm van vele cheques. Verkochte cupcakes, gesponsorde sportieve acties zoals hardloop-, mountainbike- spinningevenementen en andere hartverwarmende activiteiten leverden het prachtige bedrag op van € 19.256.

Tijdens de bijeenkomst in het dierenpark werd het eerste Villa Joep-magazine ten doop gehouden; een magazine dat terugkijkt op tien jaar Villa Joep en dat vooruitkijkt naar de komende periode. Covermodel en patiëntje Puck de Vries gaf het samen met Leontine Steijn, de moeder van Joep, aan neuroblastoomoverlevende Rik Wolters uit Emmen.

Ten slotte presenteerde Rowald Steijn voor de ongeveer 50 aanwezigen de campagne #Geefleven, die neuroblastoom en Villa Joep de komende tijd nog bekender moet maken. Luisteren en kijken naar optredens van de Enschedese zanger Richard Hekkert en van 'magisch entertainer' Dennis, zelf cupcakes versieren, kijken naar de prachtige taarten die icingsmiles bakte en natuurlijk een bezoek aan de dierentuin maakten de dag af voor de bezoekers.
1 oktober 2013

Help Villa Joep aan mediaruimte voor de #GEEFLEVEN-campagne

Op 29 september, de dag tegen neuroblastoom, heeft Villa Joep de campagne #GEEFLEVEN gelanceerd. Samen met een fantastisch team van bedrijven en professionals is er belangeloos! en hard gewerkt aan deze prachtige campagne. En uiteindelijk met maar één doel: meer mensen in actie krijgen in de strijd tegen neuroblastoom.

Wat we nu nodig hebben is zoveel mogelijk media exposure! Daarom de oproep aan iedereen om zijn of haar netwerk aan te spreken, te bewerken, te bestoken, of wat dan ook maar nodig is, om zoveel mogelijk ruimte kosteloos te verkrijgen. Help mee! Onze bijzondere dank gaat uit naar Mara, Isa, Puck, Madalena, Faber, Kaj en hun ouders.

Op www.GEEFLEVEN.nl vind je verdere informatie over deze prachtige campagne en onze contactpersonen.
30 september 2013

Actie Piece of (cup)cake was een groot succes!

In september riepen we iedereen op om in actie te komen voor Villa Joep, bijvoorbeeld door mee te doen met de Piece of (cup)cakes-actie. Dit bleek een groot succes! Door heel Nederland hebben kinderen, maar ook volwassenen en bedrijven met de verkoop van zelfgebakken cupcakes geld ingezameld voor Villa Joep.

Een kleine greep uit de acties: Julia Huijbrechts heeft samen met een vriendinnetje uit de buurt cupcakes gebakken en deur-aan-deur verkocht. In de stromende regen, maar dat mocht de pret niet drukken. De opbrengst: 85 euro! Merel Bruijnzeels' moeder postte haar cupcakes actie op Facebook en de bestellingen stroomden binnen. Merel is alle bestellingen gaan bezorgen en is in haar buurt ook nog langs de deuren gegaan. Ze vroeg een bescheiden bedrag voor haar cakejes en wat bleek: veel mensen gaven haar méér geld. Lobje Olden ging samen met haar vriendinnetje Merel Burgers de klassen rond op school en verkocht een grote hoeveelheid cupcakes aan de leraren en leraressen. Het Bakhuis in Hardinxveld, een winkel en webwinkel in bak producten, verkocht de hele maand september cupcakes voor Villa Joep.

Als dank voor hun creatieve inspanningen hebben alle deelnemers een gratis dagje Dierenpark Emmen op 29 september 2013 voor 4 personen gekregen.

In de komende jaren hopen we de Piece of (cup)cakes voort te zetten om op die manier met elkaar neuroblastoom de wereld uit te bakken!
29 september 2013

Lotte en Kayleigh bakken door!

Lotte, moeder van neuroblastoom patiëntje Melle met wie het heel goed gaat, is in september enorm aan het bakken geslagen voor de cupcakes actie! Samen met haar hulpje Kayleigh heeft ze massa’s muffins en madeleines gebakken voor Villa Joep en ze langs de deuren verkocht in Roodeschool. Ten tijde van dit bericht was de stand is al € 283,- maar de dames weten nog niet van ophouden dus wie weet waar ze op uitkomen. Hartelijk bedankt voor deze (heerlijke) inzet!
25 september 2013

Dam tot Dam kanjers

Afgelopen zondag liepen duizenden recreatieve lopers de Dam tot Damloop, variërend van 4 tot 10 mijl. Een aantal van hen liep voor een specifiek goed doel en zo ook Villa Joep. Op de foto zie je een aantal van deze kanjers (vlnr: Erwin Blaauw, Maartje Dol & Anne-Marie de Bruijn).

Onlangs berichtten we al op onze FB-pagina over Frank en Eline Elenbaas die de Dam tot Damloop wilden lopen in naam van Villa Joep. Afgelopen zondag was het dus zover en ze hebben naast hun geweldige loopprestatie een prachtig bedrag bijeengelopen van 650 euro!!

Een compilatie van RTV-Noord en AT5 is te bekijken op: http://www.rtvnh.nl/damloop

Wat een TOPPERS allemaal!! Héél erg bedankt voor jullie inspanningen!!

24 september 2013

Flinke verjaardags- en fooienpot

Henk en Annie Warringa, opa en oma van Rik Wolters is het weer gelukt om via hun verjaardags- en fooienpot een bedrag van € 400,- bij elkaar te krijgen. Ze doen dit al vanaf 2005, toen er bij Rik neuroblastoom werd ontdekt. Opa en oma Warringa zijn trots op hun held en wonderkind. Rik is inmiddels al weer 13 jaar en genezen verklaard. Maar de geldpot blijft bestaan! Bedankt voor jullie steun!
23 september 2013

Trots op kids en vriendin

Karin Tabink stuurde ons het leuke bericht dan haar dochter Manon en haar hartsvriendin Doenja (beide 8 jaar) een spontane actie zijn gestart om zelfgemaakte armbandjes te verkopen voor mensen met kanker. Samen hebben de dames het mooie bedrag van €24,09 opgehaald. Het uiteindelijke doel is Villa Joep geworden.

Karin heeft er zelf nog € 5,00 bij gedaan, waarmee de meiden zo blij waren, dat Karins zoon van 12 jaar spontaan besloot er ook €5,00 bij te doen. Kortom: Karin is een zeer trotse moeder van 2 prachtige kinderen waarvan 1 met een lieve hartsvriendin. Ze voegt toe dat ze zich realiseert maar al te goed gezegend is met 2 gezonde kinderen. Dank jullie wel allemaal!

20 september 2013

Merel verkoopt megaveel cupcakes

Villa Joep-vriendin Merel had besloten om mee te doen met de cupcakes-actie voor ‘de dag tegen neuroblastoom’. Haar moeder postte haar actie op Facebook en de bestellingen stroomde binnen! Merel is alle bestellingen gaan bezorgen en is in haar buurt ook nog langs de deuren gegaan. Ze vroeg een bescheiden bedrag voor haar cakejes en wat bleek: Veel mensen gaven haar meer geld. Merel, ontzettend bedankt dat je je met deze actie zo inzet voor Villa Joep! En hopelijk op 29 september tot ziens in Emmen!
19 september 2013

Trouwcadeau van Yvonne en Willem

Yvonne en Willem zijn op 31 mei van dit jaar getrouwd. Yvonne is de tante van held Loïs Bergakker. Met Loïs gaat het hartstikke goed en zij was samen met haar broertje en zus ook de hele dag als bruidskindjes aanwezig. Yvonne en Willem willen graag iedereen bedanken die hun bruiloft mogelijk heeft gemaakt én die op hun suggestie in plaats van een cadeau, een donatie aan Villa Joep heeft gegeven. Hiermee is het prachtige bedrag van € 4.000,- opgehaald. Namens Villa Joep en Yvonne en Willem: Iedereen van harte bedankt!
17 september

Een sportieve actie van Flaton makelaars en taxateurs

Flaton makelaars en taxateurs uit Pijnacker bestaan 10 jaar en dragen Villa Joep al een tijd een warm hart toe. Daarom hebben ze met een gesponsord team van 14 lopers meegedaan aan de Halve Marathon van het Oostland op 8 september 2013. Trots melden zij dat alle teamleden geweldig hebben gepresteerd door de Halve Marathon van het Oostland te volbrengen. Regenbuien en warmte heeft hen niet kunnen weerhouden een fantastische opbrengst bij elkaar te lopen voor Villa Joep!

Mede door de verkoop van de olifantjes is de totaalopbrengst momenteel al meer dan € 3.400,-. Sponsoren kan nog de hele maand want de totaalopbrengst wordt 29 september officieel overhandigd aan Villa Joep tijdens de "dag tegen neuroblastoom" in het Dierenpark te Emmen. Tevens zijn zij trots vanaf heden officieel verkooppunt te zijn van de Villa Joep knuffelolifanten.

Wij zijn heel blij met deze geweldige actie en dit mooie bedrag. Alle lopers en verkopers, hartelijk bedankt voor de inzet!
13 september 2013

Het Bakhuis komt in actie voor Villa Joep

Het Bakhuis in Hardinxveld doet ook mee met die cupcakes-actie! Deze winkel en webwinkel in bak producten, verkoopt een groot assortiment aan bak-hulpmiddelen, organiseert workshops en verkopen natuurlijk ook de heerlijkste taarten, cupcakes en ander gebak. De hele maand september verkopen ze bovendien cupcakes voor Villa Joep. We hopen op een mooie opbrengst!

10 september 2013

Winst op de 1e Villa Joep Oldtimer Rally

Op 8 september 2013 was het zover: de 1e Villa Joep Oldtimer Rally werd verreden. Na een regenachtig begin van de dag, brak vlak voor de start van de Rally gelukkig de zon door.

Vanuit bijna alle windstreken waren de equipes naar Soest gekomen. De toerentalproef bij de start zorgde direct voor een goede verdeling van het startveld. De rally leidde de deelnemers langs prachtige wegen en lanen, lommerrijke paden en landelijke weggetjes rondom Soest, Zeist Austerlitz, Lage Vuursche, Westbroek en andere dorpjes. Tijdens de route werden ook diverse proeven gereden en opdrachten uitgevoerd.

Na afloop genoten de deelnemers nog van een drankje en een bbq terwijl de winnaars van de rally, de familie Posthumus, uit handen van de jury een mooie, symbolische wisseltroffee ontvingen. Ook Villa Joep is met een opbrengst van € 1.200,- een echte winnaar! Iedereen hartelijke bedankt voor de inzet en op naar de 2e editie van dit mooie evenement.

6 september 2013

Familiedag Biezepol voor Villa Joep

Een mooie actie van Metaalbewerkingsbedrijf Biezepol uit Heerjansdam: Vanwege hun 50-jarige bestaan organiseren ze op 14 september voor medewerkers en relaties een feestelijke familiedag met als thema: Kinderen. Met een luchtkussen, friettent en stormbaan, zal het de kinderen dan ook nergens aan ontbreken. Bij dit thema past ook hun cadeausuggestie: een donatie aan Villa Joep. Een mooie actie in de maand tegen neuroblastoom! We wensen alle gasten een fijne dag.

28 augustus 2013

Een bijzonder huwelijkscadeau

Als huwelijkscadeau heeft een lief bruidspaar dat is getrouwd op 6 augustus aan de gasten een donatie voor Villa Joep gevraagd. Dit heeft geresulteerd in het mooie bedrag van € 2.000,-. Na afloop van de bruiloft kregen alle gasten bovendien een Villa Joep olifant cadeau. Op de foto is trouwambtenaar en Villa Joep ambassadeur Mark van Leeuwen te zien bij alle olifanten. Lieve bruid en bruidegom en natuurlijk al hun gasten: hartelijk dank voor jullie gulle bijdragen.
28 augustus 2013

Kinderdagverblijf Plons verblijdt Villa Joep

Twee neefjes (te zien op de foto) van held Ridder Reinout hebben de medewerkers van hun kdv geïnspireerd om geld in te zamelen voor behandeling, reis en verblijf in Amerika van hun favoriete ridder en zijn ouders. Deze kosten zijn inmiddels gedekt en daarom doneert kdv Plons het bijeengebrachte bedrag, op verzoek van de ouders van Reinout, aan Villa Joep. Waarvoor hartelijk dank!
28 augustus 2013

Weleens een olifant zien vliegen?

Op zaterdag 24 hield zweefvliegvereniging GLC Illustrious een benefiet dan voor Villa Joep. Wie wilde, kon (tegen vergoeding / donatie voor Villa Joep) als passagier een echte zweefvlucht meemaken. Ondanks het niet al te beste zweefvliegweer, is het toch gelukt om alle 180 gasten een adembenemend mooie vlucht te geven. Een van de passagiers was onze eigen Villa Joep olifant, wie goed kijkt kan de olifant in dit filmpje zien vliegen. De dag werd afgesloten met het overhandigen van een fantastische cheque van € 6.037,80! Iedereen weer hartelijk bedankt voor de inzet.
26 augustus 2013

Van Dam tot Dam voor Villa Joep

Frank en Eline Elenbaas zijn nu nog hard aan het trainen om op 22 september mee te doen aan de ZZF Dam-tot-dam-loop voor Villa Joep. Hun inspiratie krijgen ze van hun eigen held; een kind dat lijdt aan neuroblastoom. Frank en Eline zet 'm op! Wij zijn nu al trots op jullie!
14 augustus 2013

Stem voor Joepie als naam voor babyolifantje

Zaterdag 10 augustus is er een olifantje geboren in Diergaarde Blijdorp. Het jonge olifantje is een vrouwtje en ze heeft nog géén naam.
Tot en met donderdag 15 augustus a.s. kunnen Vrienden en abonnementhouders van Diergaarde Blijdorp een naam bedenken. Exclusief!

Deze datum is inmiddels verstreken. Het olifantje heeft de naam Nhi Linh gekregen, wat "Kleine, goede geest" betekent.
9 augustus 2013

De Grote Gift van 3M, stem op Villa Joep!Villa Joep is dit jaar genomineerd voor de Grote Gift van het 3M Fonds! Goed nieuws, want de Grote Gift bestaat uit een bijdrage van maar liefst € 50.000,-. Help mee om dit bedrag voor Villa Joep binnen te halen en breng je stem uit. Zorg ook dat zoveel mogelijk mensen in je omgeving hun stem uitbrengen! Deel bijvoorbeeld via www.facebook.com/villajoep de oproep. Stemmen kan nog tot 31 oktober 2013. Doe het nu!
1 augustus 2013

Swen en Britt in actie voor Villa Joep

Swen en Britt uit  Mijdrecht hebben op eigen initiatief geld ingezameld voor Villa Joep door het verkopen van zelfgemaakte armbandjes, kaarten en het inzamelen van lege flessen. Hiermee hebben zij € 200,- bij elkaar gespaard. Zij kregen hierbij hulp van hun vriendjes en familie. Deze actie deden zij naar aanleiding van hun zieke buurjongetje Ruben. Hij heeft een neuroblastoom. Dit heeft hen zó aangegrepen dat zij iets wilden doen. De cheque is symbolisch overhandigd aan Ruben en zijn familie. Het bedrag zal worden gestort op de rekening van Villa Joep. Ruben is behandeld met chemotherapie en is inmiddels geopereerd. Het gaat goed met hem. Iedereen die Swen en Britt, en daarmee stichting Villa Joep heeft gesteund: hartelijk bedankt!
25 juli 2013

Nuts in Bizz

Leerlingen van groep 8 van de Nutsschool uit Voorschoten hebben deelgenomen  aan het ondernemerschapproject Nuts in Bizz. Onder
begeleiding van hun leerkracht en een zakelijk begeleider uit het bedrijfsleven  zijn de leerlingen aan de slag gaan met ondernemen. Zij kregen informatie over een eigen bedrijf starten en leerden over strategie, in- en verkoop, reclame maken en vooral onderscheidend
zijn. De opbrengst van het project, ruim € 800 euro is geschonken aan Villa Joep. Nuts kids, goed gedaan en hartelijk bedankt!
24 juli 2013

Leo Ancher, van harte!

Leo Ancher, vriend van Villa Joep, heeft zijn verjaardag dit jaar een Villa Joeptintje meegegeven en familie en vrienden om een donatie aan Villa Joep gevraagd. Leo, dank je wel en nog van harte gefeliciteerd!
24 juli 2013

Spontane actie van drie lieve meiden

Marit, Donna en Jade (allemaal 9 jaar) hebben samen een hele spontane actie voor Villa Joep en nog twee andere goede doelen gehouden! De dames hebben een loterij georganiseerd en zelf lootjes verkocht. De cheque met daarop de opbrengst van € 30,- is inmiddels overhandigd. Lieve meiden, heel erg bedankt!
20 juli 2013

Flinke opbrengst spinningmarathon Wladimirov

De spinningmarathon bij Wladimirov Fitness en Wellness in 's Hertogenbosch van 30 juni jl. heeft het mooie bedrag van € 2.450,- opgebracht. Hartelijk dank aan de medewerkers en deelnemers voor jullie inzet!
20 juli 2013

Een fantastische actie van Bart!

Bart, 9 jaar oud, verloor in de zomer van 2012 zijn jongere broer Tim aan neuroblastoom kinderkanker. Tim is 5 jaar geworden. Grote broer Bart heeft de afgelopen maanden met behulp van AH Zijdelwaardplein in Uithoorn statiegeldbonnen ingezameld voor Villa Joep. Vele klanten hebben door middel van hun donaties geholpen met als fantastisch eindresultaat een bedrag van maar liefst € 2.064,30! Bart, dank je wel! Je bent een echte kanjer!
20 juli 2013

Benefiet week Door Dik en Dun

Van 17 tot en met 22 juni heeft Coverformatie Door Dik en Dun een benefietweek voor Villa Joep georganiseerd in Barnveld. De hele week waren er activiteiten georganiseerd, waaronder een fietstocht, een dartavond, een knutselmiddag. De benefietweek werd afgesloten met een mooie zang- en dansavond met prachtige liedjes en stoere dansen. Aan het einde van de avond overhandigde Henri van de Kraats een flinke cheque aan ambassadeur Evelien Huising: € 1.300 voor Villa Joep!
Bedankt voor deze mooie benefietweek!
20 juli 2013

Bijdrage ter ere van 40-jarig huwelijk

Toen de dag van het 40-jarig huwelijk van Marian en Hans Schilder dichterbij kwam en ze de uitnodigingen maakten, bedachten zij om in plaats van cadeaus, giften te vragen om te doneren aan Villa Joep.

In de hoop dat deze donatie bijdraagt aan nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van neuroblastoom, zodat in de toekomst andere ouders misschien niet hun kind kwijt hoeven te verliezen.

Bij Jelle, het zoontje van Marian en Hans, werd op driejarige leeftijd neuroblastoom geconstateerd. Dat was in 1983, zij hadden geen idee hoe erg het was, maar 9 maanden later was hij niet meer hen. Marian en Hans gingen verder met hun twee oudste kinderen Johan en Irene. Een jaar na Jelle's overlijden is Caroline geboren, zij bracht weer blijdschap in het gezin.

Marian en Hans, bedankt voor jullie steun en voor de mooie gift van jullie cadeau van maar liefst € 635,-!
14 juli 2013

Sponsorloop georganiseerd als maatschappelijke stage

Marenthe, VWO-leerling bij het Vlietlandcollege las de oproep op de MasWas-site (Maatschappelijke Stage Wassenaar Voorschoten): organiseer een actie voor Villa Joep! Vriendin Hanna was meteen enthousiast. Het werd een sponsorloop, waarbij bijna 200 kinderen van het Lucas van Leyden rondjes renden door het Leidse Hout. Mogelijk hebben de sponsors extra betaald toen ze hoorden hoe slecht het weer was…de regen kwam met bakken uit de hemel! Met een optreden van Melle, bekend van het Junior Songfestival, die zijn liedje Dromen zong, werd de dag geslaagd afgesloten.

Vertel, hoeveel hebben jullie opgehaald?
Hanna & Marenthe: "Meer dan € 3.000! Daarvan gaat de helft naar Villa Joep, fonds tegen neuroblastoomkinderkanker. Het Lucas van Leyden wilde graag dat ook KWF, de kankerbestrijding voor volwassenen, een deel kreeg."

Hoe kwamen jullie op Villa Joep?
Marenthe: "Ik ken de familie van Joep, zodat ik meteen wist: dit wil ik doen."
Hanna: "Maar Villa Joep is ook een beetje van mij geworden, als ik naar het olifantje kijk, de mascotte van Villa Joep, dan doet me dat echt wat. Het gevoel dat het ons gelukt is, dat is zo gaaf!"

Marenthe en Hanna en alle lopers; bedankt dat jullie je hebben ingezet voor Villa Joep!
14 juli 2013

Een mooi bedrag van Rene de Bruin

Rene de Bruin, die voor zijn vijftigste verjaardag als cadeau een gift aan Villa Joep vroeg, heeft veel gulle vrienden en familieleden. Zijn totale verjaardagspot bedroeg namelijk maar liefst € 1.590,-! Bedankt voor jullie bijdrage!
14 juli 2013

Maak zelf een zweefvlucht!

Wie droomt er niet van om als een vogel hoog door de lucht te vliegen? Het kan op de GLC Benefietdag voor Villa Joep op 24 augustus! Voor een klein bedrag is het mogelijk om zelf plaats te nemen in een zweefvliegtuig en samen met een gecertificeerde vlieger een prachtige vlucht te maken vanaf vliegveld Gilzen-Rijen. Er is een beperkt aantal vluchten mogelijk, dus wacht niet te lang met aanmelden. Ga naar www.illustrious.nl/benefietdag-villa-joep. De opbrengst komt ten goede aan Villa Joep.
14 juli 2013

Villa Joep loopgroep

Op de relatieborrel van Villa Joep ontstond een spontaan initiatief met het ZZF om een loopgroep voor Villa Joep bij elkaar te brengen voor de dam-tot-dam loop. Annemieke was één van de eersten die zich inschreef en zij heeft inmiddels een groep van 10 lopers verzameld! De dam tot dam loop wordt dit jaar dus ook een beetje voor Villa Joep! Top Annemieke!

Hier is haar justgivingpagina te zien ter informatie en inspiratie.

Mocht je ook mee willen lopen - grijp dan nu nog je kans en schrijf je in via ilse@zzf.nl
9 juli 2013

Familiedag: 5 oktober in Eemnes

De Villa Joep Familiedag heeft dit jaar op zaterdag 5 oktober plaats in Van der Valk-hotel De Witte Bergen in Eemnes. De dag is bedoeld voor ouders en naasten van door neuroblastoom getroffen kinderen. Tal van bekenden en deskundigen wisselen op de bijeenkomst van gedachten over de stand van zaken op neuroblastoomgebied. Aspecten die daarbij aan de orde komen:

  • hoe zet Villa Joep zich in voor een zo groot mogelijke impact op de bestrijding van neuroblastoom?
  • wat is de stand van zaken van (internationale) neuroblastoombehandeling en –onderzoek?
  • wat zijn, tot nu toe, de resultaten uit al het onderzoek en wat doen we er mee?
  • hoe zien experimentele therapieën er in de toekomst uit?
Een aantal uitstekende sprekers heeft al toegezegd te zullen komen, onder wie Jan Molenaar (AMSC Amsterdam), Max van Noesel, Michel Zwaan (bieden Sophia Kinderziekenhuis, Rotterdam). Dit jaar zal Manu Keirse (klinisch psycholoog en veelgevraagd spreker over omgaan met verlies) ook een lezing geven.

Dit jaar is er een uitgebreid programma voor de kinderen. Ze kunnen meedoen aan verschillende workshops, bijvoorbeeld sieraden maken of een potje voetbal. De workshops lopen gelijk met het programma van de familiedag.

Voor meer informatie kunt u mailen met families@villajoep.nl.
9 juli 2013

Olifant in hartje Maastricht

Kapsalon Paone in het centrum van Maastricht ruimde de hele etalage in voor de Villa Joep Olifant. Onze olifanten zijn daar nu ook te koop. ‘Eigenaar Claudia Paone is altijd beschikbaar voor mensen die iets leuks, nieuws, moois of bijzonders willen laten zien’, vertelt vrijwilliger Hera Lichtenbeld van Villa Joep. Daar plukken we deze zomer de vruchten van. Mooi doel voor een zomers dagtripje?
9 juli 2013

De dames achter info@

Naast hun werk en gezin zetten Nelleke de Witte en Marjan Blok zich al jaren in voor Villa Joep. Met z'n tweeën bestieren ze 'info@villajoep'. Met andere woorden: ieder verzoek voor informatie, promotiematerialen en vele acties die worden opgestart, gaan via deze dames. Of het een spreekbeurt in groep 6 is of een grote actie voor duizenden euro's, Nelleke en Marjan staan klaar om materialen te versturen, een kraam te bemannen tijdens een evenement of een cheque in ontvangst te nemen.

"Ik vind Villa Joep een hele zuivere stichting"
Nelleke is begonnen bij Villa Joep in 2009. Via Spin for Life in Vlaardingen, waar haar man Jan de Witte de coördinator en inspirator is, is ook zij enthousiast geworden voor Villa Joep. Ze vertelt: "Ik deed al met veel plezier vrijwilligerswerk toen ik via Jan hoorde dat er bij het Sport- en Fitnesscentrum een oproep hing voor een Office manager bij Villa Joep. Ik dacht meteen dat het goed bij me zou passen. Ik vind Villa Joep een hele zuivere stichting met een ontzettend mooie doelstelling. Daarbinnen zetten zich veel mensen op een buitengewone en professionele manier in om het doel van Villa Joep te bereiken. Neuroblastoom moet de wereld uit. Daarvoor is onderzoek nodig en voor dat onderzoek weer geld. Dat wordt niet alleen bijeengebracht door "grote", maar ook door "kleine" acties en donaties. Vaak op initiatief van familieleden en vrienden van patiëntjes. En dat blijft me motiveren."

"Het lijkt wel een grote familie"
Ook Marjan bewondert de inzet van alle vrijwilligers. Zij werkt sinds 2012 voor Villa Joep. "vrienden van onze dochter hebben hun dochtertje verloren aan neuroblastoom. Dit heeft mij zo enorm geraakt. Daarna kwam Villa Joep steeds in beeld en voelde ik dat ik me voor deze stichting moest inzetten. Het doel is zo belangrijk. Kinderen moeten kind kunnen zijn en zonder pijn groot kunnen groeien. Villa Joep maakt het verschil binnen alle andere grote stichtingen die geld inzamelen voor onderzoek. En als je een evenement als Spin for Life meemaakt, met zo'n hechte en gemotiveerde groep mensen is dat heel bijzonder. Maar ook de andere acties, van bijvoorbeeld een broer of klasgenoot van een patiëntje, raken me enorm. Je krijgt een heel bijzondere band met al deze mensen. Als ik informatie geef, zeg ik er altijd bij dat de volledige opbrengst naar onderzoek gaat. Ook van een lege flessenactie op een basisschool. Die zijn net zo belangrijk".

Tegelijk 'Moeder van de bruid'
Nelleke en Marjan werken graag samen. Nelleke vertelt: "We klikken echt heel goed. We gaan ook wel eens samen naar een evenement om achter een kraam te staan of een cheque in ontvangst te nemen. Die dingen samen meemaken, schept een band. Ook in ons privéleven hebben we veel overeenkomsten. We werken allebei in Rotterdam, op een paar honderd meter afstand. Onze dochters schelen maar een paar maanden in leeftijd en heten ook nog eens allebei Claudia". Marjan: "Mijn Claudia trouwt op 19 juli". Nelleke: "En mijn Claudia is op 8 juni getrouwd. Dus we zijn ook bijna tegelijk 'Moeder van de bruid'. Toevallig?"

Lieve Nelleke en Marjan, bedankt dat we steeds op jullie kunnen rekenen. We hopen dat jullie je nog lang willen blijven inzetten voor Villa Joep!
9 juli 2013

Kleine inspanning, groot resultaat!

Villa Joep is dit jaar al tien jaar in actie tegen neuroblastoom samen met de families, vrijwilligers en sponsors. Vanwege de tienjarige strijd vragen we iedereen die de stichting een warm hart toedraagt om zich extra in te zetten in september 2013: De maand tegen Neuroblastoom.

Piece of (cup)cake! Kleine inspanning, groot resultaat!
Zamel bijvoorbeeld geld in voor Villa Joep door cupcakes te bakken én te verkopen. Meedoen is leuk en heel eenvoudig. Met een kleine inspanning kun je al een groot verschil maken.

Doe ook mee
Koop zelf de ingrediënten, bak lekkere en mooie cupcakes en verkoop ze waar je wilt. Bijvoorbeeld op school, op kantoor of bij je sportclub. Tijdens de plaatselijke feestweek of rommelmarkt. Of gewoon bij in de buurt. De opbrengst maak je over aan Villa Joep.

Doe ook mee en meld je nu aan via cupcakes@villajoep.nl. Je ontvangt dan een poster, folders en een sticker voor het maken van een collectebus. En bovendien maak je kans op een gratis dagje Dierenpark Emmen voor vier personen!
8 juli 2013

ZZF Rally 13 oktober 2013

Op zondag 13 oktober 2013 zal de achtste editie van de ZZF Rally plaatsvinden. Net als in voorgaande jaren zorgen Het Zeldzame Ziekten Fonds en de hoofdsponsors van de rally; UTS, State of Arten Gassan Diamonds ook dit keer voor unieke start- en finishlocaties.

Het Zeldzame Ziekten Fonds biedt echte autoliefhebbers de mogelijkheid om mee te doen aan een unieke rally en direct het goede doel te steunen. Deelnemers worden getrakteerd op een uitdagende route over mooie kronkelige wegen en door prachtige landschappen. Bovendien kunnen zij rekenen op een informele en ongedwongen sfeer.

Ieder jaar wordt de ZZF Rally gekoppeld aan een onderzoeksproject. Dit jaar zal de netto opbrengst van de rally ten goede komen aan een onderzoek van het UMC Utrecht naar een neuroblastoom vaccin uit navelstrengbloed. Hiermee ondersteunt de ZZF Rally het doel van Villa Joep.

We wensen alle deelnemers alvast een mooie rally toe!
3 juli 2013

Mega-cheque van Stichting Maud voor Leven

De Stichting Maud voor Leven steunt gezinnen waarvan een kind neuroblastoom kinderkanker heeft, door het verlenen van praktische, mentale en financiële ondersteuning. Naast deze zeer belangrijke doelstelling zet stichting Maud voor Leven zich ook inzet voor Villa Joep. Carlieke Stafleu heeft onlangs een mega-cheque van € 50.000,- overhandigd aan Villa Joep voor het neuritogenese onderzoek van het AMC. Uit naam van Maud willen zij en haar man Sjoerd hiermee kinderen met neuroblastoom een betere kans op genezing geven. Met grote dankbaarheid heeft Villa Joep het bedrag symbolisch in ontvangst genomen.
3 juli 2013

Winnaar van de Elliptigo-loting

Elliptigo Benelux heeft een speciale oranje Elliptigo verloot. Een Elliptigo is een sportapparaat dat het midden houdt tussen een fiets en een crosstrainer. Wie mee wilde doen, kon een lot kopen voor € 5,-. 100% van de loterijopbrengst komt ten goede aan Villa Joep. Een mooi initiatief van Elliptigo! Inmiddels is de winnaar bekend en is de prijs, samen met een cheque van € 1000,- uitgereikt door Henny van Vliet van MyMove. De winnaar is John van Vliet uit Vlaardingen. Gefeliciteerd John!
3 juli 2013

I.T. Works werkt hard mee

I.T. Works, het bedrijf dat IT-oplossingen biedt voor bodemonderzoek organiseert sinds een paar jaar acties om Villa Joep te helpen haar doelstelling te bereiken. Zo hebben I.T. Worksmedewerkers in het verleden een gesponsorde fietstocht van 1.500 kilometer langs onze klanten georganiseerd. Ook de Villa Joep Veiling en het Spin Event op het ICT & Milieu Congres waren een succes. Ook dit jaar heeft I.T. Works een actie georganiseerd voor Villa Joep, tijdens hun relatiedag. Met het mooie resultaat van € 7.785,-! Aan alle medewerkers en relaties een heel hartelijk dank voor de bijdrage.
27 juni 2013

Stille veiling van Rotaract

Rotaract organiseert te behoeve van hun lustrum een veiling voor het goede doel en dat is Villa Joep dit keer. De veiling staat inmiddels online: www.rotaractlustrum.nl/stille-veiling. Let op: bieden kan alleen door betrokkenen, dat zijn de zgn. Rotaractors, Rotarians en Rotaract Alumni. Bent u dit zelf, breng dan een mooi bod uit. Kent u leden van deze club, spoor ze dan aan om de veiling te bezoeken! Heeft u of uw bedrijf een waardevol object of dienst om te veilen, neem dan contact op met: jeffreyvddb@gmail.com. De opbrengst is volledig bestemd voor Villa Joep. Alvast bedankt!
26 juni 2013

Een mooie cheque van de Voorschotense Lions

Op 11 juni jl. mocht Villa Joep een cheque van de Lionsclub Voorschoten in ontvangst nemen met daarop het mooie bedrag van € 7.219,21. De Lionsclub heeft dit geld opgehaald met verschillende acties in het afgelopen clubjaar. Zo is geld opgehaald met de jaarlijkse oliebollenverkoop op 30 en 31 december en hebben de Lions meegedaan aan "Spin for Life". Ook de Week van de Kunst in november 2012 heeft een mooi bedrag bijeengebracht. Lions, bedankt!
25 juni 2013

Een verrassing uit Reeuwijk

Op vrijdag 31 mei hield voetbalclub CVC Reeuwijk en 24uursvoetbalmarathon ter gelegenheid van het 45 jarig bestaan van de club. Het evenement stond tevens in het teken van een goed doel: de opbrengst ging in zijn geheel naar Villa Joep.

Iedereen kwam aan bod in de marathon. Van de jongste voetballers, en de oudere junioren tot de A-junioren, de senioren en de veteranen. De slotwedstrijd ging tussen een mixed elftal van het 1e elftal met A-junioren van CVC Reeuwijk en Olympia. Olympia wist de wedstrijd eenvoudig te winnen met 0-6 van de vermoeide Reeuwijkers.

Bij de sluiting werd de opbrengst aangevuld met een cheque van € 500,- van de Supportersvereniging CVC Reeuwijk. En de business club voegde daar nog eens € 1000,- aan toe. De totaalopbrengst was ruim € 6100,-. Als klap op de vuurpijl werd dit toch al prachtige bedrag door een anonieme sponsor afgerond naar € 7000,-. Dit bedrag werd overhandigd door initiatiefneemster van de Activiteitencommissie Danielle van Dijk en voorzitter van CVC Reeuwijk, Ries van Eijck aan Villa Joep. Allemaal waren zij aangenaam verrast door deze hoge opbrengst.
24 juni 2013

40 jaar getrouwd, dat is een feestje waard

Op 25 mei waren Jeanette en Dirk de Kiewit maar liefst 40 jaar getrouwd. Om deze bijzondere dag te vieren, gaven ze een feest en vroegen ze als cadeau van hun gasten een bijdrage voor Villa Joep; een doel dat zij als opa en oma van vier gezonde kleinkinderen van harte ondersteunen. Mevrouw en meneer De Kiewit, dank u wel en nog vele gelukkige en gezonde jaren samen toegewenst.
21 juni 2013

Rene de Bruin ziet Abraham

Aan vrienden en familie die de vijftigste verjaardag van Rene de Bruin (hier met zijn Friese paard Hearke) met hem komen vieren, heeft Rene een vrijwillige bijdrage gevraagd in plaats van een cadeau. Hij zal de totale “pot” daarna schenken aan Villa Joep. Rene, bedankt en gefeliciteerd met je verjaardag!
19 juni 2013

Loop van Dam tot Dam voor Villa Joep

Dit jaar nog meedoen met de Dam tot Damloop? Het Zeldzame Ziekten Fonds stelt kaarten beschikbaar voor de Dam tot Damloop in ruil voor sponsoring voor Villa Joep (minimaal € 200,-). Extra motivatie: de loop valt midden in de Maand tegen Neuroblastoom, namelijk op zondag 22 september 2013. Zo werkt het:

  1. De lopers melden zich aan bij ilse@zzf.nl met de volgende gegevens: voor- en achternaam adresgegevens geboortedatum 06-nummer e-mailadres.
  2. Lopers maken een actiepagina aan via https://www.justgiving.nl/nl/events/308-loop-voor-onderzoek-naar-neuroblastoom
    Via deze pagina kunnen ook de sponsorgelden worden gestort en we direct bijhouden hoeveel wordt ingezameld.
  3. Het ZZF rekent per loper op een minimaal ingezameld bedrag van 200,-. Voor dit bedrag krijg je een startbewijs en shirt. Het geld dat met deze actie wordt ingezameld, komt ten goede aan een onderzoeksproject naar neuroblastoom in het UMC Utrecht.
  4. Hieronder een tekst om te gebruiken voor het werven van sponsoren: Het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) en Villa Joep strijden samen om onderzoek naar de zeldzame ziekte neuroblastoom kinderkanker mogelijk te maken. Draag bij aan deze strijd!
13 juni 2013

€ 10.000,- van N-N via Villa Joep naar het Wilhelmina KZ

Jaarlijks keert Nationale-Nederlanden via het goede doelenfonds Wij & de maatschappij een bedrag van € 10.000,- uit aan één of meerdere goede doelen of maatschappelijke initiatieven die medewerkers zelf kunnen voordragen. N-N-medewerker John van Vliet deed dat eerder dit jaar voor Villa Joep. En nadat alle N-N medewerkers hebben kunnen stemmen, is Villa Joep als winnaar uit de bus gekomen! Op 7 juni is John van Vliet samen met N-N collega's en Villa Joep vrijwilligers per ElliptiGO van Rotterdam naar Utrecht gereisd. Daar heeft hij uit naam van Villa Joep de "Wij en de maatschappij"-cheque overhandigd aan Lotte Spel, onderzoekster in het laboratorium van de afdeling Kinderoncologie van het Wilhelmina KinderZiekenhuis. Het bedrag wordt besteed aan onderzoek naar dendritische celvaccinatie. Weer een fantastische actie met een uitstekend resultaat. Voor iedereen die zich heeft ingezet en Villa Joep-stemmers bij NN: hartelijk bedankt!

13 juni 2013

De Joepgroep laat weer van zich horen!

De bordurende dames van de Joepgroep hebben de laatste tijd niet stil gezeten. Met hun fantastische werk hebben ze samen al weer een tweede bedrag dit jaar aan Villa Joep overgemaakt van maar liefst € 1.000,-! Dames, allemaal weer heel veel dank voor jullie hartverwarmende inzet.
12 juni 2013

Meer dan twintigduizend euro van de Rotaryfietstocht

Zevenhonderd fietsers namen zondag 9 juni deel aan de Rotaryfietstocht door Leidschendam, Voorschoten en Wassenaar. Burgemeesters Hans van der Sluijs van Leidschendam-Voorburg, Jeroen Staatsen van Voorschoten en Jan Hoekema van Wassenaar gaven gezamenlijk het startschot.

De fietstocht begon en eindigde bij Manege Santhorst. De route voerden langs de mooiste plekjes in de omgeving, van het Valkenburgsemeer tot landgoed Rust en Vreugd en van Villa Maarheeze tot stoomgemaal De Volharding.

Aan de finish wachtte een barbecue met livemuziek van de coverband WhatEls. Bovendien verzorgde Voltige Vereniging Wassenaarse Manege een demonstratie en was er een stand waar heel veel Villa Joep olifantjes werden verkocht. Veel fietsers, met name uit de deelnemende gemeenten, genoten van een gezellig samenzijn. Organisatie en deelnemers kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement. De opbrengst van het evenement bedraagt maar liefst € 21.255,-. Dit bedrag schenkt de Rotary volledig aan Villa Joep.
10 juni 2013

Spin for Life 2013: dik 285.000 euro

Op de foto vanaf links Juliën van der Slikke (VES), Leontine en Rowald Steijn, Yvonne Smits (VES), Evert ten Napel, Tino Hoogendijk (VES), Jos Huijbregts en Theo van Teylingen (Villa Joep) na de overhandiging van de Spin for Life-cheque van 2013.

Precies €285.101,10 is dit jaar bij elkaar gespind tijdens Spin for Life afgelopen maart. Honderden sportievelingen spinden zich in zestig sportcentra in heel Nederland in het zweet.

Bestuursleden Juliën van der Slikke en Tino Hoogendijk van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) overhandigden het bedrag eind mei symbolisch aan Leontine en Rowald Steijn, de ouders van Joep. De VES is met de spinningmarathon, die dit jaar verspreid over hoofdzakelijk de maand maart plaatshad, al acht jaar de partner van Villa Joep. Jaarlijks doen ouders, familieleden en bekenden van neuroblastoompatiëntjes in actie, zij aan zij met topsporters en top-kinderoncologen en onderzoekers uit het Sophia-kinderziekenhuis in Rotterdam en het AMC in Amsterdam. In de afgelopen jaren jaar groeide Spin for Life uit van een kleinschalig evenement tot de grootste spinningactie voor een goed doel bij sport- en fitnesscentra in Nederland.
10 juni 2013

Villa Joep kondigt 'Dag tegen neuroblastoom' aan

Villa Joep houdt op 29 september de ‘Dag tegen neuroblastoom’. Dat kondigde oprichter Rowald Steijn eind mei aan tijdens een bijeenkomst die stilstond bij het tienjarig bestaan van Villa Joep. De septemberdag in Dierenpark Emmen vormt het sluitstuk van een paar maanden van acties die het jubileum moeten onderstrepen.

Gratis naar Dierenpark Emmen
Rowald Steijn ontvouwde globaal het plan achter de Dag tegen neuroblastoom. Het is de bedoeling dat tussen nu en eind september in heel Nederland grote en kleine acties worden georganiseerd. Op 29 september mogen organisatoren van deze acties gratis Dierenpark Emmen in om de resultaten van de acties te komen overhandigen. Meer informatie over de Dag volgt binnenkort.

Lindenhof
Op de jubileumborrel in de belangeloos ter beschikking gestelde Lindenhof in Delft kwam een groot aantal relaties van Villa Joep bijeen. Onder meer gesteunde onderzoekers, sponsors en leveranciers van producten en diensten, ouders van patiënten, ambassadeurs , collega-stichtingen (KiKa, VOKK), vrijwilligers en een groot aantal andere relaties uit de afgelopen tien jaar woonden de bijeenkomst bij. Ze luisterden en keken ook naar anderen dan Rowald Steijn. Mede-oprichter Leontine Steijn keek terug, blikte vooruit en bedankte alle betrokkenen die de afgelopen tien jaar hun bijdrage leverden aan Villa Joep. Onderzoekers Jan Molenaar en Ellen Westerhout van het AMC gaven een stand van zaken van de huidige onderzoeksplannen en –mogelijkheden.

Spin for Life
Een volgend hoogtepunt was de bekendmaking van het bedrag dat Spin for Life 2013 opleverde (ruim € 285.000, zie elders op de site). Sportverslaggever Evert ten Napel leidde de bekendmaking door Juliën van der Slikke en Tino Hoogendijk van de Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES) op onnavolgbare wijze in. Villa Joep ging tien jaar geleden het gevecht aan met neuroblastoom. In 2013 staat de stichting stil bij dat jubileum. Niet omdat het een eindpunt zou zijn, maar omdat het een mooi moment is om de balans op te maken.
9 juni 2013

ASWH/Stephan de Jong-Toernooi

Ieder jaar organiseert voetbalvereniging ASWH het ASWH/Stephan de Jong-toernooi. Dit jaar was dat op zaterdag 25 mei. Dit jaarlijkse toernooi voor de E- en F-pupillen is opgedragen aan Stephan de Jong, een ASWH-jeugdvoetballer die in 2004 op twaalfjarige leeftijd overleed aan neuroblastoom.

Met dit toernooi zamelt ASWH geld in om te doneren aan de ouders van Stephan de Jong en Villa Joep. Zo hebben onder meer alle ASWH E-pupillen voorafgaand aan het toernooi kleine stekjes zomerbloeiers verkocht die door Florensis zijn geschonken. Een kleine 500 pupillen van 13 verenigingen uit de wijde omtrek hebben deelgenomen aan toernooi. Bij elkaar heeft de organisatie maar liefst € 4.300,- bij elkaar gebracht.

Wat een prachtig initiatief om de herinnering aan Stephan onder zoveel volwassenen en kinderen levend te houden en geld in te zamelen voor het doel dat wil én gaat zorgen voor genezing van neuroblastoom.
10 juni 2013

Wat krijg je als je een olifant op een bolide zet?

Een leuke donatie voor Villa Joep! Vriend van de stichting Philip Faber heeft zijn exclusieve auto beschikbaar gesteld voor het eindexamenfeest van zijn dochter. En omdat hij al zo gevleid was door het verzoek en hij met genoegen z’n dochter en haar vriendinnen een plezier doet, wilde hij geen vergoeding aannemen. Maar... in plaats daarvan een donatie aan Villa Joep. Het feest was geslaagd en hopelijk zijn de meiden dat ook. Bedankt allemaal!
9 juni 2013

In de knoop met Britney en Fien

De twee supermeiden Britney en Fien van 12 en 13 jaar uit Uithoorn knopen én verkopen zelf de leukste armbandjes. En de opbrengst van hun armbandjes-business is voor Villa Joep. Dat is echt superlief meiden, hartelijk bedankt!
29 mei 2013

Wie is de echte VIP?

Wie loopt de marathon van Rotterdam in iets meer dan vier uur, verkoopt tegelijk 264 Villa Joep-olifanten én haalt, gesteund door Fysio Hillegersberg ook nog eens € 1.208,- aan losse donaties binnen? Dat moet wel een heel belangrijk persoon zijn!

Remco den Engelsman heeft met zijn prestaties een dusdanige indruk gemaakt dat hij door Villa Joep is uitgenodigd voor het VIP-team voor de 4mijl van Groningen. Een uitnodiging die hij graag aanneemt en waarmee hij naar eigen zeggen zeer vereerd is. Remco bedankt, en alvast heel veel succes gewenst.
21 mei 2013

Eggs 4 You, 4 Villa Joep

Geeske van Laar uit 3 HAVO van het Van Lodenstein College in Amersfoort kreeg in de les Economie de opdracht om met een groep van vijf klasgenoten zelf een onderneming te starten en binnen drie weken winst te draaien. Wat ze met de winst zouden doen, mochten ze zelf weten. Ze zijn in maart met de onderneming Eggs 4 You gestart en hebben paaseitjes verkocht, in samenwerking met leerlingen van basisschool het Anker uit Zwartebroek. De missie van de onderneming is zoveel mogelijk winst maken om te doneren aan Villa Joep. En dat is heel goed gelukt want deze ondernemende dames hebben maar liefst € 1123,- verdiend voor Villa Joep. Bedankt meiden!

Geeske heeft ook nog een persoonlijk bericht voor Villa Joep: "Het is mooi om te zien hoe u de ziekte de wereld uit wilt helpen! Een van de kinderen vroeg het zo mooi aan ons, 'Waarom komen de dokters uit Amerika niet naar Nederland om te vertellen hoe het moet? En als dat niet kan, kunnen ze toch gewoon even skypen?' Vriendelijke groeten, ook namens de andere meiden."

Groeten terug Geeske, ook aan de andere meiden!
15 mei 2013

Leve het bruidspaar!

De heer en mevrouw Borms geven op 9 juni a.s een feest ter ere van hun 40-jarige huwelijk. Ze hebben hun gasten gevraagd om als cadeau een schenking te doen aan Villa Joep. Daar zijn we hen natuurlijk zeer dankbaar voor! We wensen het bruidspaar Borms een geweldig feest toe en nog vele mooie jaren samen.
10 mei 2013

Om door een ringetje te halen!

Een actie om door een ringetje te halen! Wij ontvingen een mail namens Amber Groeneveld. In het kader van een stageopdracht heeft zij het volgende idee: Amber heeft in samenwerking met het label Melz een heel leuk ringetje ontworpen. Deze ringetjes gaat zij nu op diverse plaatsen in Aalsmeer verkopen. De opbrengst, 5,00 euro per ring, gaat naar Villa Joep! Amber, wij wensen je natuurlijk heel veel succes!

3 mei 2013

Vorstelijk bedrag Kennedymars

Rachel Griek heeft een prachtig bedrag met haar moeder, en een collega van haar moeder bij elkaar gelopen tijdens de afgelopen Kennedymars. Rachel liep voor haar neefje, Nemo Tanskanen, die in behandeling is in Finland. Nemo heeft een Nederlandse vader en een Finse moeder en is om die reden in Finland. De ziekte van Nemo heeft Rachel erg aangegrepen en ook de overlevingskansen van kindjes met neuroblastoom. Daarom wilde ze geld inzamelen voor Villa Joep door de Kennedymars te gaan lopen en is op zoek gegaan naar sponsoren.

Helaas heeft Rachel de 80 kilometer lange tocht zelf niet uit kunnen lopen, maar haar moeder en haar collega wel. Een topprestatie! Samen hebben ze een bedrag van 2.525,00 euro opgehaald. Rachel is hier terecht enorm trots op. En wij op haar!
3 mei 2013

Ladies Event Maassluis Exclusief

Op 24 maart is in Maasland het Ladies Event Maassluis Exclusief georganiseerd door huis aan huis blad "de Schakel". Door de organisatie werd een kraam voor Villa Joep ter beschikking gesteld. Er was volop ruimte om Villa Joep onder de aandacht te brengen. De opbrengst van de entreegelden en een verloting was voor Villa Joep.

Op het Ladies Event stond ook fotografe Lianne Vlielander. Van alle glamourfoto's die zij maakte was 1,00 euro bestemd voor onze stiching. Mieke Doctor, voor ons geen onbekende, stelde kunst ter beschikking om te verkopen en natuurlijk was onze olifant prominent aanwezig.

Deze mooie actie heeft, ondanks het koude weer, een bedrag van 250,00 euro opgebracht en natuurlijk veel bekendheid voor ons!

3 mei 2013

Doneer en maak kans op een Elliptigo

Elliptigo Benelux verloot een oranje Elliptigo onder kopers van loten. Een Elliptigo is een sportapparaat dat het midden houdt tussen een fiets en een crosstrainer. Wie via www.elliptigo-nederland.nl/evenementen/  voor 14 mei een of meer loten koopt, maakt kans een speciale oranje uitvoering te winnen. Een lot kost €5, en 100% van de loterijopbrengst komt ten goede aan Villa Joep. Een mooi initiatief van Elliptigo!
25 april 2013

Negen jaar nieuwsberichten door Suzanne Boonen

Negen jaar lang schreef ze enthousiaste, hartverwarmde, soms verdrietige, maar altijd inspirerende nieuwsberichten voor de Villa Joepsite. Suzanne Boonen, schrijfster van de berichten, heeft nu aangegeven dat ze deze taak wil neerleggen. Ze vertelt over haar tijd bij Villa Joep:

"We woonden tegenover Rowald en Leontine toen Joep werd geboren. Onze zoon Floris was bijna een jaar ouder en zodra de jongens oud genoeg waren om samen te spelen, werden ze vriendjes. Ook tussen 'de ouders' klikte het heel goed. We gingen als gezinnen intensief met elkaar om."

Communicatieachtergrond
Vanaf het moment dat Joep ziek werd, werd de vriendschap nog sterker. We sprongen bij waar we konden. Toen Joep overleed was dat een vreselijke tijd. Maar Rowald en Leontine wilden hun belofte aan Joep waarmaken en hebben al snel Villa Joep opgericht. Mijn man Léon is in het bestuur gegaan en voor mij, met mijn achtergrond in communicatie, was het logisch dat ik de nieuwsberichten voor de site op me nam.

Contact op afstand
Al snel groeide de stichting en daarmee het aantal acties en nieuwsberichten. Wij zijn in 2005 verhuisd naar Limburg, maar op afstand kon ik nog steeds de berichten schrijven. Alles verloopt via e-mail en internet. En ook al was ik nooit meer bij bijeenkomsten, via e-mail is het contact met de andere vrijwilligers altijd heel goed gebleven.

Sterke drijfveer
Mijn drijfveer al die jaren is toch de vriendschap gebleven, ik heb me altijd sterk betrokken gevoeld. En natuurlijk zijn de acties waarover ik heb bericht, ook belangrijk geweest. Al die strijdlust en positiviteit, ondanks de verdrietige aanleiding. Van kinderen die op Koninginnedag geld inzamelen tot de superactie van de VES. Dat zorgt ervoor dat je wilt blijven meedoen in de strijd.

Trots
Toch heb ik nu besloten om te stoppen. Ik heb het te druk gekregen met mijn gezin en eigen communicatiebedrijf om me nog voor 100% in te kunnen zetten voor Villa Joep. Maar ik stop met trots. Trots dat ik er "vanaf de keukentafel” bij ben geweest en trots dat ik heb kunnen bijdragen aan de successen van Villa Joep, zoals de doorbraken in het onderzoek. Ongetwijfeld gaan er nog veel meer successen volgen, daarvan ben ik overtuigd!"
25 april 2013

10.000 nieuwe flyers: premere.nl bedankt

Online drukkerij premere.nl drukte belangeloos 10.000 stuks van de vernieuwde Villa Joep-flyer. De folder is inhoudelijk bij de tijd gebracht en door vormgever Melanie Maagdenberg voorzien van een nieuw fris uiterlijk. Premere en Melanie: bedankt!

24 april 2013

13 mei 2013 Ronde Tafel bijeenkomst

Op 13 mei aanstaande organiseert Villa Joep wederom een ronde tafel bijeenkomst bedoeld voor Stichtingen of Ouders van lotgenoten die voor behandeling in Amerika zijn geweest of nog gaan. Wij delen informatie en wisselen ervaringen uit. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats bij Van der Valk in Houten.

Aanmelden kan via evelien@villajoep.nl
22 april 2013

Oude mobiele telefoons zijn geld waard

Welcom bij Zwaagstra is een onafhankelijke telecomspecialist uit Dokkum. Eigenaar Jelmer Zwaagstra besloot, na Villa Joep een aantal keer in de media gezien te hebben, tot een sympathieke en lucratieve actie met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Villa Joep.

In Dokkum en omgeving heeft Jelmer de oproep gedaan om oude, ongebruikte mobiele telefoons uit keukenlaatjes en kastjes snel naar Zwaagstra te brengen want het grootste deel van deze toestellen heeft nog waarde. Inmiddels zijn er al 75 toestellen ingeleverd met een totaal bedrag van € 300,-. De volledige opbrengst is voor Villa Joep. De actie loopt nog een tijdje door, dus breng allemaal je oude mobieltjes naar Welcom bij Zwaagstra in Dokkum!
19 april 2003

Beach Challenge Zeeland 17 maart

De Beach Challenge washet resultaat van de samenwerking tussen Stichting PIM (www.stichting-pim.nl) en Stichting Jayden, de stichting die nauwe banden heeft met Villa Joep. Een verslag over deze bikkelharde fietstocht over het Zeeuwse strand van fietser en bikkel Geerhard Huising:

“Vroeg in de ochtend samen met Marcel van Eck vanuit Apeldoorn vertrokken voor een rit naar Kamperland Zeeland. De hele week hadden we slechte weerberichten maar vandaag blijkt: in Zeeland schijnt de zon. Het moet zo zijn.

Rond 09.15 aangekomen, snel omgekleed en op naar de start van de 1e Beach Challenge. Bij het keerpunt de nodige brandstof in de motor gegooid en met de wind op de kop terug naar de finish. Tja, dan is er toch het tij dat je overvalt. Daardoor moesten we ruim 8 km omfietsen door het mulle zand: lekkkkerrr!

Het laatste deel van de rit vol met de kop in de wind over strand en de Neeltje Jans. En ineens zien we, als we er behoorlijk doorheen zitten, de zon door de wolken breken. Twee prachtige richtspots schijnen op het strandje aan de overkant, precies waar wij heen moeten! Denk je: “De kleine makkers boven geven even aan waar we naar toe moeten!” Dit was net die energie boost die we nog even nodig hadden!

Het was de rit vanuit Apeldoorn dubbel en dwars waard: we hebben afgezien en genoten. Dank voor de organisatie en het enthousiasme! Op naar de volgende Challenge!”
17 april 2013

De Charity Run van de 4 Mijl van Groningen dit jaar voor Villa Joep

De 4 Mijl is het grootste hardloopevenement van Noord Nederland! Dit populaire hardloopevenement bestaat al sinds 1987 en dit jaar vindt de 27e editie plaats op 13 oktober 2013. De razende populariteit heeft ervoor gezorgd dat de 4 Mijl is uitgegroeid tot een volksfeest wat mensen van de verre omgeving van Groningen naar het Noorden trekt.

Jaarlijks komen er twintigduizend enthousiaste deelnemers naar het Noorden om mee te doen aan de 4 Mijl, verdeeld over de wedstrijdloop, recreantenloop, bedrijvenloop en een jeugdloop. Nog een vast onderdeel van de 4 Mijl is de Charity Run. Bij dit onderdeel wordt geld ingezameld voor een goed doel. Zo is er in de afgelopen jaren gelopen voor onder meer het KWF, de Doe Een Wens Stichting en Spieren voor Spieren. We zijn enorm blij en trots dat er dit jaar is gekozen voor Villa Joep! Bekijk hier het kick-off filmpje en de uitzending van Noord Vandaag van RTV Noord, waarin de Charity Run en Villa Joep ook aan bod komen.

We hopen dat de Charity Run veel extra naamsbekendheid opleverd en natuurlijk een mooi bedrag voor Villa Joep. En wensen de organisatie én alle deelnemers alvast veel succes met de voorbereidingen! Ook meedoen aan dit fantastische hardloopevenement? Kijk op www.4mijl.nl. De inschrijving start op 25 april, vanaf 18.00 uur.
15 april 2013

Feestelijke opening Intratuin Venlo

In Venlo is een nieuwe Intratuin geopend. Eigenaar Peter Stox draagt Villa Joep al lange tijd een warm hart toe. In 2009 met het raceteam van PC autosport en in 2010 met de verkoop van de Villa Joep olifant in meerdere Intratuinen in Limburg.

Ook nu weer, in 2013, wilde Peter en zijn vrouw Annette geen cadeaus en flessen wijn bij de opening van hun nieuwe filiaal maar een donatie voor Villa Joep. En dat heeft het prachtige bedrag opgeleverd van € 3.150,00. Peter, Annette en alle medewerkers, heel hartelijk bedankt en veel succes met de zaak!
11 april 2013

Avond4Daagse steunt 'De week van het Zieke Kind'

Ruim 500.000 gezonde leerlingen zamelen geld in voor ernstig zieke kinderen

De jaarlijkse Avond4daagse van KNBLO-NL staat dit jaar in het teken van De week van het Zieke Kind. Ruim 500.000 leerlingen van basisscholen door heel Nederland worden opgeroepen om zich in te zetten voor hun leeftijdsgenootjes met een ernstige ziekte. De Avond4daagse vindt plaats door heel het land van 9 april tot en met eind augustus. Gedurende deze periode kunnen kinderen meelopen voor De Week van het Zieke Kind.

De week van het Zieke Kind
De week van het Zieke Kind is een samenwerkingsverband tussen het Zeldzame Ziekten Fonds, Stichting Energy4All, Villa Joep en Stichting Hartedroom. Deze vier stichtingen roepen basisschoolleerlingen op om tijdens de Avond4daagse geld in te zamelen voor ernstig zieke kinderen. Het geld dat tijdens De week van het Zieke Kind wordt ingezameld wordt gebruikt voor medisch onderzoek. Meer informatie is te vinden op www.deweekvanhetziekekind.nl
10 april 2013

25.000 Villa Joep Olifanten verkocht!

In het jaar dat Villa Joep 10 jaar bestaat, beleven we nog een mijlpaal: Er zijn tot nu toe maar liefst 25.000 olifantjes verkocht! Hier zijn we ontzettend blij mee. De Villa Joep olifant is niet alleen onze mascotte maar de opbrengst van iedere knuffel gaat ook nog eens voor 100% naar onderzoek naar neuroblastoom. De olifant blijft enorm populair en is inmiddels al op heel veel plekken in Nederland verkrijgbaar. Onze eigen Villa Joep olifant vrijwilliger Maggie kreeg de bestelling voor de 25.000e van Aerofit Healthclub in Wassenaar. En nu op naar de 50.000. Wij gaan er voor!

Wil je ook zo'n super lieve zachte knuffel bestellen? Kijk dan snel op onze olifantenpagina.
10 april 2013

"Spinnen is leuk en levert veel geld op, maar ik wilde meer doen"

José van Kats verkoopt de Villa Joep Olifant in de Hunckemöller in IJsselstein, nabij Utrecht, waar ze werkt. En ze doet dit met heel veel enthousiastme. José vertelt zelf:

"Ik kwam in aanraking met Villa Joep via Spin for life. Dat was al een enorme happening. Maar toen de cheque werd overhandigd aan Leontine Steijn en ik haar verhaal hoorde, maakte dat nog veel meer indruk. Ik heb de site bezocht en wilde daarna meer doen dan 1 x per jaar spinnen voor dit doel.

Dure plek
Vervolgens heb ik met mijn baas overlegd of we in de winkel de olifanten konden gaan verkopen. Hij heeft zelf drie kinderen dus hij vond het al snel goed. De olifanten en de folder staan nu in de winkel. Goed in het zicht, op een “dure” plek op de toonbank.

De olifant maakt verhalen los
De verkoop gaat enorm goed, we zijn zeker al bij doos nummer 10. De olifant wordt veel gekocht als kraamcadeau. Vaak vragen klanten wat Villa Joep is en dan vertel ik het verhaal. Veel mensen worden er wel stil van. En er komen ook verhalen los, bijvoorbeeld van vrouwen die vertellen over hun borstkanker en een olifant willen kopen voor hun kleinkind. Soms krijg ik het daar ook wel eens een beetje te kwaad van.

"Ik vind je lief!"
De bekende olievlek voor Villa Joep breidt zich hier steeds meer uit. Het bereik van de winkel is groot en heel breed. Mensen komen terug in de winkel, speciaal voor de olifant. Ook mijn collega's zijn heel enthousiast en vertellen de klanten over Villa Joep. Een jonge zaterdaghulp riep laatst heel hard door een volle winkel dat ze haar klant veel liever vond dan alle andere klanten, omdat ze een olifant kocht. Toen heb ik haar er toch maar even op gewezen dat het wel iets minder mag. Maar we blijven ons inzetten. Dat vinden we echt belangrijk!"
8 april 2013

De Lions golfen een mooi bedrag bij elkaar

De Lionsclub in Oosterhout heeft op 5 april een golftoernooi georganiseerd met een lunch, happy hour en diner. Na het toernooi werd er ook nog een veiling gehouden. De opbrengst van de gehele dag is voor Villa Joep. En dat is een heel groot bedrag geworden: € 11.000,-! Iedereen van de organisatie én alle deelnemers geweldig bedankt!
8 april 2013

Bedankt kinderen van Het Spinnenwiel!

Op basisschool Het Spinnewiel uit Alphen aan den Rijn kochten de kids dit jaar voor Juffen en Meesterdag geen cadeautjes, maar ze zamelden centjes in voor Villa Joep. We kwamen langs op school en werden verrast door een cheque met het gigantische bedrag van € 415,60!! Geweldig bedankt allemaal!
8 april 2013

Stoere mannen in actie

De paashaas is zelfs al lang het land weer uit, maar we kregen toch nog een hele fijne kerstbonus! Bert Stoelhorst en zijn collega’s van het booreiland waar hij werkt, hebben het mooie bedrag van € 3.384,- opgehaald voor Villa Joep tijdens een kerstactie. Voor zo’n kerstgedachte is het natuurlijk nooit te laat. Bedankt!
5 april 2013

Goed nieuws voor Owen en voor Villa Joep

Afgelopen week werden wij overvallen met een bijzonder mooie gift van Stichting Owen. Deze stichting werd opgericht om financiële middelen te genereren voor de ingrijpende operatie aan de stembanden van Owen, die leed aan leukemie. In 2011 werd Owen genezen verklaard en vlak daarna volgde de operatie. Het geld dat nu wordt gedoneerd aan Stichting Owen komt terecht bij goede doelen die zich inzetten voor genezing van kinderkanker, waaronder Villa Joep. Hartelijk bedankt voor deze gift!
5 april 2013

De Olifant op reis met Solmar Tours

De bussen van Solmar Tours rijden vanaf 1 april weer heel Europa rond om vakantiegangers naar hun bestemming te brengen. En het leuke is: de Villa Joep olifant reist mee! Want in alle bussen is de olifant te koop én in het reismagazine dat in alle bussen ligt, staat een uitgebreid artikel over Villa Joep. De aftrap voor deze fantastische actie is al gedaan in december vorig jaar, tijdens een mini-vakantiebeurs van Solmar. Dit heeft inmiddels al meer dan 120 verkochte olifanten opgeleverd. En nu het reisseizoen echt van start is gegaan, hopen we op nog veel meer verkopen. Voor iedereen die reist met Solmar Tours: Een fijne vakantie gewenst en denk aan ons!
1 april 2013

Studenten zamelen geld in voor Villa Joep

Eind maart hebben 120 studenten van de Hogeschool Rotterdam tijdens een speciale projectweek de uitdaging gekregen in geld in te zamelen voor Villa Joep. Zij kregen hier slechts twee dagen de tijd voor. De studenten kwamen, veel ludieke ideeën zoals het verkopen van schilderijtjes van het Villa Joep-logo en het organiseren van een flashmob. Deze ondernemers van morgen hebben € 3000,- opgehaald. Studenten, bedankt!
1 april 2013

Odd Fellows geven een mooi bedrag

In maart was de landelijke Odd Fellows week met onder meer een informatieavond over wat het inhoudt om Odd Fellow te zijn. Tijdens deze avond werd ook een presentatie gegeven over Villa Joep én een cheque uitgereikt van € 500,-. Een mooi bedrag!
28 maart 2013

De Marine zet zich in voor Villa Joep

De vrouwen en mannen van de Koninklijke Marine zijn goed bezig. De bemanning van het schip Hr. Ms. Friesland werkt in het Caribisch gebied aan o.a. couterdrugs operaties en controle op illegale visserij. Daarbij zetten ze zich ook nog in voor Villa Joep!

SGT Anton van Bezooijen vertelt: "In de havens die we bezoeken, promoten we Villa Joep met de banner en de vlag. We delen flyers uit tijdens officiële party's waar vele bewindslieden en lokale bedrijven bij aanwezig zijn. Met vele positieve reacties tot gevolg. Villa Joep wordt ook hier op de kaart gezet!"

Tijdens het varen, verzamelt de bemanning geld in met ludieke acties, en dat heeft inmiddels al meer dan € 600,- opgeleverd. Een stukje meevaren met de Hr. Ms. Friesland? Kijk op www.facebook.com/hrmsfriesland
25 maart 2013

Wat een topprestatie!

Spin for life is ook dit jaar weer een groot succes, dankzij de enorme inzet van alle fietsers. Stuk voor stuk kanjers! Maar sommige spinners stijgen zelfs daar nog bovenuit. Zoals Wendy Brown uit Roden. Zij heeft maar liefst 12 uur op de fiets gezeten voor Villa Joep. Met in haar hoofd de gedachte: kinderen die de zware behandeling krijgen moeten door, ik ga ook door! Wauw Wendy, fantastisch gedaan!
25 maart 2013

Nog meer Spin for life marathons!

Dit weekend zijn er weer een groot aantal Spin for life marathons geweest bij VES-centra in heel Nederland. Door de inzet van ontzettend veel spinners bij o.a. Piazza Sports in Houten, Tension Health Club in Scheveningen, Muldersport in Zoetermeer, Bodyflash in Woudenberg en Aerofit Healthclub in Wassenaar, zijn er nog meer fantastische bedragen bij elkaar gefietst voor Villa Joep. Wil je alle verslagen, reacties en bedragen zien, kijk dan op facebook.com/villajoep.
25 maart 2013

Maliskamp E4 voetbalt voor Villa Joep

We ontvingen een leuk bericht en een mooie foto van Philip Faber, over zijn sportieve en gezonde zoon Jelle. "Onze Jelle was 5 maanden oud toen er een neuroblastoom bij hem gevonden werd. Hij is nu bijna 10 jaar en een ontzettend lieve, spontane, sterke en gezonde jongen. We hebben enorm veel geluk dat hij nog bij ons is en natuurlijk probeer ik mijn steentje bij te dragen aan het doel van Villa Joep. Soms met 'gewoon' een donatie maar vorig jaar begreep ik tijdens een bijeenkomst, dat Villa Joep graag meer naamsbekendheid wil hebben.

Bonus
Ik kreeg daarop het volgende idee: Mijn werkgever, de firma Kemkens in Oss, keert een bonus uit als je een jaar niet ziek bent. Als ik mijn bonus aan Villa Joep doneer dan kan ik door een jaar niet ziek te zijn er toe bijdragen dat anderen in de toekomst niet meer ziek worden. En als ik nu nieuwe tenues voor Jelle's voetbalteam koop met het logo van Villa Joep erop dan zijn er nog meer kinderen blij!

Dankjewel
Na een gesprek met Ad van der Donk en overleg met Princen Sport stond de E4 er zo prachtig op afgelopen zaterdag. Met, door de extra steun van Maliskamp, een Villa Joep-logo in kleur en zelfs de keeper met een flitsende nieuwe outfit. We wonnen de wedstrijd met 5-2 en Jelle scoorde 2 keer. Wat een geweldige dag. Dankjewel Kemkens, dankjewel RKVV Maliskamp, dankjewel Princen Sport en natuurlijk dankjewel Jelle."

We wensen Jelle en z'n team heel veel succes op het voetbalveld en veel plezier van hun mooie tenues!
22 maart 2013

Spin for life zorgt voor nieuwe records!

Ontzettend veel spinners hebben zich weer in het zweet gefietst voor Villa Joep. En met supergoede resultaten! In veel VES-vestigingen zijn al nieuwe recordopbrengsten geboekt, zoals in Roden. Ook in onder meer Waddinxveen, Oosterhout en Vlaardingen hebben spinners voor fantastische bedragen gezorgd. En er volgen nog meer spinningmarathons. Kijk voor alle verslagen, reacties, opbrengsten én foto's op www.facebook.nl/villajoep.
21 maart 2013

Maart: Spin for Life weer voor Villa Joep

In maart organiseren 60 sport- en fitnesscentra aangesloten bij de Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES) voor het 10e jaar op rij Spin & Sport for Life, dé grote landelijke actie voor het goede doel. De VES-centra steunen met de actie voor de achtste keer op rij Villa Joep in de strijd tegen neuroblastoom kanker bij kinderen.

Duizenden sporters doen mee
In maart zetten vele duizenden sporters zich in om kinderen die lijden aan neuroblastoomkanker uitzicht te geven op genezing. De hoofdactiviteit is spinning, maar ook andere activiteiten kunnen aan bod komen.Wij maken het verschil
De VES-sportcentra hebben de afgelopen jaren al 2 miljoen euro opgehaald, maar liefst 50% van alle donaties die Villa Joep heeft ontvangen. Met dit geld zijn inmiddels grote stappen gezet in het onderzoek. Het afwijkende gen is nu bekend. De volgende fase is dat er medicijnen worden ontwikkeld om kinderen met neuroblastoomkanker te genezen. De VES gaat door, u kunt ook meehelpen. Bijvoorbeeld door in maart op een spinningfiets te stappen. Dat kan ook als u geen lid bent van een VES-sportcentrum. Zoek op http://www.ves.nl/spinforlife/vestigingen/ een deelnemende vestiging bij u in de buurt.

Villa Joep is er apetrots op dat de VES voor de achtste keer deze keuze heeft gemaakt.
20 maart 2013

Trotse drager Villa Joep wielershirt

We ontvingen een leuke reactie van Ron Evers, een van de spinners die het Villa Joep wielershirt zal dragen tijdens Spin for life: “Het shirt is binnen, het past ook nog en zal zo spoedig mogelijk de ambassadeursfunctie gaan vervullen. Leuke bijkomstigheid vond ik nog dat ik op de bijgevoegde folder te zien ben! De foto is vorig jaar genomen bij sportschool van der Werf in Hoorn. De zes vingers die omhoog gaan, staan voor de zes uur die we op die dag spinnen voor dit goede doel! En dat doen we dit jaar op 6 april weer met hopelijk een weer geweldig resultaat.” Ron, we wensen jou en alle andere spinners veel succes voor 6 april!
13 maart 2013

Antoine is voor ons goud(se) waard!

Antoine vierde onlangs zijn 12,5 jarig jubilieum bij de Goudse Verzekeringen. Het bedrag van 75,00 euro dat hij voor zijn jubileum kreeg schenkt hij door naar Villa Joep! Zijn collega's maakten deze leuke collage. Antoine, van harte gefeliciteerd en dankjewel!

12 maart 2013

Adams Mens Fashion Venlo kiest onze olifant

De trendy herenmodezaak Adams Mens Fashion uit Venlo deelt voortaan onze olifant uit aan dierbare klanten. "We zetten onze klanten bij een bijzondere gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een geboorte, graag in het zonnetje. Daarbij vinden wij het ook heel belangrijk om een goed doel zoals Villa Joep te steunen", aldus een enthousiaste Jan Adams.

12 maart 2013

Super resultaat tweedehands kledingbeurs Leiden

Het was weer een groot succes! De tweedehands kledingbeurs in buurthuis Matilo in Leiden. Zondag 10 maart was het buurthuis weer omgetoverd tot een ware kledingzaak. De bezoekers stroomden binnen en de zaken gingen goed. Aan het eind van de dag mocht onze eigen Leontine een cheque van maar liefst 5.040,00 euro in ontvangst nemen!

Daarom een dikke pluim voor de organisatie.

6 maart 2013

Gift ExxonMobil

Met dank aan Arno van Adrichem hebben wij van ExxonMobil een prachtige cheque van 1.000,00 euro ontvangen! Wordt er veilig gewerkt bij ExxonMobil dan wordt er gedurende vier weken iedere week een goed doel gekozen. En nu waren wij aan de beurt! Blijf vooral veilig werken, zullen we maar zeggen.

28 februari 2013

Chanel verkoopt armbandjes!

Chanel Treffers uit Haarlem maakt samen met haar moeder hele mooie armbandjes. Chanel wil de armbandjes nu heel graag gaan verkopen voor Villa Joep. Is dat niet lief? Om alvast een beetje reclame voor Chanel te maken zetten wij natuurlijk dit bericht op onze website.

25 februari 2013

Projectweek Mgr Frencken College Oosterhout

Leerlingen van het Mgr Frencken College uit Oosterhout hebben elk jaar een projectweek. Tijdens deze week is het de bedoeling dat leerlingen geld gaan inzamelen voor een goed doel. De scholieren hebben zelf een krant gemaakt en een presentatie gegeven over een eigen gekozen goed doel. Vervolgens is er door de tweede klassen gestemd en kwam Villa Joep uit de bus. Wij hebben de eindbeoordelingen niet gezien maar van ons krijgen alle leerlingen een 10!

De projectweek leverde voor onze stichting het schitterende bedrag van 1942,88 euro op.

25 februari 2013

Kring-apotheek reikt “Zorg voor je gezondheidprijs” uit

Op 15 februari jl. is de “Zorg voor je gezondheidprijs” van Kring-apotheek geschonken aan Villa Joep. Kring-apotheek houdt een permanent klanttevredenheidsonderzoek om haar dienstverlening te verbeteren. Uit de deelnemers wordt twee keer per jaar een winnaar getrokken die de “Zorg voor je gezondheidprijs” uit mag reiken aan een zorgproject naar keuze. Dit keer won de heer Rietveld, klant van Kring-apotheek Emma in Hilversum, deze prijs en schenkt 500,00 euro aan Villa Joep. De heer Rietveld was erg blij met de prijs en vindt het belangrijk dat er iets wordt gedaan voor kinderen met neuroblastoom kanker. Ook de apotheker van Kring-apotheek Emma in Hilversum, José Kayim, vindt Villa Joep een prachtig doel: ‘Het is fijn om hieraan bij te dragen!’.

19 februari 2013

Bestel de wielershirts van Villa Joep!

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Villa Joep dit jaar, hebben we eenmalig Villa Joep wielershirts laten maken. En deze zijn vanaf 1 maart a.s. te bestellen! (leverbaar vanaf 8 maart). Je hebt al zo'n geweldig shirt voor 50,00 euro (inclusief BTW en verzendkosten). Bovendien gaat 20% van de opbrengst van de shirts naar neuroblastoomonderzoek.

De shirts zijn te bestellen in de maten S, M, L, XL en XXL. Voor meer informatie stuur dan een mailje naar info@villajoep.nl

  Bestelformulier wielershirts Villa Joep Particulieren
  Bestelformulier wielershirts Villa Joep Particulieren
 
  Bestelformulier wielershirts Villa joep Sportclubs
  Bestelformulier wielershirts Villa joep Sportclubs
 

19 februrari 2013

Kaartenactie Crayenesterbasisschool uit Heemstede

Christine de Jonghe is een neuroblastoompatientje. Gelukkig gaat het op dit moment beter met haar. De school van Christine, de Crayenesterbasisschool uit Heemstede heeft een actie voor Villa Joep georganiseerd.
Alle leerlingen hebben zelf een kaart ontworpen. Deze kaart is gedrukt en in pakjes van 6 verkocht aan iedereen die geïnteresseerd was. Ouders, opa's en oma's kochten dus een originele kerstkaart, gemaakt door hun kind of kleinkind. Een hele bijzondere actie vinden wij. De opbrengst is bovendien overweldigend: 3.400,00 euro!

19 februari 2013

KroepJoep Party zeer geslaagd!

Dansen in een oude Kroepoekfabriek tot in de kleine uurtjes! Onder de noemer "KroepJoep party" is er op 8 februari jl. flink gedanst in Vlaardingen. Deze KroepJoep Party was bedoeld als opwarmertje voor het Spinningevent in Vlaardingen van 17 maart a.s. Het was er druk en gezellig en er werd gedanst en gedanst en gedanst op vrolijke muziek. En dat allemaal voor Villa Joep!

14 februari 2013

25.000ste Villa Joep Olifant verkocht!

JOEPIE!! Wat een mijlpaal: wij hebben 25.000 olifantjes verkocht! Hier zijn we ontzettend blij mee. De Villa Joep olifant is niet alleen onze mascotte maar de opbrengst van iedere knuffel gaat ook nog eens voor 100% naar onderzoek naar neuroblastoom. Onze eigen Villa Joep olifant vrijwilliger Maggie kreeg de bestelling voor de 25.000e van Aerofit Healthclub in Wassenaar. Op vrijdag 22 maart 2013 zal daar ook de VES Spin for Life Spinning Marathon georganiseerd worden, vertelde een blije en verraste Frank Reijn van Aerofit Healthclub.

Wil je ook zo'n super lieve zachte knuffel bestellen? Kijk dan snel op onze olifantenpagina.

En nu op naar de 50.000. Wij gaan er voor!
6 februari 2013

Joepgroep heeft al weer 1.000 euro bij elkaar

De Joepgroep is in het nieuwe jaar direct goed van start gegaan. De eerste 1.000,00 euro hebben wij al weer mogen ontvangen. Dat belooft wat! Damens wederom ontzettend bedankt voor jullie creatieve inzet.

6 februari 2013

Lieve koekjes!

Drie hele lieve meisjes, Froukje, Robin en Anouk bakten hele lieve koekjes. De koekjes zijn met liefde gemaakt en voor Villa Joep verkocht. Deze spontane actie leverde 20,00 euro op! Is dat niet lief?

3 februari 2013

AkzoNobel Sourcing verloot cadeaus!

Via Twitter kregen we een bericht binnen van Vincent van Eekhout. Bij AkzoNobel Sourcing zijn cadeaus van leveranciers verloot voor het goede doel. Het leverde Villa Joep 600,00 euro op. Wat een prachtig bedrag. En iedereen is blij!

30 januari 2013

Mooi resultaat Dance for Soof

Op 20 januari jl. organiseerden dansschool Aad Schoorl, Dansstudio de Danstuin en The Workout het evenement 'Dance for Soof'. Een super actie met een super resultaat. Zelf schreven zij op hun Facebookpagina: " Dankzij alle sportieve mensen, de mooie schmink en de lekkere cupcakes is er een mooi bedrag tijdens de marathon opgehaald van 905,00 euro!! Iedereen bedankt voor zijn inzet. Villa Joep is vast blij met het mooie bedrag!"

Ja natuurlijk zijn wij dat! Dank aan iedereen die aan deze actie heeft bijgedragen.

28 januari 2013

Team Alpe d'Huzes steunt tevens Villa Joep

Wauw hoe we elkaar kunnen inspireren! Op 6 juni 2013 zal het team A'dieJos d' Huzes, zes keer de Alpe beklimmen tijdens de actie Alpe d' Huzes. Het team A'dieJos is ook zeer onder de indruk van Villa Joep. Daarom hebben ze op hun eigen website onze stichting prominent onder de aandacht gebracht. En dat is nog niet alles, ze hebben twee grote Villa Joep mascottes besteld die hun zullen escorteren de berg op!

28 januari 2013

50,00 euro van oma Mara

Wat een lieve oma heeft Mara! Mara Dietvorst verblijft op dit moment in de Verenigde Staten voor behandelingen. Oma besloot om namens Mara 50,00 euro naar Villa Joep over te maken. Super oma! Wij wensen Mara alle kracht en sterkte toe.

22 januari 2013

Tien jaar Villa Joep

Het is dit jaar 10 jaar geleden dat Rowald en Leontine Steijn hun zoon Joep beloofden de strijd tegen neuroblastoom voort te zetten. Ze wisten toen niet wat hen te wachten stond en waar de zoektocht hen zou brengen. Wat ze wel zeker wisten is dat ze Joeps gevecht tegen zijn ziekte zouden voortzetten.

Onmogelijk konden ze in 2003 bedenken wat Villa Joep de afgelopen jaren heeft meegemaakt en geleerd. Samen met vele fantastische mensen heeft Villa Joep veel bereikt. De oorzaak van neuroblastoom is ontdekt. We zijn een landelijk opererende en leidende stichting in neuroblastoomonderzoek en we manifesteren ons nu ook internationaal. Het belangrijkste: we zijn duidelijk op weg naar betere overlevingskansen voor neuroblastoompatiënten. Dat vinden we na 10 jaar samen vechten, leren en werken een resultaat om samen trots op te zijn.

Speciale jubileumacties
Het komende jubileumjaar zal bol staan van de speciale jubileumacties. Houd daarom onze nieuwsbrieven, de website en social media in de gaten. Een tipje van de sluier: in maart een bijzondere Spin for Life, er komt een Heldenloop en een bijzondere Villa Joep-familiedag in oktober en last but not least willen een speciale dag tegen neuroblastoom gaan organiseren.

Doet u mee?
We bruisen van de plannen en gaan hard werken om alles te realiseren. Want onze strijd is nog niet klaar. Veel kinderen en families zullen onze hulp nodig hebben, en er is nog veel onderzoek te verrichten. De weg naar genezing is nog lang en duur. Daarom hopen we dat u in dit jubileumjaar weer met ons meeknokt!

Net zo lang tot het niet meer nodig is, net zo lang tot geen kind meer overlijdt aan neuroblastoom.
22 januari 2013

Peter voor Daniel

Peter is de broer van Daniel. Daniel is in 2009, toen hij 6 jaar oud was, aan neuroblastoom overleden. Op 1 november van dit jaar zou Daniel 10 zijn geworden. Voor Peter was dit het moment om voor zijn broer een actie op te starten voor Villa Joep. En Peter pakt het groots aan! Hij heeft op zijn school over Villa Joep verteld en er staan op school actiebussen waar statiegeldbonnetjes en geld mee wordt ingezameld. Maar Peter speelt ook gitaar op verjaardagsfeestjes en heeft zelfs een Facebookpagina aangemaakt: www.facebook.com/PeterVoorDaniel.

Bovendien is hij inmiddels een lokale beroemdheid aan het worden. RTV Assen deed al een eerste interview! Wij zijn echt onder de indruk van Peter! Zijn actie loopt nog door tot eind januari 2013. Peter, nog heel veel succes en wij volgen je op de voet.
21 januari 2013

Loise en Jolien

Loise en Jolien zijn twee meiden van 14 en 15 jaar. Ze hebben grootse plannen en stuurden ons de volgende mail:

" Wij houden allebei erg van zingen en spelen sinds kort ook allebei gitaar. Wij willen geld op gaan halen door te zingen op straat. Hiermee kunnen wij doen waar we van houden en ook geld ophalen voor een ontzettend mooi doel. We hebben lang gezocht naar een goede stichting waarvoor we dat wilden doen. We hebben er veel onderzocht en uiteindelijk vonden we Villa Joep de stichting met het mooiste en beste doel.
We zijn al een aantal weken aan het voorbereiden, want we kunnen dit niet zomaar doen. We zijn op dit moment druk bezig met een repertoire maken. Ook zijn we aan het uitzoeken hoe het zit met vergunningen voor muziek maken op straat. We hopen binnenkort een keer de straat op te kunnen en een dag lang muziek te maken. We willen geld ophalen voor Villa Joep, maar daarnaast willen we ook aandacht vragen voor neuroblastoom."

Loise en Jolien schrijven op hun eigen webblog:  www.LoiseJolien.tk en je kunt de meiden volgen op Twitter: @LoiseJolien. Helemaal super toch! Wij wensen Loise en Jolien heel veel succes en zullen de meiden blijven volgen!

21 januari 2013

Olifanten interview

Marian van der Meulen verkoopt sinds een aantal maanden de Villa Joep Olifant. Marian woont in Ferwoude, Friesland. Ze vertelt waarom ze de olifant verkoopt én hoe ze dat doet.

"Tien jaar geleden werd onze zoon Bart ziek. Uit onderzoeken in het regionale ziekenhuis kwam echter niet veel naar voren. Pas toen Bart drie jaar was, werd door artsen in Groningen de diagnose neuroblastoomkanker gesteld. Na een lange, wonderbaarlijke weg is Bart uiteindelijk op negenjarige leeftijd gezond verklaard. Hij is nu 11 jaar.

Door het fantastische nieuws over de doorbraak in het onderzoek, werd ik gemotiveerd om meer te doen."

Niet lang nadat Bart ziek was geworden, leerden we via internet over het bestaan van Villa Joep. Vanaf dat moment steunen we Villa Joep financieel. Door de uitzending van Pauw en Witteman afgelopen oktober, met daarin het fantastische nieuws over de doorbraak in het onderzoek, werd ik gemotiveerd om meer te doen. Ik heb vaker vrijwilligerswerk gedaan, en nu verkoop ik dus olifanten voor Villa Joep.

"Ik heb op twee kerstmarkten gestaan en Bart op de kerstfair van zijn school."

De verkoop overtreft alle verwachtingen! Ik heb in twee maanden tijd bijna tien dozen verkocht. Mijn man heeft olifanten op z'n werk verkocht en ik in het ziekenhuis waar ik werk. Mensen uit het dorp kopen ze en de vrouwenvereniging hier is ook heel enthousiast; iedere baby die in de omgeving wordt geboren, krijgt een olifant cadeau. Ook heb ik op twee kerstmarkten gestaan. En Bart kwam zelf op het idee om op de kerstfair van zijn school de olifanten te verkopen. Dat is toch heel bijzonder.

"Het liefst zou ik willen dat het medicijn er morgen al is!"
17 januari 2013

Vertrek Team Joep naar de Poolcirkel

Het aftellen is begonnen... nog even en dan vertrekt Team Joep naar de Poolcirkel om in 7 dagen 7000 km te gaan rijden voor het goede doel. Wij zijn erg trots dat Team Joep ons als goed doel heeft uitgekozen!! Volg hun voorbereidingen en REISVERSLAG op Facebook: https://www.facebook.com/TeamJoep

Of kom ze uitzwaaien op zaterdag 26 januari a.s. Want ze kunnen alle support gebruiken met een pittige rit voor de boeg!! Verwachte omstandigheden zijn: veel sneeuw, zeer gladde wegen en temperaturen tot -40 graden! Hoe bereid je je daar op voor? Namens alle mensen van Villa Joep heel veel SUCCES gewenst! We zien jullie bij de start!

Vertreklocatie: Plantarium-gebouw
Adres: Italiëlaan 4, Hazerswoude-dorp
Aanvang: 12.00 uur

Het vertrek is overdekt dus..... bij slecht weer staan we droog & warm

17 januari 2013

1000e Villa Joep tweet!

Villa Joep is steeds meer aanwezig in social media: een uitstekend medium om snel een groot publiek te bereiken en nieuws te verspreiden. Zeer recent werd de 1000e Villa Joep tweet gepost op Twitter:

TweetWens op rijm: VillaJoep Trending Topic! Leidt dit ons naar een medicijn? Pas dan stop ik! ‪#1000etweet#10jaarstrijd#neuroblastoom RTsvp

Ook bijdragen aan de bekendheid van Villa Joep via social media? Post je berichten op Twitter en Facebook en like de berichten die je ziet!

15 januari 2013

Hoe de ene olifant de ander raakt

Studio Stampij uit Eindhoven schreef onlangs een artikel voor Solmar Tours. Solmar Tours heeft een vast verkooppunt voor onze olifant ingericht op hun transferstation in Maarheeze. Onze olifant, en natuurlijk het verhaal van Villa Joep, raakte de schrijvers van Studio Stampij. Het leuke is dat Studio Stampij ook een olifant in haar logo heeft! Reden om een stukje over de Villa Joep olifant op te nemen in hun eerste eigen magazine. Zie hier het resultaat!

15 januari 2013

21 januari 2013 Ronde Tafel bijeenkomst Villa Joep Houten

Villa Joep organiseert op maandag 21 januari 2013 een Ronde Tafel bijeenkomst voor alle stichtingen of mensen die overwegen een stichting op te richten. Belangstellenden zijn van harte welkom in Hotel Van der Valk in Houten. We starten om 20.00 uur.

Doel van de Ronde Tafel is primair het delen van ervaringen tussen stichtingen, maar daarnaast ook de volgende specifieke onderwerpen:

- vergoeding CHOP behandeling voor 2013 verzekerd (alsmede implicaties)
- CHOP behandeling hopelijk eind 2013 naar Nederland (alsmede implicaties)
- status behandeling Greifswald
- senodigde bedragen voor CHOP/Greifswald
- hoe verder als Stichting na Amerika

Aanmelden graag via evelien@villajoep.nl

Tot ziens aan tafel bij Villa Joep!

13 januari 2013

Gift van Katholieke Ouderenbond

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Rijswijk hield een collecte voor Villa Joep. Dat gebeurde in de maandelijkse KBO-mis in de Benedictus en Bernadettekerk. De inzameling leverde een bedrag van €161,45 op. Dank!
13 januari 2013

Phoebe O'Butler: now you have to go

We kregen een ontroerend mooi bericht van Phoebe O'Butler. Toen ze 6 jaar oud was kreeg zij een broertje, waar ze erg gek mee was. Ze waren 'close' zoals ze dat zelf omschrijft, maar toen hij 10 maanden oud was, bleek hij neuroblastoom te hebben. Hij overleed hieraan toen hij nog maar 14 maanden oud was.

Naar aanleiding van deze droeve gebeurtenis heeft Phoebe (nu een puber) een nummer geschreven, waarin zij haar emoties en herinneringen aan hem tot uiting brengt. Het nummer heet "Now you have to go".

De opname is niet optimaal, maar toch zéér het beluisteren waard. Binnenkort is er een betere opname beschikbaar via YouTube en iTunes, maar we wilden dit mooie initiatief alvast met jullie delen! Want, zo schrijft de Engelse Phoebe ons, het geld dat ze hiermee verdient, wil ze doneren aan Villa Joep! Wat ons betreft dus onze eigen Voice-winnares!!

Benieuwd? Luister maar eens.

11 januari 2013

Roos duikt voor Villa Joep

Roos dook op 1 januari op het Scheveningse strand de ijskoude zee in. Een super ervaring, vertelt ze zelf:

"Ik heb meegedaan met de nieuwjaarsduik omdat ik het leuk vond om dat een keer mee te maken. Toen ik had bedacht dat ik mee wilde doen leek het me goed om het voor Villa Joep te doen. Ik heb gekozen voor Villa Joep omdat ik het een heel goed doel vind en ik vind het superknap dat ze laatst een belangrijke ontdekking hebben gedaan. In totaal heb ik 92,05 euro opgehaald." 

Roos we zijn trots op je!

10 januari 2013

Gezellige kerstmarkt Rosariumhorst Krommenie

Rond de afgelopen kerstdagen hebben Jolanda Nijdam en Jo Kolken voor Villa Joep op een kerstmarkt gestaan. Met een goed gevulde kraam stonden zij in de Rosariumhorst in Krommenie. De verkoop ging erg goed: 300,00 euro voor onze stichting!

10 januari 2013

Donatie Mieke en Cees Docter

Sinds een aantal jaren ontvangen wij met regelmaat een donatie van Mieke Docter. Zij is kunstenares en oma van Anne Docter. Ook in 2012 heeft Mieke zich bijzonder ingezet voor Villa Joep. Ze stuurde ons een lieve mail: "Het afgelopen jaar heb ik me op creatief gebied wederom ingezet voor Villa Joep met het verkopen van vogeltjes, schilderijen en inmaak. Ook mijn man Cees heeft de opbrengst van een door hem georganiseerde bridgecursus voor Villa Joep gereserveerd. Het eindresultaat van 4000,00 euro is deze week overgemaakt naar Villa Joep. Natuurlijk blijven we jullie ook in het nieuwe jaar weer steunen, op onze eigen manier.We wensen jullie nog veel energie en spirit toe met jullie zegenrijke werk!"

Wauw, Mieke en Cees hier worden wij stil van.

7 januari 2013

Florijnwinterloop in Woudenberg 746,00 euro!

Op zaterdag 5 januari 2013 werd voor de 26e keer de Florijnwinterloop georganiseerd. Met 2579 lopers had deze editie een recordaantal deelnemers. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. Dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors! Voor Villa Joep een prachtig bedrag van 746,00 euro!

7 januari 2013

Houtspel.nl sponsort flyer

De online shop voor super leuk houten speelgoed, www.houtspel.nl sponsort onze olifantenflyer. Met maar liefst een oplage van 1.000 stuks! Wij kunnen weer even vooruit.