Nieuws

24-05-2017

Penitentiaire Inrichting Middelburg Fietst voor Villa Joep

Een groep sportieve medewerkers uit Penitentiaire Inrichting Middelburg heeft van 15 tot en met 19 mei Nederland doorgefietst voor Villa Joep.
Ze reden vanuit Middelburg naar Sittard, Arnhem, Leeuwarden en Alphen aan de Rijn, en vrijdagmiddag kwamen ze weer aan in Middelburg.
Een van de vertegenwoordigers van Villa Joep, Jan de Witte, nam de cheque in ontvangst, met een voorlopige opbrengst van deze actie: € 10.219,86!
Meer informatie over deze actie, hoe deze actieweek is verlopen, en wie er allemaal hebben meegewerkt aan dit geweldige succes vind je op www.pimsteuntvillajoep.nl
5 april 2017

Bike My Day 2017

Hou je van een lekker tochtje op de racefiets en draag je graag bij aan Villa Joep, dan is dit unieke evenement iets voor jou: Bike my Day. Stel je eigen vrienden- of bedrijfsteam samen en fiets op 17 juni mee in een bijzondere estafette door het Brabantse land. Ga naar www.bikemyday.nl voor informatie en inschrijving.
21 maart 2017

13 mei Ambassadeursbijeenkomst Villa Joep

Overweeg je om een actie te organiseren, de Villa Joep olifantjes te verkopen, of misschien wel om vrijwilliger te worden? Dan wil je misschien eerst veel meer weten over onze stichting.
Die mogelijkheid is er op zaterdagmiddag 13 mei. Op deze dag organiseert Villa Joep bij van der Valk in Houten een informele informatiebijeenkomst voor alle geïnteresseerden en ambassadeurs.

Je hoort het laatste nieuws over het onderzoek naar neuroblastoom. Eén van onze Nederlandse toponderzoekers praat je bij over de stand van zaken. Daarnaast ontmoet je diverse vrijwilligers van Villa Joep en delen zij hun ervaringen.
Wil je een uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst?
Meld je dan aan bij evelienhuising@villajoep.nl.
23 februari 2017

La Cubanita haalt in maand twee ton op

In december 2016 heeft La Cubanita voor Villa Joep een prachtige actie gehouden. Wij ontvingen van hen onderstaand bericht dat we met trots op onze site plaatsen. Graag laten we op deze manier aan La Cubanita weten: nogmaals heel erg bedankt. Echt fantastisch wat jullie voor Villa Joep hebben gedaan.


Persbericht, 23-02-2017

La Cubanita organiseert speciale actie voor stichting Villa Joep.

In de laatste maand van het jaar 2016 zette tapasketen La Cubanita zich op een bijzonere manier in voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. December werd bij La Cubanita omgedoopt tot Villa Joep maand, waarbij er een speciaal arrangement werd aangeboden om geld op te halen voor onderzoek naar neuroblastoom kanker bij kinderen.

La Cubanita haalt in maand twee ton op
Eerder deze maand vond de overhandiging van de cheque aan Villa Joep plaats. “We hadden goede hoop op een succesvolle actie, maar dat het zó uit zou pakken, hadden zelfs wij niet verwacht!” Aldus Inge Palm, Brand Manager bij La Cubanita Franchise B.V.

De directeur van La Cubanita volgde Villa Joep al een tijdje en was erg onder de indruk van deze stichting die zich geheel vrijwillig inzet voor het mogelijk maken van onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker, een zeldzame vorm van kanker waar we nog lang niet genoeg vanaf weten. Zo ontstond al snel het idee voor het opzetten van een speciale Villa Joep actie.

Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker
Villa Joep is opgericht door de ouders van Joep. Hij was één van de kinderen die in 2002 werd gediagnosticeerd met neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks worden zo’n 25 kinderen hiermee gediagnosticeerd. Zijn overlevingskansen werden niet hoger geschat dan 20%. Joep was op dat moment 3,5 jaar oud. Na een zware strijd die hij moedig heeft doorstaan, overleed hij uiteindelijk op 4,5 jarige leeftijd. Zijn ouders maakte hierbij de belofte aan Joep om het gevecht tegen deze ziekte voort te zetten. Zo ontstond Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.

“Villa Joep wil neuroblastoom kinderkanker de wereld uit helpen door de overlevingskansen voor ieder kind met deze aandoening stelselmatig te verhogen. Dit willen wij realiseren aan de hand van het (co-)financieren van gericht onderzoek op dit gebied. We willen een zo groot mogelijke impact maken met de ons toevertrouwde financiële middelen.” (Bron: www.villajoep.nl)

Villa Joep-arrangement
La Cubanita stelde een speciaal arrangement samen waarbij gasten konden genieten van onbeperkt tapas eten in combinatie met een dessert voor een vaste prijs. Van ieder arrangement ging er €2,50 in de pot voor Villa Joep. Alle 45 vestigingen hebben zich samen met hun gasten ingezet voor een mooi resultaat. Dat leidde tot het ongelooflijke bedrag van €203.730, en daarvan gaat elke cent naar onderzoek.

Het is een uitkomst waar La Cubanita en Villa Joep trots op zijn. Wil je meer weten over Villa Joep en de onderzoeken die momenteel lopen of ben je benieuwd wat jij zou kunnen doen om je steentje bij te dragen? Kijk dan snel op www.villajoep.nl en vecht mee.
15 februari 2017

15 februari Wereldkinderkankerdag

Vandaag is het Wereldkinderkankerdag en staan wij extra stil bij alle kinderen die met de diagnose kanker te maken hebben of hebben gehad.
Waarom juist neuroblastoom? Omdat de overlevingskansen voor deze groep kinderen nog nauwelijks zijn verbeterd en alleen meer onderzoek dat kan veranderen. Nog steeds is het overlevingspercentage voor de zwaarste vorm van neuroblastoom maar 30%. Dat moet anders!Vandaag op Wereldkinderkankerdag roepen wij iedereen op een donatie te doen aan Villa Joep zodat wij het onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker een enorme boost kunnen geven.

Doe mee en doneer nu via iDeal

7 februari 2017

Bijna 150.000 Euro van Stichting Jayden

Afgelopen week ontvingen we weer een prachtige cheque van € 146.250 uit handen van Rob, vader van Jayden, en zijn trotse broer Jaimy.
Bijna € 850.000 zamelde de Stichting Jayden al in voor het onderzoek naar neuroblastoom in de afgelopen jaren. In Zeeland en wijde omgeving worden vele acties georganiseerd, waaronder het concert van Racoon op de Grote Markt in Goes.
We zijn heel dankbaar voor deze "partner in onze strijd”!
1 januari 2017

Supergift Stichting Isa Peters gaat ervoor

De stichting 'Isa Peters Gaat Ervoor' heeft een supergift van €59.000,-- aan Villa Joep geschonken.
De stichting wordt in 2012 opgericht om de familie van Isa financieel te ondersteunen tijdens haar immunotherapie in de US. In Erp en wijde omgeving gaan de schouders eronder, de stichting zamelt ontzettend veel geld in. In juni 2012 vertrekt Isa naar Amerika.
Isa gaat graag naar school en speelt even graag met vriendjes en vriendinnetjes. Ze is één van de kinderen in de #GEEFLEVEN-campagne campagne van Villa joep, ‘Ik wil later piloot worden’, is haar slogan. Helaas is dat haar niet gegeven; in juni 2013 is de neuroblastoom terug en op 8 oktober 2013 vliegt Isa naar de sterren.
Villa Joep is vanzelfsprekend ontzettend dankbaar voor deze supergift. Maar wat voelt het dubbel…..